Skocz do zawartości
PeJ0t

Mp3 Się Zacina

Rekomendowane odpowiedzi

Witam komp to:

Procesor: Athlon XP 1700

Płyta: msi kt3 ultra

256 ram

dźwięk:Realtek AC'97

sys winXP SP2

Przy odtwarzaniu Mp3 w miarę równych odstępach czasu ok 40-50sec dźwięk się zacina. Czy może ktoś spotkał się z podobnym problemem? Próbowałem odtwarzać różnymi playerami problem się powtarza. Sterowniki karty były zmienione. Dysk twardy chodzi na DMA. Dziekuje za pomoc.

pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez przesady, pod czystym systemem 256MB ramu nawet w XP powinno wystarczyc do mp3 ;)

kurde sam mam podobny problem [w tym samym dziale poruszylem ten watek]

ja bym CI doradzil wymiane sterownikow[do plyty glownej, nie tylko sound], kodekow, upewnij sie ze DMA włączone, zobacz zasoby...moze cos pozera Ci ogromne ilosci

jak to nie pomoze to wylacz wodotryski windowsa, odlacz sieć [net], zmniejsz rozdzielczosc [powaga], zdefregmentuj dysk [no chyba ze na swiezo sformatowanej partycji instalowales], upewnij sie ze masz wolne miejsce na plik wymiany, zainstaluj jakis prog to przyspieszenia windowsa, moze coś Ci się przegrzewa [ zainstaluj everesta i obczaj jak temperatury], i najwazniejsze...moze cos kombinowales w BIOSIE, jakas funkcja zostala zmieniona a Ty juz zapomniales ze cos zmieniales

bleeeee

Edytowane przez hardwin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi