Skocz do zawartości
xacti

Naloty policyjne - nielegalne oprogramowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Costi - nie oszukujmy się - w coś za darmo w 100% zamiennego nie ma i nie wierzę w to. Ale umęczyłbym się z gimpem - bo z trialowymi psami też się nie da pojechac na dłuższa metę (ps. pytanie dla mastash - znajdzcie mi koledzy sposób na obejście traila w cs2 by zresetować datę ;) )

Takimi to metodami trzeba sobie radziś w windowsie jak chce się być "legal".

Więc z chęcią bym się pomęczył i stworzył swoja platformmę na linuksie - byleby chodziły na tym gry. Bo cały czas lubie pograc choć mam 27 lat.

Pobawiłbym się aparatem - gdyby gimp czytał odpowiednio RAW - a nie wywalał się na tej cholernej wtyczce do RAW - bo oczywiście firma Fuji musi dawać soft tylko do windowsa.. poskanowałbym w linuksie, gdybym nie musial pisac sam sterowników - bo frma Plustek idzie na układy z microsoftem.

Pobawiłbym się wielom ainnymi rzeczami itd..

Jakby DAŁO SIĘ TO ZKLECIĆ razem - to ja bym to zrobił. Mnie to twoje "montowanie auta z części" nie przeraża - ale niech te częsci będą... w tym momencie Microsoft powykupował połowę patentów i firm, poukładał się z nimi i tak to wyglada..

Zauważ ze przez to upadł kiedys komercyjny świat nowela.

Ze prawie zabili Aplle.

A w usa gdzie jest mniej piracta i przede wszystkim konsol do gier - o wiele wiecej ludzi ma MAca niz w polsce.. dlaczego?

Bo jak ktoś ma konsolę i go stac na gry - to woli konsolę. a pc ma do preacy. a do pracy to nawet komórka z symbianem starczy ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo oczywiście firma Fuji musi dawać soft tylko do windowsa.. poskanowałbym w linuksie, gdybym nie musial pisac sam sterowników - bo frma Plustek idzie na układy z microsoftem.

Pobawiłbym się wielom ainnymi rzeczami itd..

Jakby DAŁO SIĘ TO ZKLECIĆ razem - to ja bym to zrobił. Mnie to twoje "montowanie auta z części" nie przeraża - ale niech te częsci będą...

bo linux jest dla prawdziwych meżczyzn... którzy sami piszą sobie sterowniki... :)

Ty może byś i sklecił... ale nie każdy, wróć.. wręcz mało kto przynosząc do domu nowe urządzenie chce się 2 dni pałować żeby je uruchomić i z niego skorzystać.

Niektórzy cieszą się komputerem za jego system operacyjny.. inni wolą korzystać z oprogramowania i sprzętów różnego rodzaju, a system operacyjny to jest warstwa, która ich mało interesuje - ma działać i tyle.

Co do odpowiedników oprogramowania... to ta większość która posiada odpowiedniki darmowe wygląda tak, że są to jakieś proste aplikacje, typu irfanview. Niestety nikt kto poważnie zajmuje się komputerami nie spocznie na banalnych programch, które są tylko małymi tulsikami... Programów takich jak adobe premiere, sony vegas, photoshop, sounforge, fruity loops nie sposób zamienić czymkolwiek, a jak ktoś twierdzi inaczej to jest za przeproszeniem baran i nie wie co mówi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Infa nie będzie a za to w Lublinie wzrośnie o 15% sprzedawalność XP'ka :>

Eeee tam, XP-ka... Wszyscy chcą być elO pR0 i Vista teraz na topie. A potem nagle wzrośnie liczba zapytań w "Podstawowych..." w stylu "Komp strasznie mi ostatnio przymula, co zrobić? Konfig: Celeron D + 512MB + ... + M$ Vista"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w ogóle miałeś Vistę na dysku zainstalowaną? Już się tego słuchać nie chce, przychodzą do sklepu takie dzieciaki, jeden słyszał, jak to chodzi, drugi tak samo, a ich poziom wiedzy o komputerach równa się zeru - Vista nie sprawia kłopotów, chyba, że ktoś jest superpoczątkującym, który nie odróżnia sterowników dla XP od tych dla Visty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc z chęcią bym się pomęczył i stworzył swoja platformmę na linuksie - byleby chodziły na tym gry. Bo cały czas lubie pograc choć mam 27 lat.

A w usa gdzie jest mniej piracta i przede wszystkim konsol do gier - o wiele wiecej ludzi ma MAca niz w polsce.. dlaczego?

Bo jak ktoś ma konsolę i go stac na gry - to woli konsolę. a pc ma do preacy. a do pracy to nawet komórka z symbianem starczy ;P

Zgadzam się w pełni. Właśnie tak z tym jest. Nic tak na dobrą sprawę nie zasąpi Windowsa pod względem funkcjonalności i prostoty jednocześnie, czy to się komuś podoba czy nie. Można się bawić Linuxem, jak ktoś lubi, chce go poznać i ma jakieś pojęcie. Ja o Linuxie pojęcia nie mam, przyznam szczerze.

Eeee tam, XP-ka... Wszyscy chcą być elO pR0 i Vista teraz na topie. A potem nagle wzrośnie liczba zapytań w "Podstawowych..." w stylu "Komp strasznie mi ostatnio przymula, co zrobić? Konfig: Celeron D + 512MB + ... + M$ Vista"

Może nie do końca. Jakoś ta Vista wcale imho taka popularna nie jest zaś. I wydaje mi się, że jak XP wyszedł, to był na nieego jakiś większy boom. Żaden z moich kumpli nie ma Visty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ciekawych rzeczy tu sie mozna dowiedziec. Ciekawe tylko w jaki sposób zainstalowałem caly sprzet na sterach z xp i 2000.

W dodatku vista cały czas korzysta z tego samego modelu sterowników co xp czy 2000....

Nawet do grafiki nie są potrzebne stery wddm, tyle ze bez nich nie zadziala aero.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kontrola - qurfa mac zaden organ w Rzeczpospolitej nie ma takich uprawnien (jak slysze ze byla jakas trojka, to tego co to mowi pierdykal bym porzadnie w łeb).

Przeszukanie tylko policja jesli chodzi o nielegalne oprogramowanie to TYLKO Z NAKAZEM , takie sprawy nie kwalifikuja sie jako "nagle". A jakby sie jakis sluzbista pojawil to powiedziec "[ciach!]j pan/pani".

Co za mentalnosc ludzi z komuny jeszcze nie wyrosliscie, policja to ma wam sluzyc a nie was gnebic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle wiem od kuzyna, na 100% mówi prawde

Marcin 21:54:11

prawda zabrali 2 kompy

Marcin 21:55:11

jeden dostal 10000 grzywny bo miał klikanascie giga mp3 i kilkanascie giga filmow i gier i kompa zbrali a 2 mial legalnego windowsa i officea i kilka gier nielegalnych i dostal 500 zł to moim znajomym zabrali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak z miejsca dostał karę? :lol:

Juz nie wspomijając faktu ze posiadanie mp3 i filmów nie wazne z jakiego zródla nie jest niezgodne z prawem.

1. Mogli go przecież poinformować o teoretycznej wysokości grzywny.

2. Wpadli za udostępnianie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Przeciez ów kuzyn napisał wyraźnie, ze grzywne dostali, a nie zostali poinformowani o ewentualnej grzywnie :P . Poza tym nie ma nic nielegalnego w posiadaniu mp3 czy divX.

2) Z przytoczonego tekstu wynika wyraźnie, ze wpadli za posiadanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może byłbym w stanie uwierzyć Twojemu kuzynowi, gdyby nie fakt, że napisał wielką bzdurę (grzywny "od ręki"). ewidentnie widać, że powtarza to co usłyszał od innych. sprawy w piractwo toczą się po parę lat, a ten pisze, że ktoś niby dostał grzywnę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi