gosu001 Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 witam w najbliższym czasie mój znajomy ma zamiar kupić monitorek do 1000zł (budżet dość mocno napięty) i ma problem ponieważ nie wie czy zdecydować się na panorame upatrzył sobie coś takiego Samsung 940BW trochę o nim poczytałem i nawet mi się spodobał monitor bedzie używany głównie do gier, netu i filmów i tu nasuwa się pytanie: czy panoramy są wygodne do przeglądania netu itp. [bo wiadomo do gier i filmów super] i czy z panoramami są jakieś problemy jeśli chodzi o rozdzielczość (tzn. czy np. filmy i gry będą działały w dobrej rozdzielczości czy trzeba coś kombinować). Czy ma ktoś z Was real fotki tego modelu, bardzo bym prosił :P dzięki za wszystkie odpowiedzi, pozdro P.S. znajomy ma do wyboru tego Samsunga [940BW] lub BenQ FP93G, co byście wybrali? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BB Kng Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 (edytowane) Wolałbym BenQ. Sam się nad nim zastanawiałem... A dokładnie nad modelem FP93GX (2ms GtG). Ale w końcu wziąłem LG, ze względu na możliwość wymiany przy wypalonym nawet 1 pikselu. A co do panoramy to ja się wstrzymuję do chwili gdy będą 21> calowe na lepszej od TN matrycy w rozsądnej cenie. Ale TN nie krytykuję bo używa mi się ok, a przewrażliwiony jestem w dziedzinie monitorów bardzo :lol2: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=215028 Co do netu w Samsungu, to nie bardzo (jak dla mnie proporcje dziwne) - oglądałem w sklepie u kumpla przed zakupem. Z kombinowaniem rozdzielczości jest nie najgorzej. Nowe tytuły mają obsługę panoramy, a poza tym jest forum w którym opisują jak "zmusić" grę do działania: http://www.widescreengamingforum.com/forum...wforum.php?f=32 W sumie do gier i filmów - fajnie, do netu za mały (za wąski). Wziąłbym BenQ lub LG ale to kwestia gustu... Edytowane 18 Października 2006 przez BB Kng Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...