Caparzo Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 (edytowane) Witam, mam tego procka i w tescie w 3dmarku03 mialem z celeronem 3.06 GHz ponad 9000 punktow a z tym prockiem, nic innego poza prockiem i plyta(mam asrocka 939dual-vsta) nie zmienialem i mam 5398 punktow. Mam teraz Asrock 939dual-vsta , athlon 64 x2 4200 , 2x512 ram pc3200, gf 6600gt leadteka 500/900 i oto wynik, na standardowych ustawieniach 3dmarka Resolution: 1024x768, pixel processing : none, Texture filtering: optimal, max anisotropy: 4, Vertex shaders: Optimal, Repeat tests: off, Fixed framerate: off Screen: Cos zle dziala ten procesor :( co mam zrobic? sterowniki co mialem do plyty zainstalowalem. Edytowane 18 Października 2006 przez Caparzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 moze format? ;] zmieniales sys ? ps. nie wklejaj calego raportu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Po co zakładasz drugi temat? Pozatym w poprzednim podobno rozwiązałeś problem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caparzo Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Rozwiazalem problem z tym, ze gry sie nie wlaczaly, a tu mam inny problem, procek cos slabo chodzi, formata zrobilem, a co to sys? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacol Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 System panie kolego. Windows/Linux znaczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Jezeli ten GF jest na AGP to problem jest znany. Winne sa 3Dmarki, ktore na tej plycie zanizaja wyniki. W grach jest normalna wydajnosc, ale wyniki w tescie sa zanizone. Nie wiadomo co jest tego przyczyna. Pewne jest ze zwykle gry beda chodzily tak jak trzeba, z pelna wydajnosci. PS: warto by przewertowac topic o tej plycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caparzo Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 (edytowane) ale co to za wynik w 3dmarku w tescie cpu 1,7 fpsa? Karta jest na AGP Edytowane 17 Października 2006 przez Caparzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 1,7 FPS w tym tescie to wcale nie jest malo, ja na Pentium M 1,7 ledwo dobijam jedna klatke ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Dobrze ci radze przewertuj topici o tej plycie glownej. Tu masz linki - Cz.1; Cz.2; FAQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caparzo Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 (edytowane) No dobra czyli to zle pokazuje, a w grach jest ok. ALE NASTEPNY PROBLEM!! Jak probuje wlaczyc jakis film winampem albo nawet vlc media playerem to mi komp zwalnia kosmicznie, na pulpicie moge chwilami tak wolno zaznaczac ikony, ale wtedy kazda sie tak wolno podswietla i nic sie nie wlacza, cisne alt ctrl del ale tez sie nie pojawia, dopiero po jakis 2 minutach od klikniecia prawym na programie, ktorym wlaczam na pasku sie rozwinie ta lista i moge wziac zamknij ale to wszystko strasznie wolno, lacznie mi zabiera z 5 minut, ze wole juz reseta zrobic wtedy, i sie pojawia to okienko zebym wzial zakoncz teraz, jezeli nie zrestartuje tylko sie bawie w wylaczenie tego, i potem nie wysylaj i od razu jest OK juz, mam zainstalowane ffdshow 20060803 i realalternative Edytowane 17 Października 2006 przez Caparzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Spróbuj z kodekami CCCP ew. SLD Hellfire 1.4 + ffdshow (instaluj w takiej kolejności) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 A czy jesteś absolutnie pewnien że zainstalowałeś absolutnie wszytskie potrzebne sterowniki do mobo, cpu etc.? A 1,7 fps na x2 4200 to jest zdecydowanie za malo :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 My bad, pomylilem z 06 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 http://service.futuremark.com/compare?2k3=4988045 Oj zdecudowanie brakuje amd dual core optymizer'a albo jakiś innych sterów np od płyty głownej, porównując do inncyh wyników na x2, powinieneś mieć coś koło 100 klatek w pierwszym teście cpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 (edytowane) To nie dual core optymizer. Bo ja go nie mam a wynik CPU mam w normie. Edytowane 17 Października 2006 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caparzo Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 To co ja mam zrobic? zainstalowalem wszystko co dostalem + dual core optimizer, ale bez niego to samo. Problem jest taki: - 3dmark03 - wynik tragiczny wszystkiego - Z sterami agp dodanymi do plyty moge ogladac filmy, ale gry sie nie wlaczaja, widze tylko ladowanie a potem juz gry ani menu nie widze, tylko czarne tlo i slysze odglosy jak na cos w menu najade, A BEZ STEROW DO AGP nie dzialaja filmy(komp straaaaaaaaaaaaaaaaasznie zwalnia i co kilka sekund miga na czarno), ale gry wtedy dzialaja. :o Pomozcie please. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 (edytowane) Ja bym proponował zrobić tak: 1. Najnowszy bios v 1.3 - konfiguracja BIOS'u 2. Format HDD 3. WinXP z SP2 4. Stery do chipsetu 5. Stery AGP v 2.3 6. Stery do grafiki 7. Stery do muzy 8. Możesz wgrać C&Q i Dual Core Processor Driver 9. DX 10. Kodeki 11. Reszta potrzebnych programów I narazie bez dual core optymizera sprawdził bym czy działa normalnie, jak nie do bym go wgrał Wykasuj tego loga, albo daj go w spoilerze Edytowane 17 Października 2006 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caparzo Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 na tej plycie mam: AGP Driver (2.30) 10/100 LAN Driver USB 2.0 Driver - ale to nie sterownik tylko napisane, ze automatycznie w windowsie sa one UAA Audio Driver and Application K8 CPU Driver Moglbys mi napisac co pokolei instalowac? bios przed formatem, potem format, xp , i co dalej pokolei pls, wiem ze dla ciebie to smieszne pytanie, ale nie dla mnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 (edytowane) Zrób tak jak napisałem wyżej. pyt. na gg 4749417 Edytowane 17 Października 2006 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...