Gość sekman Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Witam, laptop Hp nx6310 (core duo) 80HDD, 512 ram. Mam z nim problem, a mianowicie: Usunalem partycje RECOVERY. Niestety nie zgralem wczesniej systemu(obrazu windowsa xp) na CD. Czy teraz formatujac dysk, wgrywajac mojego starego windowsa utrace gwarancje? Czy po zainstalowaniu innej wersji windy wykryje mi sterowniki do bluetooth'a i innych podzespolow? Proszę o pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hugster Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Witam, laptop Hp nx6310 (core duo) 80HDD, 512 ram. Mam z nim problem, a mianowicie: Usunalem partycje RECOVERY. Niestety nie zgralem wczesniej systemu(obrazu windowsa xp) na CD. Czy teraz formatujac dysk, wgrywajac mojego starego windowsa utrace gwarancje? Czy po zainstalowaniu innej wersji windy wykryje mi sterowniki do bluetooth'a i innych podzespolow? Proszę o pomoc! Witam. Zależy w jakiej wersji masz Windows'a - "box" czy "oem" na poprzednim komuterze ? Bo powinieneś zainstalować system dołączony do komputera, inaczej nie będzie pasował klucz z naklejki licencyjnej a tym samym nie będzie on legalny... Co do gwarancji to używając innego oprogramowania - np. Linuxa nie tracisz gwarancji producenta na posiadany sprzęt! Co do drugiego pytania to mało prawdopodobne żeby Windows zapewnił Ci sterowniki do wszystkich podzespołów notebooka. Osobiście się jeszcze nie spotkałem z sytuacją żebym nie musiał instalować ich osobno. Ale większość sterowników - w przypadku Toshiby - dostępne jest na stronie producenta. --- Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sekman Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Witam. Zależy w jakiej wersji masz Windows'a - "box" czy "oem" na poprzednim komuterze ? Bo powinieneś zainstalować system dołączony do komputera, inaczej nie będzie pasował klucz z naklejki licencyjnej a tym samym nie będzie on legalny... Co do gwarancji to używając innego oprogramowania - np. Linuxa nie tracisz gwarancji producenta na posiadany sprzęt! Co do drugiego pytania to mało prawdopodobne żeby Windows zapewnił Ci sterowniki do wszystkich podzespołów notebooka. Osobiście się jeszcze nie spotkałem z sytuacją żebym nie musiał instalować ich osobno. Ale większość sterowników - w przypadku Toshiby - dostępne jest na stronie producenta. --- Pozdrawiam Jesli zainstaluje system z inngeo komputera (inny klucz) czy hp odbierze mi gwarancje? Jesli chodzi o sterowniki to znalazlem, wiec sprawa sie rozwiazala. Mam oem wersje windy z drugiego kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Jesli zainstaluje system z inngeo komputera (inny klucz) czy hp odbierze mi gwarancje? Jesli chodzi o sterowniki to znalazlem, wiec sprawa sie rozwiazala. Mam oem wersje windy z drugiego kompa. Jaki masz system to Twoja sprawa i nikt Ci gwarancji nie zabierze. Jeden system nie może pracować na dwóch komputerach (licencja) Spróbuj zainstalować system który masz z kluczem od HP. Jeśli system który posiadasz na komputerze stacjonarnym (OEM) jest legalny to jak zainstalujesz go na laptopie nie przejdzie aktywacji (za duża różnica w sprzęcie w stosunku do komputera na którym była robiona pierwsza aktywacja) Będziesz musiał dzwonić do MS. Oczywiście nie będziemy rozpatrywać opcji że system masz nielegalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertB Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 (edytowane) Jaki masz system to Twoja sprawa i nikt Ci gwarancji nie zabierze. Jeden system nie może pracować na dwóch komputerach (licencja) Spróbuj zainstalować system który masz z kluczem od HP. Jeśli system który posiadasz na komputerze stacjonarnym (OEM) jest legalny to jak zainstalujesz go na laptopie nie przejdzie aktywacji (za duża różnica w sprzęcie w stosunku do komputera na którym była robiona pierwsza aktywacja) Będziesz musiał dzwonić do MS. Oczywiście nie będziemy rozpatrywać opcji że system masz nielegalny. Przecież na spodzie laptopa masz naklejkę z kluczem windowsa. Możesz użyć innej płytki Windowsa OEM i podać klucz z laptopa i po problemie. Sterowniki są na stronie HP. Wszystkie płytki od OEM-ów są takie same (róznica to Home lub Prof). Edytowane 18 Października 2006 przez RobertB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hugster Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Przecież na spodzie laptopa masz naklejkę z kluczem windowsa. Możesz użyć innej płytki Windowsa OEM i podać klucz z laptopa i po problemie. No nie masz racji... nie jest to takie bezproblemowe. Czasami system nie daje się zainstalować a potem zarejestrować w sieci po zrobieniu tego w sposób opisany przez Ciebie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolokan_PL Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 No nie masz racji... nie jest to takie bezproblemowe. Czasami system nie daje się zainstalować a potem zarejestrować w sieci po zrobieniu tego w sposób opisany przez Ciebie. Pozdrawiam Witam, ale czasami się da!!! Sprawdzone własno(hmm)ręcznie. I instalacja i rejestracja bezproblemowa. Możesz też spróbowac poprosić HP o przysłanie Ci płytek z softem do lapka i systemem. Tu odsyłam to tego tematu pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hugster Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 czasami się da!!! Bardzo trafnie zauważone - czasami! A co jak wywali sytem i nie zarejestruje innego na klucz z naklejki? --- Pozdrawiam Hugster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertB Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 (edytowane) Bardzo trafnie zauważone - czasami! A co jak wywali sytem i nie zarejestruje innego na klucz z naklejki? --- Pozdrawiam Hugster Zawsze da się zainstalować z płytki OEM i klucza na naklejce z laptppa!!!! Jeszcze raz powtarzam: Wyszystkie płytki OEM są takie same, nie ma tam zaszytych kluczy! Jak nie można aktywować przez neta to trzeba zadzwonić do microsoftu i telefonicznie to zrobić. Dla OEM-ów instalowanych przez producenta, np. HP, DELL itp. jest blokada przez microsoft i 1-wsza aktywacja nieraz musi być zrobiona telefonicznie. Edytowane 19 Października 2006 przez RobertB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psla Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 mam tego lapka. bedziesz miec pewnie problem z softem widcomma bluetooth, bo nie masz licencji(w sensie licencji na bt)... Ale system to system - nosnik dowolny, klucz masz legalny. Gwarancji nie stracisz, bo i z jakiej okazji? Nie naruszasz nawet obudowy komputera :> a formatowanie dysku nalezy do normalnego uzywania komputera. Mam natomiast jeszcze pytanie o Twoja baterie - jak wyglada jej pojemnosc po pewnym okresie uzytkowania i jaka masz jej nominalna pojemnosc(na opakowaniu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sekman Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Dzisiaj bylem z laptopem na uczleni i bateria trzymala okolo 3h. Jesli chodzi o pojemnosc to nie mam pojecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...