ufoufnal Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 (edytowane) Kupuje własnie Asus P5W64 WS Professional Intel 975X (http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=31761) Interesuje mnie czy jest sens pakowac się w blok na NB tutaj? Prosze za i przeciw. I co w tedy z chłodzenie mosfetow i drugiego mostka? BTW.: Kiedy bede płyty z jednym mostkiem ? Edytowane 18 Października 2006 przez ufoufnal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 1.Nie ten dział 2.Jaki procek ? 3.Robisz jakies oc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufoufnal Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 (edytowane) 1. Uważam ze ten dział bo nie interesuje mnie jaki konkretnie bloczek mam kupić a bardziej czy sie opłaca. i Co z chłodzeniem mosfetów. 2. C2D E6600 3. Jak bym nie robił OC to bym raczej nawet za WC nie zabieral. Ale tak zakładam "jakies" OC Edit: Dzieki, poprawione. Ale ktoś coś wniesie i mi pomoże z wyborem? Edytowane 18 Października 2006 przez ufoufnal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 W gwoli scislosci - mosfetow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 1. Pytasz się co kupić więc dział "Co kupić?" :) 2. Co do mosfetów to się spytaj w jakimś topicku o tej płycie co się w niej grzeje. 3.Ja nie mam o/c , robie wc dla ciszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufoufnal Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Nie ma pytania co kupic. :/ Jest pytanie czy wogóle sie opaca kupic. Dla ciszy rozumiem. ok Ale tu jest passiv pełen... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Nie ma pytania co kupic. :/ Jest pytanie czy wogóle sie opaca kupic. Dla ciszy rozumiem. ok Ale tu jest passiv pełen... Jesli przewidujesz tylko lekkie OC to raczej sie nie oplaca,sprawdz w topicu o plycie jak tam z pastą pod tymi radiatorami na mobo,ewentualnie zmień tam pastę na AS 5 czy cos rownie wydajnego i na luzach Ci starczy,nie musisz zakladac bloku do lekkiego oc,ale do siódmych potów pewnie byłby wskazany ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Kupuje własnie Asus P5W64 WS Professional Intel 975X (http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=31761) Interesuje mnie czy jest sens pakowac się w blok na NB tutaj? Prosze za i przeciw. I co w tedy z chłodzenie mosfetow i drugiego mostka? BTW.: Kiedy bede płyty z jednym mostkiem ? blok na nb tak, a sb moze zostac jak jest. mosy lekki nawiew i styka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 (edytowane) Zdejmując radiator z mostka, zdejmujesz jednoczesnie z mosfetów. Chyba że utniesz rurkę cieplną A tu rozwiązanie na całość: Edytowane 19 Października 2006 przez Jacek-Placek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Nie jest to rozwiązanie "na całość". Po prawej stronie od gniazda procesora jest jeszcze blok mosfetów (4-fazy) bez radiatora. Wygląda że tylko połowa 8-fazowego zasilania jest chłodzona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 (edytowane) Tutaj kompleksowe WC na P5B dlx. Cana jednego bloku na mosfet, to bagatela 39,90 euro. Edytowane 19 Października 2006 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufoufnal Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 WoW. Jaka firma to oferuje :D A tak na powaznie. Jest to to w Polsce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...