pablo163 Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Witam mam pompke z centralnego taka od pieca CO i chce wpakowac ja do wc czy to dobry pomysl??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Witam mam pompke z centralnego taka od pieca CO i chce wpakowac ja do wc czy to dobry pomysl??? Raczej tak, zwlaszcza jezeli jest kilkubiegowa. Z tego co pamietam Zibi ma w swoim WC pompke z CO i sobie ja chwali. Wszystko zalezy jaka to pompka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 najwyzej wywali ci chlodnice ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Czesc, to sie wypowiem , bo mam takowa pompe u siebie w kompie. Jesli masz dosc duzo miejsca by ja wpakowac to jest to super pomysl. Mi juz chodzi taka pompa (kurcze nie pamietam jak dlugo) dlugo, chyba juz z pol roku i ma same zalety. Jest super cicha (zadne tam burczenia, brzeczenia), jest zaj*** wydajna i mozna ja zastosowac w ukladzie zamknietym. Musisz tylko kupic odpowiednie przelotki (redukcje) na wyjscie z pompy. U mnie jest zredukowane na 1/2 " i taka tez mam instalacje w calym kompie. Chlodze tym CPU, GPU i HDD. Naprawde warto. ps. tylko trzeba solidnie pozakladac opaski bo pompka ma spore cisnienie i moze byc fontanna :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Witam mam pompke z centralnego taka od pieca CO i chce wpakowac ja do wc czy to dobry pomysl??? Raczej tak, zwlaszcza jezeli jest kilkubiegowa. Z tego co pamietam Zibi ma w swoim WC pompke z CO i sobie ja chwali. Wszystko zalezy jaka to pompka. Jest toi grundosfor i jak sie nie myle to chyba nie ma regulacji .Regulacje mam na drugim niestety zamatowany :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 A takie pytanko jakie do tego zaciski zeby mi powodzi nie zrobilo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tdiesel Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Witam mam pompke z centralnego taka od pieca CO i chce wpakowac ja do wc czy to dobry pomysl??? Raczej tak, zwlaszcza jezeli jest kilkubiegowa. Z tego co pamietam Zibi ma w swoim WC pompke z CO i sobie ja chwali. Wszystko zalezy jaka to pompka. Jest toi grundosfor i jak sie nie myle to chyba nie ma regulacji .Regulacje mam na drugim niestety zamatowany :(GRUNDFOS :D Jezeli pompa ma miec 3 biegi to seria UPS jezeli 1 bieg to seria UP sa jeszcze z plynna regulacja obrotow (UPE) ale sa chol.. drogie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Witam mam pompke z centralnego taka od pieca CO i chce wpakowac ja do wc czy to dobry pomysl??? Raczej tak, zwlaszcza jezeli jest kilkubiegowa. Z tego co pamietam Zibi ma w swoim WC pompke z CO i sobie ja chwali. Wszystko zalezy jaka to pompka. Jest toi grundosfor i jak sie nie myle to chyba nie ma regulacji .Regulacje mam na drugim niestety zamatowany :(GRUNDFOS :D Jezeli pompa ma miec 3 biegi to seria UPS jezeli 1 bieg to seria UP sa jeszcze z plynna regulacja obrotow (UPE) ale sa chol.. drogie Jak zwala tak zwal o tyle ze mam ja za darmo :)To pewno ta jest up Moze wiesz jakie ma cisnienie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tdiesel Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Jaki typ (np UP 25-30 itp.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 zwykle metalowe zaciski na weze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tdiesel Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 zwykle metalowe zaciski na wezeNie sadze, jezeli ma GRUNDFOS-a to ma przylacze do pompy 1" gwint zewnetrzny, nie zalozy na to weza, no chyba ze strazacki :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 zwykle metalowe zaciski na wezeNie sadze, jezeli ma GRUNDFOS-a to ma przylacze do pompy 1" gwint zewnetrzny, nie zalozy na to weza, no chyba ze strazacki :D :D :Dnie czytales chyba mojego 1 posta. napisalem tam ze na pompe przychodzi u wyjscia reduktor z 1" na 1/2", a do pompy to sa 2 mozliwosci 1. na srubunek, 2. na hmmm 2 sruby (nie wiem jak to nazwac). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tdiesel Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 :oops: sory, mozliwe, ze mi umknelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 zwykle metalowe zaciski na wezeNie sadze, jezeli ma GRUNDFOS-a to ma przylacze do pompy 1" gwint zewnetrzny, nie zalozy na to weza, no chyba ze strazacki :D :D :Dnie czytales chyba mojego 1 posta. napisalem tam ze na pompe przychodzi u wyjscia reduktor z 1" na 1/2", a do pompy to sa 2 mozliwosci 1. na srubunek, 2. na hmmm 2 sruby (nie wiem jak to nazwac).ok te przejsciowki kupilem w brico ale co do zaciskow to napewno starcza???Bawilem sie takimi skrtecalem je na szlalchu i gwint sie zrywal nie ma innej opcji???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Jakiej mocy macie te pompy? Jeżeli wstawicie to do budy to nie ma obawy o chłodzenie samej pompy? Ja też mam pompe do CO, ale to moje to Prawdziwe Bydle i nie jest bynajmniej bezgłośne. Tak pytam z ciekawości, bo ja bym miał ciągle w portkach jak bym to podłączył do swojego kompa. Może wasze są dużo słabsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 dobry pomysł z tym, że pomki te są raczej drogie i dlatego ludzie używają tańszych akwariowych Najlepsza byłaby od recyrkulacji, mała i cicha,z ty że cena po nad 300zł :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 a mam takie pytanie - jaka wydajnosc maja te pompy ??? (L/h lub L/min) ?? i jaka jest cena najtanszej takiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Pompa cyrkulacyjna -Wydajność spoko 5-15 l/min i cicha cena 395 zł pompa obiegowa CO 30 -75 l/min cena 290 IMHO głośna i duża cennifk w markach bez WAT-y BTW ostatnia aktualizacja strony ponad rok temu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Pompa cyrkulacyjna -Wydajność spoko 5-15 l/min i cicha cena 395 zł pompa obiegowa CO 30 -75 l/min cena 290 IMHO głośna i duża cennifk w markach bez WAT-y BTW ostatnia aktualizacja strony ponad rok temu :( duza - zgodze sie, ale czy glosna? raczej cos Ci sie pomylilo, albo miales pompe bez biegow i to wychulana. U mnie jak puszcze na 1 bieg to KOMPLETNIE NIC nie slychac.a taka cena to juz w sklepie u hydraulikow, w hurtowni kupilem swoja za 230 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 wilo star RS 25/4 , wydajnosc na poszczegolnych biegach: 1. 1600 l/h 2.ok.2400 l/h 3.3600 l/h glosnosc na 3 biegu ponizej 35dB, IMHO na 1 biegu jest cichsza niz barakuda 4. cena w hurtowni: 230 zl z VAT jest jeszcze wilo star RS 25/2 jest troszke mniej wydajna bo max chyba ok. 3200 l/h i kosztuje ok. 200 zl. 8) ps. Amoniaku czy sprawdzales glosnosc tej pompy w obiegu czy na sucho? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 zwykle metalowe zaciski na wezeNie sadze, jezeli ma GRUNDFOS-a to ma przylacze do pompy 1" gwint zewnetrzny, nie zalozy na to weza, no chyba ze strazacki :D :D :Dnie czytales chyba mojego 1 posta. napisalem tam ze na pompe przychodzi u wyjscia reduktor z 1" na 1/2", a do pompy to sa 2 mozliwosci 1. na srubunek, 2. na hmmm 2 sruby (nie wiem jak to nazwac).ok te przejsciowki kupilem w brico ale co do zaciskow to napewno starcza???Bawilem sie takimi skrtecalem je na szlalchu i gwint sie zrywal nie ma innej opcji????bo nie skreca sie na maxa, tylko do wyczucia silnego oporu, zeby wezyk sie nie zssunal to trzeba rurke lekko ponacinac pilnikiem w poprzek, jak scisniesz to opaska to zadna pompa tego nie zssunie 8) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Na allegro znalazłem dwie niedrogie za 100zł: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=10258546 i za 99zł: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=10184944 Ta druga by mi bardziej pasowała. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 zwykle metalowe zaciski na wezeNie sadze, jezeli ma GRUNDFOS-a to ma przylacze do pompy 1" gwint zewnetrzny, nie zalozy na to weza, no chyba ze strazacki :D :D :Dnie czytales chyba mojego 1 posta. napisalem tam ze na pompe przychodzi u wyjscia reduktor z 1" na 1/2", a do pompy to sa 2 mozliwosci 1. na srubunek, 2. na hmmm 2 sruby (nie wiem jak to nazwac).ok te przejsciowki kupilem w brico ale co do zaciskow to napewno starcza???Bawilem sie takimi skrtecalem je na szlalchu i gwint sie zrywal nie ma innej opcji????bo nie skreca sie na maxa, tylko do wyczucia silnego oporu, zeby wezyk sie nie zssunal to trzeba rurke lekko ponacinac pilnikiem w poprzek, jak scisniesz to opaska to zadna pompa tego nie zssunie 8) . A na koniec mozna jeszcze sliconem to obtegowac na wszeli wypadek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Na allegro znalazłem dwie niedrogie za 100zł: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=10258546 i za 99zł: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=10184944 Ta druga by mi bardziej pasowała. :wink: ehhh - zboku Ty. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Ppieram zibi322 Ha dostalem dzis w swoje roczki pompke jest to UP 3 biegi itd , ladna czerwona w poniedzialek zamatuje i napisze jak dziala.Zibi322 jak ja odpalic trza ja zalc woda czy jak ?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 No i wreszcie zacząłem kombinowac z pompką jest to ups 32-60 3 biegi ok 8000L/h na 3 biegu .Pompka ma z.ajebista redukcje z wylotu i tu jest problem bo strasznie sie grzeje sama z siebie wydaje bardzo duzo ciepla nie wiem jak sobie z tym poradzic.Testy robilem na obiegu bez blok bo niestety jeszcze takowego nie mam .Problem byl z zalaniem bo to samo wody nie pociagnie trza blo zamątowac shut 600l/h i popchnac H2O.Blok pewno bedzie to zobacze jak sie sprawuje , jesli bedzie mi grzala wode to ja sprzedam .i kupie co innego , a propo ile moge za nia ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 a co sadzicie o tej pompie ??? mi sie podoba - widzialem taka u mojego wujka i jest faktycznie cicha http://allegro.pl/show_item.php?item=10779998 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Ta sama firma produkuje grundosf-ora jak mniemam model slabasza od mojej . Dobra bo nie bedzie miala takiego dlawienia jak moja nie bedzie Ci sie tak grzac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Taka pompa to bogactwo. Mialem Grundfosa jak dzialalem na oleju transformatorowym na celku 300. Bezglosna praca i duza wydajnosc. Moim zdaniem lepszy stosunek cena/wydajnosc w poruwnaniu np do Eheim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...