MAGIC Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 (edytowane) Jak zainstalować taki kombajn XERO color "Ricoh Aficio 4006" Podłączony jest do switcha [RJ45] na sieć jak dodać sterowniki (WinXP SP2) żeby można było drukować z kompa ?? ?? ?? Edytowane 18 Października 2006 przez MAGIC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 (edytowane) Ja mam 2015 i zainstalowalem normalny sterownik z plytki (PCL 6). W menu Ricoh'a powinno byc ustawienie sieci (TCP/IP, adres IP, maska itp.), nastepnie w Windowsie dodajesz drukarke lokalna (odhacz Plug&Play) i wybierasz jako port "Standard TCP/IP Port", podajesz adres IP wpisany w Ricoh'a. Nastepnie kreator sam poprosi o sterowniki, podajesz sciezke do CD/sterownikow na dysku i jazda :) Mozesz tez zainstalowac drukarke na serwerze i udostepniac ja w sieci lokalnej (ja jednak preferuje bezposrednie drukowanie). Edytowane 18 Października 2006 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 (edytowane) Dzięki wielkie jutro sprawdze ___________________ EDIT ___________________ Nie moge znaleźć tych ustawień IP w tym xero :( Te xero ma jeszcze port USB ale po podłączeniu nic nie wykrywa na kompie :( Edytowane 19 Października 2006 przez MAGIC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...