Marrrcin Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Od ponad miesiaca mam problem z włączaniem kommputera.Zanim komputer doszedł do momentu wyświetlenia okna logowania potrafił się czterokrotnie zresetować.Czasami także resetował się podczas pracy.Teraz oba problemy się nasiliły i zanim się włączy resetuje się około 10 razy.A podczas pracy potrafi się zresetować po 5 minutach od włączenia.Na początku myślałem, że może być to spowodowane brudem w komputerze i wyczyściłem dokładnie wszystkie podzespoły, ale nic to nie pomogło.Dziwne jest to, że komputer podczas kilkugodzinnego grania ani razu mi się nie zresetował.Wirusów ani żadnych innych syfów na kompie nie mam.Dla testu postanowiłem uruchomić bootowalnego Linuksa, by sprawdzić czy to nie czasem jakiś błąd w system.Na linuksie komp też się zresetował.Wszystkie te problemy dzieją się na sprzęcie: P III 650@800 MHz 192 MB RAM GeForce 256 32 MB Abit BE6-II Seagate 80 GB ATA Magabajt 350 W Win XP Pro SP2 Podczas pisania tego postu komputer zresetował się cztery razy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość metart Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 (edytowane) najprawdopodobniej zasilacz o ile nie upalił jeszcze bebechów to wymiana na fortrona 250 W za 30 zł z allegro rozwiąże problem - podłacz inny i zobacz co się zmieni B) Edytowane 18 Października 2006 przez metart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 na 1000% zasilacz zrob co kolega wyzej radzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 (edytowane) na 1000% zasilacz zrob co kolega wyzej radzi Może nie aż tyle % :lol2: - równie prawdopodobne, lub nawet bardziej jest uszkodzenie kondensatorów elektrolitycznych na płycie ( spuchnięte, wycieki elektrolitu itp. ) - przecież to stara płyta i przy takim "zasilaczu" kondensatory już dawno miały prawo paść :mur: Pozdr. :angry: Edytowane 18 Października 2006 przez Lzep Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 ile było takich tematów ??:D:D:D:D:D Zasilacz niestety będzie do wymiany(prawdopodobnie) Cóż taka rola MEGASHITA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 A ile bylo odpowiedzi zasilacz ktore mozna bylo o kant [gluteus maximus] rozbic :?: :| Pierwsze - odkrec kompa. Drugie - przyjzyj sie plycie glownej tak jak mowi Lzep. Trzecie - tasmy, molexy. A dopiero wtedy miernik w dlon i mierzymy napiecia na zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrrcin Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Od paru dni komputer już wogóle się nie uruchamiał, ale dzisiaj przyszedł zasilacz i po jego zamontowaniu komputer zadziałał.Lecz komp przy włączaniu dalej się resetuje, a w Windowsie także.Co jest teraz przyczyną tego problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Na jaki zasilacz zmieniłeś, patrzyłeś na kondensatory, nie są wylane albo wybrzuszone?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrrcin Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Zamieniłem na tego 250 watowego fortrona z allegro.Tak nawiasem mówiąc to kable są moim zdaniem za krótkie(FDDka wogóle nie podłączyłem, bo brakło mi około 3-4 centymetrów kabla).Jak pare dni temu patrzałem to kondensatorom nic nnie bylo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Zamieniłem na tego 250 watowego fortrona z allegro.Tak nawiasem mówiąc to kable są moim zdaniem za krótkie(FDDka wogóle nie podłączyłem, bo brakło mi około 3-4 centymetrów kabla).Jak pare dni temu patrzałem to kondensatorom nic nnie bylo. widze ze masz 192mb ramu. wyjmij jedna kosc, uruchom kompa na drugiej, jesli bedzie dalej to samo, to zamien kosci. ja bym tu raczej na pamiec postawil. sprawdz to, choc kondensatory tez beda zwiechy powodowaly - a ze mobo juz pewnie leciwe to mialyby prawo zbuntowac sie. odkurz slot na pamieci tak dla pewnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrrcin Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Próbowałem z tymi pamięciami.Slotów od RAMu nawet nie czyściłem, bo dwa tygodnie temu czyściłem szczegółowo całego kompa i teraz wyglądały one jak nowe.Kombinowanie z pamięciami nic nie pomogło.przyjrzałem się dokładniej kondensatorom i stwierdzam, że: -niektóre z nich są przekrzywione na bok(krzywy montaż?) -jeden z nich ma na górze coś co z koloru przypomina rdze i w dotknięciu jest lekko lepkie.Zamieszczam zdjęcie zrobione komórką na którym prawie nic nie widać.Jeżeli bedzie trzeba to załatwie cyfrówkę. Co o tym sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Chociaż zdjęcie nienajlepsze, ale i tak ja tam widzę conajmniej 6 spuchniętych kondków - w takim przypadku wymienia się wszystkie na płycie !!! Pozdr. :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrrcin Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Myślałem, że jak będą "spuchnięte" to będzie, to bardziej widoczne.Więc mówisz wymienić.Kto by to zrobił?Za ile?Czy to się jeszcze opłaca?Czy będzie można dostać odpowiednie kondensatory? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Wymien plyte glowna, koszt uzywanej max 50 PLN. To rozwiaze Twoj problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Wymiana kondensatorów to naprawde niewielki koszt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...