sbchp250 Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Co do stalowej, to mieszkam bardzo blisko i faktycznie policja szaleje, teraz wzieli sie za okoloczne miasta, Tarnbrzeg (tam jest centrala bardzo duzej sieci ktora zasiegiem obejmuje teren w promieniu 50km) Sandomierz (2 duze sieci sa czyszczone) i nawet sprawdzaja wsie w okolicach tych miast (gorzyce, wrzawy, grębów..... i wiele innych) Kompy zabieraja, ogolnie ludzie horror maja, Płyty do piwnicy znoszą (sprawdzają w blokach piwnice ??) Cos sie jednak z tym piractwem ruszylo, a szczegolnie w poludniowo-wschodniej czesci polski <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) witaj Frank. mam pytanko. co dokładnie oznacza ten pogrubiony fragment? "3)uzyskanie w celu osiągnięcia korzyści majątkowej: Art. 278. (kk) § 1. Kto zabiera w celu przywłaszczenia cudzą rzecz ruchomą, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. § 2. Tej samej karze podlega, kto bez zgody osoby uprawnionej uzyskuje cudzy program komputerowy w celu osiągnięcia korzyści majątkowej." czy tylko przypadek, gdzie sprzedaje się ściągnięte gry/programy/itp, czy już samo używanie? bo w sumie nie płaci się za program, więc jakąś tam korzyść się z tego ma. odp: ano właśnie dobre pytanie jednak istnieje zasada, że nie należy przepisów karnych interpretować rozszerzająco lecz wszystko w rękach sądu ps. nie chodzi o manie korzyści, tylko o uzyskaniu programu w celu osiągnięcia, czyli ze świadomym zamiarem nakierowanym na efekt materialny tak więc nic niestety nie jest takie jasne. choć w sumie niestety i stety :wink: Edytowane 27 Października 2006 przez mr^_^max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Wszystko zalezy jak sad sobie to zinterpretuje. Sprawa sie ciagnie z 2lata, a twoj komp potem na zlom tylko sie nadaje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Faktycznie nie wydaje mi sie prawdopodobne, aby policja chodzila po wszystkich w domach, gdzie komputery sa polaczone do ineternetu. Musieli poprostu dostac cynk, ze w jakiejs sieci osiedlowej (tam dzialajacej) kwitnie piracki proceder. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 http://www.interblock.pl/?cid=0,3,193 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Tak chcialem powiedziec tylko, ze samo haslo w tv "policja rusza na walke z piractwem" daje wiele. Przynajmniej w moim otoczeniu dosc czesto teraz sie mowi o piractwie, ktos z rodzinki nawet oprogramowania sie pozbyl. Nawet jezeli policja nie wejdzie do wielu domow to i tak mozna powiedziec, ze jakis suckes odniosla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 A ja mam pytanie: czy takie sieci jak tpsa, aster czy chello tez tak gładko współpracują z policją?? Póki co słyszy się jedynie o nalotach na osiedlowe sieci gdzie zapewne ludzie udostępniają różne rzeczy po lanie... Policja przecież musi mieć jakieś podstawy do wejścia, a skąd takie info może dostać jak nie od operatora :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 kurde tak sie sklada ze mamy na dniach w stalowej woli po prostu rzez niewiniatek(?) policja gania jak szalona po calym miescie z nakzem prokuratorskim, ponoc "akcja" sa objeci tylko userzy jakiegos lanu, ludzie padaja jak muchy kompy rekwirowane, ale nikt nic nie wie, moze ktos jest ze staowej woli o cos wie wiecej na ten temat. Widzialem ze juz ktos o tym pisal wyzej. Ja moge powiedziec ze jestem w 100% legalny. A ja mogę powiedzeć że to g. prawda. Mały ten internet, niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Ja tam mam xp prof kupionego, office to 2007 beta z ms, dostalem jak sie zapisalem do testow visty. Kaspersky z gazety, reszta freeware. Sciagam filmy i muzyke, tylko ze mam legalnej muzyki na kasetach i cd tyle, ze jakby chcieli porownac czy sie pokrywa to z tym co w mp3 to dali by sobie siana. Przy poprzedniej fali paniki w Tychach policja zwinela chyba dwoch klientow firmy mediacom, ale to byly mlotki oglaszajace sie ze sprzedarza. W innej sieci glupki zalozyly wewnetrzengo huba DC na serwerze firmy i ktos zakablowal i polecieli po paru najaktywniejszych. I tyle, a cale miasto sie trzeslo i windowsy szly jak swieze buleczki :-) Heh pracowalem wtedy jescze jako sprzedawca/serwisant w komputerowym i czego to ja sie nie nasluchalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Mi tez za wiele nei moga na chwile obecna: WinVista RC1, Office 2007 Beta, reszta glownie freeware (moze tam z 3 programy beda nielegalne). Filmy mam na cd'kach/dvd glownie. Jedyny problem z muzyka, ktora sciagam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Trochę OT, ale związane z tematem. :) Zna ktoś dobry defragmentator i oczywiście freeware? :) Testuje od niedawna PerfectDisk i jest całkiem niezły, przede wszystkim szybko przeprowadza defragmentację? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 studenc1k defragmentatorem chcesz wymazac pliki przez overwriting ? LOL. Nawet nadpisanie pliku nie kasuje go permanentnie nie mowiac o formacie (tym sektor za sektorem) on tez nie wywala danych permanentnie (niezly lol nie?) Jak chcesz wymazac pliki z dysku tak zeby byly nie do odzyskania czyli w zargonie "permanentnie" (np jak dysk sprzedajesz ;) ) to polecam programik eraser 5.8 Sofcik jest darmowy (tylko takiego softu uzywam) i ma kilka algorytmow niszczenia plikow w tym algorytm Gutmanna ktory w 35 fazach dokonuje niszczenia pliku. Program ma tez opcje wyczyszczenia dysku z danych nie ruszajac przy tym plikow NIE skasowanych czszczac tylko unused space. Bardzo fajny program ale jesli chodzi o predkosc dzialania to jet wolniejszy troche od defragmentatora, - ale jak to mowia bezpieczenstwo usera - "priceless" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 hooded man, ale kto mówi o wymazaniu danych!! Ja tylko się pytam, czy jest jakiś dobry i bezpłatny DEFRAGMENTATOR? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 tu chyba chodzi o to zeby bylo freeware i 100% legalne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Przydal bys sie FAQ typu - programy komercyjne i jego darmowe odpowiedniki :) Jesli naloty sie nasila psychoza bedzie tak duza ze wiekszosc ludzie bedzie chcialo byc legalnymi jak najznizszym kosztem <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 nie nasilą się żadne naloty! nie plotkować, nie straszyć, tylko spokojnie piracić... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monocyklista Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Przydal bys sie FAQ typu - programy komercyjne i jego darmowe odpowiedniki :) Jesli naloty sie nasila psychoza bedzie tak duza ze wiekszosc ludzie bedzie chcialo byc legalnymi jak najznizszym kosztem <_<Zawsze mi się wydawało, że taki topic był... http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=47576 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Powiem szczerze, ze cala ta akcja skłoniła mnie do wydania niemal 400 zł... na nowy dysk 320 GB :lol: (będzie w kieszeni na zmiane z "legalnym" Caviarem 80 GB:>) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Zawsze mi się wydawało, że taki topic był... http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=47576 Sorrki :oops: , jakos nigdy nie trafilem na ten temat :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Powiem szczerze, ze cala ta akcja skłoniła mnie do wydania niemal 400 zł... na nowy dysk 320 GB :lol: (będzie w kieszeni na zmiane z "legalnym" Caviarem 80 GB:>)no co ty :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 hmm duzy grzejacy sie dysk w kieszeni........... powodzenia:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 hmm duzy grzejacy sie dysk w kieszeni........... powodzenia:)Kieszen jest tracera z własnym chlodzeniem, a dysk bedzie uzywany raczej sporadycznie (chodzi o to, zebym mógł w razie czego zgrać na niego "podejrzany" stuff z pozostałych trzech dyskow, o łacznej pojemnosci 240 GB). Jakos sie o niego nie obawiam :P . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ld Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 a nie pomysleliscie ze ludki z KR i gospodarki przegladaja takie fora inetowe i sa zorientowani gdzie ludzie to moga przed nimi chowac ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Kieszen jest tracera z własnym chlodzeniem, a dysk bedzie uzywany raczej sporadycznie (chodzi o to, zebym mógł w razie czego zgrać na niego "podejrzany" stuff z pozostałych trzech dyskow, o łacznej pojemnosci 240 GB). Jakos sie o niego nie obawiam :P . Ta jak bedziesz mial nalot to na pewno bedzie czas na zgrywanie danych , 'panowie chwilka, musze cos pozgrywac i mozecie mnie czesac'. :lol2: a nie pomysleliscie ze ludki z KR i gospodarki przegladaja takie fora inetowe i sa zorientowani gdzie ludzie to moga przed nimi chowac ? :P Ja np. plytyami mam wylozony sufit dla zmylki, niby ozdoba a jak chce w cos pograc to odrywam i juz. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Koleś z języków obcych stwierdził dziś: "Fajny ten Pro Evolution Soccer 6 Reloaded" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Ta jak bedziesz mial nalot to na pewno bedzie czas na zgrywanie danych , 'panowie chwilka, musze cos pozgrywac i mozecie mnie czesac'. :lol2:W załozeniu ;) zamierzam zgrywac na bieząco;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Koleś z języków obcych stwierdził dziś: "Fajny ten Pro Evolution Soccer 6 Reloaded" :lol: To mnie rozwaliło :D :D :D ---- A co do tematu to stwierdzam jedno: "Dużo mówią, mało robią" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancio Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 jest już może jakieś info o nalotach w stolicy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 omg jaka panika jest :D ludzie, wy chyba nie wiecie co się dzieje na Podkarpaciu. ano nic się nie dzieje, ale panika jak zwykle jest. ze sklepów znikają Windowsy.... żal mi ludzi, naprawdę. najwięksi piraci (znajomi :P) wypalają płyty i chowają je na strych/piwnic. znajdzie się paru oszołomów, którzy puszczą plotę, że w całym kraju robią kontrolę, wyglądające w ten sposób, że przychodzi do domu policjant + informatyk + prokurator (który na bieżąco wypisuje nakazy ^^), a znajdzie się 1000x więcej debili, którzy w to uwierzą. za pół roku będę im się śmiał prosto w twarz. już się nie mogę doczekać... pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 A jak szybko znikaja warezy z akademikow... To dobrze, oczywisci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...