Jankes Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 nie neo, ale z upem to racja, 512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) No i znowu nie obylo sie bez problemow z serverem calych tych setow beta, eh... Servery sa masakryczne, oczywiscie po paru minutach wywalilo Szawla, no i dup.a, no to pogralem sam na 2, ale i tak lagi sa niesamowite, co 2-3 minuty, ktos oczekuje na polaczenie, a to strasznie wkurrr :|. No, ale dzisiaj sprawiedliwie wygralem, chodz gra pod wzgledem walki nie prezentuje sie wysmienicie, wrecz strasznie biednie, wystarczy narobic woja, i wejsc do miasta z maxem jaki sie ma dostapeny, wejsc na rynek i koniec... Lub tez spalic jeden z 3 glownych budynkow. Czlowiek 2-3 godziny buduje miasto, umacnia gospodarke, i nagle ciach - zrobi pare oddzialow woja, i koniec gry, takie jakies jest to zniesmaczone wtedy. Nie po to sie buduje tyle czasu, aby w 3 minuty rozegrac bitwe wszechczasow, wygrywajac ja przywyzszajaca iloscia woja na rynku :o. Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez st1ch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belcik Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zapodałby ktos Key-a jeśli ma, bo coś tam z rejestacją tych settlersów jest nie tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiNDer Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Wczoraj wyszło demo. Waga: 1398,7 MB :? Z Gamer's Hell'a idzie znośnie. :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Na poczatku wita nas banalny filmik wprowadzajacy do gry, jako remake klasycznych settlersow nie wroze tej grze sukcesu, bo ostatnio kazda konwersja klasycznych gier okazuje sie klapa. Z drugiej strony nie jestem fanem osadnikow i demko testowalem z czystej ciekawosci, nie z mysla o przyszlym zakupie, pewnie jakiemus nerdowi sie spodoba. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StarPad Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Z klasycznymi to według mnie dużo wspólnego nie ma, w II np, dobre było że żołnierze atakowali tylko ze strażnic, co powodowało że człowiek przykładał się do taktyki budowania, no i te ścieżki z flagami :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Też to lubię :) Nic tak nie cieszy jak dobrze umieszczona katapulta ;) Ostatnio całkiem sporo grałem w odświeżoną II na multi i było super przypomnieć sobie te klimaty. Dziś już nie robią takich gier ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makar06 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Gierka jakie ma wymagania?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurdefelek Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 (edytowane) jeśli nie masz dobrej karty to gra nie pozwoli ci ustawić największych tekstur itp, więc się nie przejmuj. moje zdanie o demie jest podobne - to klapa ani razu nie widziałem wojska ze zamku a było ich tam 40 i trochę. za dużo terenu nie było, więc 2h i mapka się zapełniła a kamienie skończyły. sterowanie kamerą wkurza - nie daje swobody jak choćby w COH - pozwala na ustawianie pod pewnym kątem, jest funkcja obserwacje danego settlersa ale na stałe - kamera jest do niego przyczepiona takie cuś nie pozwala mi czerpać radości z gry (nie ma nic śmiesznego), a przy Settlers 2 zarwałem parę nocek na dole przyczepiłem statystykę z dema - mój wynik Edytowane 15 Września 2007 przez kurdefelek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fynf Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 A ja właśnie przeczytałem interesujące wrażenia z wersji demo, które znajdziecie TUTAJ. wniosek jest taki, ze to calkiem inna gra niz byly dotychczasowe czesci i wyglada na to, ze tytu Settlers zostawili bo juz ma renome wypracowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JORDAN 23 Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 (edytowane) A ja mam ogromną ochotę pograć w starego dobrego "SETLERA" -- mowa o settlersach I, II z Amigi !!!!!!!!!!!!!! MMmMmMmMm a TAK apropo? kiedy premiera tego cudeńka?, demka anwet nie odpalam --> czekam na full !!!!!!!!! tak patrząc na screeny !!!! //mam jedno w głowie . coś mi to przypomina// wiem stary dobry WARCRAFT II Edytowane 20 Września 2007 przez JORDAN 23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 25-27 września USA a PL nie wiem; trzeba poczekać na recki jeżeli będą optymistyczne jak 8/8.5+ to raczej wybiorę się do sklepu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 (edytowane) Ciekawa jest ta gra. Zdecydowanie lepsza od poprzednich części. Teraz jesteśmy bardziej mobilni, budynki można ulepszyć, wierze budować gdzie tylko chcemy. Detale jak poniżej 1280x1024 i średnio 17-25 klatek. Niestety nie można ustawić na max. Pytanie dlaczego? Czy ta gra obsługuję directx 10? Kilka screenów (zostały pomniejszone o 20 procent) Takim pluskiem jak dla mnie jest już np. wybieranie przez nas gdzie mają być posadzone pola pszenicy. Przypomina to gre Age of Empires 3 (tylko ciut lepsze). Zobaczę jak będzie bitwa :) Edytowane 26 Września 2007 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 a ile grałeś? Kurde narobiłem sobie smaka na tą grę i nie wiem czy nie wypróbować "pełnego dema" ;) czy czekaćna cenege i wersje PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 (edytowane) Ciekawa jest opcja "knight" awansujemy go, również on zaznacza ustawia wieże które zdobywają całe pole (państwo). Również trzeba patrzeć na storage na innych polach ponieważ podjeżdżamy rycerzem i handlujemy (przeważnie na market place koło fontanny jest znaczek złota). Znalazłem bug (wojsko przeciwnika - lata jak głupie), menu mapy białe po loadzie? OJ wyjdzie do tego pare patchy... Edytowane 26 Września 2007 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 mówisz masz :) http://worthplaying.com/article.php?sid=46...ead&order=0 1.1 (90MB) a ja daję 10 dni cenedze na info kiedy w końcu k@#$% będzie wersja PL później chyba skorzystam z bezpłatnej wersji ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiNDer Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 A nie denerwuje Was to, że wieśniacy budują budynki w 5 sekund? A tak lubiłem w poprzednich wersjach jak się pojawiały po kolei rusztowania, potem mury budynku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 a ja daję 10 dni cenedze na info kiedy w końcu k@#$% będzie wersja PL później chyba skorzystam z bezpłatnej wersji ;)Do bezpłatnych wersji dajemy miesiąc wakacji(lub więcej) więc nastepnym razem pomysl dwa razy co piszesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 A nie denerwuje Was to, że wieśniacy budują budynki w 5 sekund? A tak lubiłem w poprzednich wersjach jak się pojawiały po kolei rusztowania, potem mury budynku...Tak troche to dziwne, to już nawet w Kinghs and Merchants dało rady sobie fajnie przybliżyć(o ile dobrze pamietam...) i popatrzeć jak beleczki się pojawiają i jak koleś młotkiem stuka :) ,a i inne szczegóły jak deptanie wina i inne prace wyglądały ładnie. Dlaczego tutaj nie zrobili tego przynajmniej na tym samym poziomie (powinno być na lepszym imo)??? Dałem też opcje grafiki na max (dziwnie,ze nie da rady zmienic rozdzielczości i AA) i czasem potrafi przyciąć przy obracaniu/przesuwaniu kamery. Pozatym podoba mi się. Lekko łatwo i przyjemnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Do bezpłatnych wersji dajemy miesiąc wakacji(lub więcej) więc nastepnym razem pomysl dwa razy co piszesz. heh przecież demo jest bezpłatne ;p :) ale mówiąc poważnie to nadal za skalę piractwa w PL właśnie odp również sami wydawcy bo gra na rynku, a cenega ani mru mru pewnie za 2 tyg wyskoczą z tekstem, że potrzebują miesiąc na przetłumaczenie materiałów ehhh, a cdp potrafił wydać WiC na czas... Wracając do gry to ciekawe ile zajmuje ukończenie singla, w starszych częściach było to wieleee godzin :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casssek18 Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Znalazłem link do dema gry o szybkim transferze:D serwis dobrepliki.pl... pobierz Settlers VI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kica1983 Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Heh u mnie gierka lata z zawrotną prędkością 7 klatek + zwalone cienie :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 To cos masz ostro zwalone... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 ojojoj IGN wycenił na 6.5 :/ z drugiej strony jako wady wymieniono bardzo prosty system walk (co dla mnie jest plusem), brak handlu i dyplomacji (czyli elementów, których w poprzednich starszych częściach też nie było) no i sporo bugów, a największe to sejwowanie i wywalanie do pulpitu. Po patchu 1.1 powinno być już ok, czekam tylko na gamespota reckę i jak będzie podobna to mimo wszystko gra jest warta zakupu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Jestem w 10 misji i gra staje się niemrawa. Problemy są sztuczne ustawione jak: xxx wojska przeciwnika, brak możliwości polowań lub postawienia granary (pszenicy). Najgorsza misją dla mnie była chyba 7 gdy trzeba było do wioski wikingów wysyłać określony towar (tutaj robiłem dwa razy savy i load) i przy przedostatniej wysyłce dałem sobie spokój i skupiłem się na wojsku, bo było potrzebne przy ostatniej (bitwa o pole gdzie są ryby). Sprawdzę jak gra działa po wydaniu patchu. Handel jest, można wysyłać towar i kupować (wystarczy knightem podjechać pod rynek sprzedającego). Bitwy są faktycznie proste, rzekłbym wysyłasz x wojska i modlisz się, żeby x wojska przeciwnika nie wygrało. Zero wpływu, taktyki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lowik120 Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 jak przejść tą 10 misje trza tam niby wysłaś jedzenie do tego miasta oblężonego ja wysyłam z 3-4 wozy i nagle pisze że misia failed oco chodzi w tej misji ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Bo odkryłeś teren gdzie wróg niszczy budynki z "tribasztów" twojego alianta. Zanim odkryjesz teren wroga rozbuduj się i wyślij tam troche wojska z dwoma katapultami i kilkoma wozami z kamieniem. Po cztery tribaszty wroga w trzech sąsiadujących krajach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lowik120 Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 ok,spróbuje w ten sposób ale tych katapult wroga i tak się nie da zdobyć żołnierzami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość simian raticus Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Najlepiej wspominam 1 część na Amidze i S2 na PC jak zarywaliśmy nocki na splitscreenie (kumpel na myszcze grał a ja na pożyczonym trackball'u). Kończyliśmy granie o 6-7 z rana w wakacje i wracałem do domu z przekrwionymi oczyma ;) Potem jakoś następne części mi nie podchodziły ale w S6 pogram więcej coś czuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yulaw25 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 witam jestem nowy na forum. powiedzcie mi ktos jak zdobyc klucz zeby odpalic gierke?? zarejestrowałem sie na ubisofcie i gamespy bo ktos napisał ze jak sie zarejestruje to przysla mi klucz. a tu nic mi nie przychodzi. pomozcie jak zdobyc klucz. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...