Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Podkręciłem mojego Giefka 2 MX 400 64 MB no i dodam jeszcze że dream 8) , no to podkręciłem Power Stripem rdzeń od 200 do 266 a pamięci od 166 do 175, no i przeszedłem 3d marka i chcem odkręcać a wziałem Default Settings , zastosuj a tu ....zwis, myszka sie nie rusza no to restart.Włączyłem znowu Power Stripa i znowu odkrecam a tu znowu to samo 8O , sie przestraszyłem, biore trzeci raz i odkręcam, teraz dla ostrozności po kilka herców z duwch stron, no i jest OK odkręca sie. Czyja to wina ?? Power Stripa czy karty ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podkręciłem mojego Giefka 2 MX 400 64 MB no i dodam jeszcze że dream  8)  , no to podkręciłem Power Stripem rdzeń od 200 do 266 a pamięci od 166 do 175, no i przeszedłem 3d marka i chcem odkręcać a wziałem Default Settings , zastosuj a tu ....zwis, myszka sie nie rusza no to restart.Włączyłem znowu Power Stripa i znowu odkrecam a tu znowu to samo  8O , sie przestraszyłem, biore trzeci raz i odkręcam, teraz dla ostrozności po kilka herców z duwch stron, no i jest OK odkręca sie. Czyja to wina ?? Power Stripa czy karty ??

No karty oczywiście - to typowy przypadek.

Zastosuj lepsze chłodzenie i nastaw się bardziej na podkręcanie pamięci, a nie rdzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podkręciłem mojego Giefka 2 MX 400 64 MB no i dodam jeszcze że dream  8)  , no to podkręciłem Power Stripem rdzeń od 200 do 266 a pamięci od 166 do 175, no i przeszedłem 3d marka i chcem odkręcać a wziałem Default Settings , zastosuj a tu ....zwis, myszka sie nie rusza no to restart.Włączyłem znowu Power Stripa i znowu odkrecam a tu znowu to samo  8O , sie przestraszyłem, biore trzeci raz i odkręcam, teraz dla ostrozności po kilka herców z duwch stron, no i jest OK odkręca sie. Czyja to wina ?? Power Stripa czy karty ??

No karty oczywiście - to typowy przypadek.

Zastosuj lepsze chłodzenie i nastaw się bardziej na podkręcanie pamięci, a nie rdzenia.

Mam na karcie jeden wiatrak. I co zrobić dalej, przypuszczam, że radiator, gdzie go założyć ? przypuszczam, że na pamięcie. I to że pamięcie sie słabo kręcą to jest kwestia, że mam słabe pamięcie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]

aha, i co polecash do podkręcania karty ? czy moje sugestie we wcześniejszym poscie są słuszne ??

Tak - GF MX mają słąbe pamięci (nie pamięcie :LOL). A do podkręcania polecam wpis w rejestrze coolbits.....

jak mi polecisz zabierać się do tego chłodzenia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skad wzisc radiatory na pamieci czy wystarczy taki od straego amd 200mhz nawet z webtylatorem i gdzie go podlaczyc

Zawsze możesz je kupić w sklepie
W jakich cenach są radiatory np. na pamieci na karte ??
Wiesz kolega dał mi namiar ale jeszcze nie sprawdzałem. Ale z tego co mówił to są to groszowe sprawy (1-5zł zależnie od wielkości)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radiatorki na pamięć są stosunkowo tanie. Najtańsze kosztują 5,5 - 5,9zł (są na jedną kość pamięci). Możesz takie cóś znaleźć na 4max.

No własnie na 4max nic nie ma.Tylko jest jakis zestaw chłodzący pamięć sdram i ddram i jeszcze w tym zestawie jest coś do chłodzenia kary graf.

Ja kiedyś kupiłem sobie radiator na slotowego celerona o grubości z 4 cm za 10 zł i pociełem na małe radiatorki do pamięci.

Dobry interes :lol: BRACO !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 4max są radiatorki. Wystarczy zajrzeć do działu 3D. Tam na dole są :

1)GlobalWIN HDC 08

19.8mm x 12.6mm x 8mm

2)GlobalWIN HCC 08

28mm x 28mm x 8mm

Ehh, jak zobaczłem ceny radiatorków to żem sie ucieszył, tyle że przesyłka dużo kosztuje (poczta polska najtaniej poniżej 1 kg. bo 13 zł.) :( :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

YOu know what? W moim ch... GeForciku 2 MX 200 32 MB to właśnie rdzeń sie lepiej kręci. Może dlatego, że kupiłem se na niego wiatraczek łożyskowy za całe 5 PLN :D Teraz chodzi caly czas rdzen na 205 Mhz, ale gorzej z pamięciami. Gdy podkręcam je powyżej 185 Mhz to mi sie rozpływają literki w WinXP :? Może przypadkiem ktos wie co z tym zrobić???? Może sobie kupie radiatorki ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedyś kupiłem sobie radiator na slotowego celerona o grubości z 4 cm za 10 zł i pociełem na małe radiatorki do pamięci.

Witam w klubie :-) Moja stara Riva TNT2 od Diamonda (V770) ma radiatory na pamięci zrobione właśnie taką metodą. A cooler+radiator na rdzeń ma z socketowego celka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proponuje zebys kaloryfer odemnie wzial ten radiatorek zielony od wentylatora Spire (taki maly na k. graficzna). Kaloryfer: Potniesz sobie go na male czesci i bedzie rox  8)

No dobra ale musisz mi cene spuścić do 4 zł. do w sklepach są po 5 zł., już zacząłem ciąć ten radiator od maćka ale chyba mi nic nie wyjdzie bo to grube jak cholera a niemam brzeszczota (bo chyba brzeszczotem sie tnie metal nie ?) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skad wzisc radiatory na pamieci czy wystarczy taki od straego amd 200mhz nawet z webtylatorem i gdzie go podlaczyc

:twisted: Wzisc brzeszczot i wyciac do cholery ze starego radiatora i przykleic takowe poxipolem przezroczystym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:twisted: Wzisc brzeszczot i wyciac do cholery ze starego radiatora i przykleic takowe poxipolem przezroczystym

A jak jest w tym poxipolu z przewodzeniem ciepła ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...