Skocz do zawartości
JUGAJ

NEC NR-9100A I PROBLEM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich mam nagrywarke NEC NR-9100A i mam taki problem

nagrywarka może nagrywać z prędkością 40X a ja w NERO moge wybierać tylko z pośród 3 prędkości 4x 8x i 16x kto mi powie dlaczego tak jest ??

Bios w nagrywarce jest najnowszy niewiem już co z tym zrobić prosze o pomoc

Z góry wielkie dzięki i narazie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem to wina plytek. Ja mam Liteon`a 16x10x40 i moge nagrywac z maxymalna predkoscia 16x

Tylko ze nie wiem dlaczego ale niektore plytyki po 1 dniu nie chca juz dzialac :(

Byc moze to dlatego ze za szybko nagrywalem ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn nie powinno tak być ale mam teraz liteon 48x24x48 i tez nie nagrywam na 48 bo sa bledy czasami ale kup sobie jakies pare plytek na ktorych bedzie mutkispeed abo do 40x i zobacz sobie jak badzie i ak nadale bedzie zle to inaczej pokombinujemy cos :D narazie sprobuj wypalic cos na innych plytkach :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No spoko płytki mam DATEX Silver max 40 i lipa dalej nagrywa mi tylko przy max 16 x dziwi mnie to że niemoge wybrać żadnej innej prędkości

PS tak jest na wszystkich "TANICH" płytkach bo droższych niekupowałem i niemam zamiaru :))

Ma ktoś może jakieś inne pomysły :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mialem takie przygody na mojej(NR-7700A), w biosie domyslnie jest wlaczone sprawdzanie plyty i przyporzadkowywanie jej maksymalnej predkosci, u mnie na wiekszosci noname'ow wykrywala 8 zamiast 12, update firmware pomogl(ta opcja zostala wylaczona), teraz na wszystkich mam 12x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...