Skocz do zawartości
adzio_tuning

Powercolor X800gt + Chłodzenie Wodne

Rekomendowane odpowiedzi

jak w temacie B)

X800GT

w tym roku, ani w 2007 (no może pod koniec) nie mam zamiaru wymieniać GPU :)

jeśli bym zmieniał, to wodę bym zostawił a sprzedał samą grafikę,

moje pytanie czy opłaca się brać taki wynalazek?? czy posłuży mi do początku 2008 (zaznaczam że nie będe grał w Crysis itp więc spokojnie ;) )

Proszę o w miarę szybką odpowiedź :rolleyes:

Edytowane przez adzio_tuning

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam sie czy chlodzenie jest gratis do karty, czy karta do chlodzenia :lol: .

Zauwazcie, ze taniej niz za 300zł tego chodzenia nie znajdziecie, wiec w sumie sie oplaca.

Inna sprawa, ze za 3 stowki mozna juz WuCeta zlozyc nie tylko na grafe :lol: .

Pozostaje jednak kwestia wydajnosci samej karty i tego, ze cena za tidewater(300zł) jest grubo przesadzona, ale ogolnie biorac pod uwage ceny osobno obydwu rzeczy, to zestaw wychodzi naprawde okazyjnie.

Z tym, ze nie tylko na allegro, bo w siriusie tez ja maja za 421zł

Jesli ktos ma karte wlasnie pokroju gf2 mx to czemu nie, ale tylko w sytuacji kiedy chcemy poszpanowac kiblem(zreszta przyrost wydajnosci oraz OC i tak zadowoli osobe przesiadajaca sie z gf'a 2), bo w innym przypadku lepiej kupic x800GTO2/7600GS.

Podsumowujac

PC X800GT TideWater to marketing w duzej mierze.

Kiedys TT mial w ofercie zestaw SubZero z paltierem(chyba ponad 400zł kosztowal), ale chyba chetnych bylo malo, bo potem nowki sprzedawali za 99zł na allegro.

Tidewater to chyba taki subzero.

TEST KARTY

R480, pamieci 1,6 wiec nie jest zle

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale dobrze też nie jest bo samo gpu to własciwie 9800 xt - wielkich różnic nie ma :C

@luki2

ja mówiłem o samym gpu ( pamięci są bardzo fajne ) no jak sie tam cos odblokowuje to już troszkę inna historia - ale o ile się odblokuje

i Mniejszy :]

Edytowane przez metart

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale dobrze też nie jest bo samo gpu to własciwie 9800 xt - wielkich różnic nie ma :C

Choc ten GT pobije na leb 9800XT, wiec bez przesady.

A jak potoki odblokuje to juz w ogole...

Na ps3 nie ma co patrzec w kartach za ta cene.

Ja jednak bym wolal jesli koneicznie ATI to X800GTO2 za ta cene.

bezsens...

Wiekszy od 7300GT z GDDR2 czy mniejszy?? :lol2:

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może sprostuję kilka rzeczy:

- kartę wymieniam ponieważ mój gf zaczyna umierać ;]

- jak napisałem wcześniej nie mam zamiaru grać w żadne Crysisy itp więc dajcie se spokój ;)

- nie ukrywam że gf 76 czy 73 może i jest lepszy, jednak kupuję akurat te karte ponieważ jednak coś mnie ciągnie do ATI :oops: wiem że głupie tłumaczenie ;) no i chce ją troche potestować (odblokowanie potokow i ogólne OC) i sprawdzić jak się sprawuje ten WuCet

karta kupiona - koniec dyskusji ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może sprostuję kilka rzeczy:

- kartę wymieniam ponieważ mój gf zaczyna umierać ;]

- jak napisałem wcześniej nie mam zamiaru grać w żadne Crysisy itp więc dajcie se spokój ;)

- nie ukrywam że gf 76 czy 73 może i jest lepszy, jednak kupuję akurat te karte ponieważ jednak coś mnie ciągnie do ATI :oops: wiem że głupie tłumaczenie ;) no i chce ją troche potestować (odblokowanie potokow i ogólne OC) i sprawdzić jak się sprawuje ten WuCet

No bo wucet przyciaga(na tym to polega), wiec daj znac wlasnie jesli chodzi o OC, bo R480 moze niezle pojsc.

Poza tym co nowka to nowka, a GTO2 juz nie kupisz nowej.

Co do 7600gs to jest duzo drozsza, wiec nie ma co porownywac.

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiekszy od 7300GT z GDDR2 czy mniejszy?? :lol2:

kupiłem ddr3 ale sprzedawca sie pomylił i na dniach bedzie wymieniona, a wczesniej miałem x800gt :mur:

EDIT: Zapomniałem dodac ze i tak nawet gf 7300gt ddr2 jest wydajniejszy od tego x800gt nawet kreconego na 570/1180 jak to było u mnie :wink:

Edytowane przez Dickson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiłem ddr3 ale sprzedawca sie pomylił i na dniach bedzie wymieniona, a wczesniej miałem x800gt :mur:

EDIT: Zapomniałem dodac ze i tak nawet gf 7300gt ddr2 jest wydajniejszy od tego x800gt nawet kreconego na 570/1180 jak to było u mnie :wink:

Ale chyba twoja x800 sie nie modowala, bo kupna 7300gt, posiadajac x800GTO to dla mnie niezly lol.

A co do karty z tematu, to chlodzonko przyciagnie ludzi, zobaczysz :lol:

Zreszta w ogole nie widze sensu przechodzic na karte, ktora nie jest conajmniej 2x wydajniejsza.

A co do twojej GDDR2 to wiesz, pomylki bym w tym nie upatrywal.

Raczej karta zostala wsylana w nadzieji, ze trafi na jekiegos kompletnego noobka.

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale chyba twoja x800 sie nie modowala, bo kupna 7300gt, posiadajac x800GTO to dla mnie niezly lol.

A co do karty z tematu, to chlodzonko przyciagnie ludzi, zobaczysz :lol:

Zreszta w ogole nie widze sensu przechodzic na karte, ktora nie jest conajmniej 2x wydajniejsza.

A co do twojej GDDR2 to wiesz, pomylki bym w tym nie upatrywal.

Raczej karta zostala wsylana w nadzieji, ze trafi na jekiegos kompletnego noobka.

no moj sie nie modował ale robił prawie 11k w 03 marku po o/c wiec to jest cos koło x800gto (club3 x800gt ładnie sie podkracały bo był ona rdzeniu r480 i memkach 1,6ns samsunga )

no z tym gf tez mysle ze ktos probował mnie zrobic w balona ale karta zostanie wymieniona na ddr3 :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi