StormerDSR Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 (edytowane) Barton 2500+ 768MB RAM, ASUS a7n8x-x, Radeon 8500, Chieftec 360W Od jakiegoś czasu wyłącza mi się monitor w grach 3D. Czasem nawet po kilku sekundach, a czasem gram 2 godziny i jest ok. W Windowsie problem nie wystepuje. Napięcia na zasilaczu stabilne. Na każdych sterownikach problem się powtarza, a jeszcze jakiś czas temu było wszystko w porządku. Przegrzwanie się karty chyba też można wykluczyć, bo jak wspomniałem bywa, że można pograć godzinę czy dłużej bez problemów. Jeszcze jedna uwaga: gdy podczas grania sciągałem coś w tle i mrugała dioda karty sieciowej, to w momencie gdy gaśnie monitor, również dioda karty sieciowej przestaje mrugać i pali się na zielono tak jakby ściąganie się przerwało. Edytowane 17 Października 2006 przez StormerDSR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 hmm... coś mi sie wydaje że już był podobny problem no ale nic wygląda na to że to problem z karta graficzna. A komp odkurzony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StormerDSR Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Tak kompa odkurzałem i czyściłem z kurzu wszystkie wiatraczki. Jutro dostanę od kolegi Gf4 4200Ti. Wepnę go na parę dni i napiszę o moich spostrzeżeniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Moze zasilacz nie wytrzymuje?? Ja tak mialem na starym Modecomie 300GTF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StormerDSR Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 (edytowane) No ale ten zasilacz (360W) to spory zapas jak na moją konfiguracje. Mam go już 2 lata i nie było problemu, nagle teraz. Dodam, że ten sam sprzęt chodził na Codegenie 300W i monitor się nie wyłączał. Napięcia na moim obecnym zasilaczu podczas stresu są dobre (na codegenie 300W miałem znacznie gorsze np napięcie 5V wynosiło 4.67-4.75 podczas stresu. Mimo to monitor się nie wyłączał. Poniżej pokazuję jakie napięcia mam obecnie. PS. Nie zwracajcie uwagi na prędkośc obrotową wiatraczka CPU. To wiatraczek wolnoobrotowy (z tych cichych), który ma tyle obrotów ile mieć powinien. Edytowane 17 Października 2006 przez StormerDSR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 achh... jak ja to lubie zaraz Cie wszyscy pod rząd zjadą za to że napięcia sie mierzy miernikiem a to jakiś firmowy zasilacz czy też jakiś codeshit? dobrze by było gdybyś sprawdził kompa na innym zasilaczu, grafa i sieciówka dostają za mało mocy i sie cuda dzieją ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StormerDSR Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 (edytowane) Miernika nie posiadam :) 2 różne programy monitorujące pokazują w zasadzie identyczne wyniki. Wspomniany zasilacz to Chieftec 360W. Codegen 300W na tych samym programach monitorujacych miał słabsze napięcia, jedak monitor się nie wyłączał. Niestety codegena już nie mam. Edytowane 17 Października 2006 przez StormerDSR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Ja stawiam na to, że karta się sypie. Trochę wiekowy ten radek :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 obecny zasiłacz wydaje się być wporządku ale nieznaczy że to niemusi być jego wina jeśli się okaże że to nie grafa i nie zasilacz to w następnej kolejności obstawiałbym mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scepak Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Witam. mam podobny problem: działam aktualnie na abit ST6 celeron1100 zasil 300W Logic i Geforce 4200 Ti działa mi bez najmniejszego problemu po dużym OC, także GF 5200FX działał na tej samej konfiguracji. A na Gainward Geforce 3 Ti 450GS po włączeniu jakiejkolwiek aplikacji, filmu, obrazka monitor się wyłącza a komp wiesza. podejżewałem zasilacz ale skoro 4200 i 5200 działają to chyba jest dobry? u kumpla karta działa perfect. czytałem gdzieś że te Gainwardy się palą na kiepskich zasilaczach. Mój ma jakieś zabezpieczenia, więc czy to możliwe że te zabezpieczenia wyłączają kartę zamiast ją spalić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Gainward GS? Czy to nie sa wersje fabrycznie podkrecone? Ale skoro pada na filmach to obstawialbym sieczke w sterownikach [; A i pierwszy raz czytam ze Logic ma jakies lepsze zabezpieczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...