traktor Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Witam! Mam taki problem: Chce na stronie umiescic skrypt ale nie tak, aby byl caly kod w stronce. Kiedys mialem taki kod ze wstawiam skrypt tak jak flasha. Dodkladniej chodzi o to ze wpisuje ( jakis kod ) i http://abc.pl/skrypty/upload.php i mi sie wyswietla na stronie ( tak jak robi sie to z dokumentami flash ) Prosze o podanie mi go, jezeli ktos go ma, szukalem na google i nie moglem znalesc ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 (edytowane) <html> <?php //kod PHP ?> </html> skrypt PHP nic nie wyświetli dopóki nie zastosuje się funkcje która przekaże dane do bufora wyjściowego czyli: echo(), print(), printf(), itd... a jeżeli chcesz aby kod był w innym pliku to możesz zrobić to w dwojaki sposób, zainkludować kod za pomocą funkcji include() lub w twoim przypadku nawet funkcji: require(); lub wczytać kod z pliku, za pomocą funkcji: readfile(); <html> <?php include('plik.php'); ?> </html> <html> <?php readfile('plik.html?plik.php'); ?> </html> funkcja include(); dodaje kod i go wykonuje natomiast readfile() jedynie przesyła zawartość pliku do bufora wyjściowego co jest równoznaczne z wyświetleniem bez interpretacji przez PHP, więc do pliku skryptu się nie nadaje ale do HTML tak mozna tez zrobić to tak, robi to samo co include() :D : <html> <?php evaluateuate(implode('',file('plik.php'))); ?> </html> Edytowane 19 Października 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 readfile() właśnie... dzięki za pomysła :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traktor Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Chodzilo mi dokladniej o to : <IFRAME frameborder="0" width="400" height="300" src="http://abc.pl/blebleble.php"></IFRAME> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...