Kaloryfer Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Podkręciłem mojego Giefka 2 MX 400 64 MB no i dodam jeszcze że dream 8) , no to podkręciłem Power Stripem rdzeń od 200 do 266 a pamięci od 166 do 175, no i przeszedłem 3d marka i chcem odkręcać a wziałem Default Settings , zastosuj a tu ....zwis, myszka sie nie rusza no to restart.Włączyłem znowu Power Stripa i znowu odkrecam a tu znowu to samo 8O , sie przestraszyłem, biore trzeci raz i odkręcam, teraz dla ostrozności po kilka herców z duwch stron, no i jest OK odkręca sie. Czyja to wina ?? Power Stripa czy karty ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Podkręciłem mojego Giefka 2 MX 400 64 MB no i dodam jeszcze że dream 8) , no to podkręciłem Power Stripem rdzeń od 200 do 266 a pamięci od 166 do 175, no i przeszedłem 3d marka i chcem odkręcać a wziałem Default Settings , zastosuj a tu ....zwis, myszka sie nie rusza no to restart.Włączyłem znowu Power Stripa i znowu odkrecam a tu znowu to samo 8O , sie przestraszyłem, biore trzeci raz i odkręcam, teraz dla ostrozności po kilka herców z duwch stron, no i jest OK odkręca sie. Czyja to wina ?? Power Stripa czy karty ?? No karty oczywiście - to typowy przypadek. Zastosuj lepsze chłodzenie i nastaw się bardziej na podkręcanie pamięci, a nie rdzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Podkręciłem mojego Giefka 2 MX 400 64 MB no i dodam jeszcze że dream 8) , no to podkręciłem Power Stripem rdzeń od 200 do 266 a pamięci od 166 do 175, no i przeszedłem 3d marka i chcem odkręcać a wziałem Default Settings , zastosuj a tu ....zwis, myszka sie nie rusza no to restart.Włączyłem znowu Power Stripa i znowu odkrecam a tu znowu to samo 8O , sie przestraszyłem, biore trzeci raz i odkręcam, teraz dla ostrozności po kilka herców z duwch stron, no i jest OK odkręca sie. Czyja to wina ?? Power Stripa czy karty ?? No karty oczywiście - to typowy przypadek. Zastosuj lepsze chłodzenie i nastaw się bardziej na podkręcanie pamięci, a nie rdzenia. Mam na karcie jeden wiatrak. I co zrobić dalej, przypuszczam, że radiator, gdzie go założyć ? przypuszczam, że na pamięcie. I to że pamięcie sie słabo kręcą to jest kwestia, że mam słabe pamięcie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 aha, i co polecash do podkręcania karty ? czy moje sugestie we wcześniejszym poscie są słuszne ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 aha, i co polecash do podkręcania karty ? czy moje sugestie we wcześniejszym poscie są słuszne ?? Tak - GF MX mają słąbe pamięci (nie pamięcie :LOL). A do podkręcania polecam wpis w rejestrze coolbits..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Gr00bY Mazur"]A do podkręcania polecam wpis w rejestrze coolbits.....Dokładnie. Po co się bawić w jakies PowerStripy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Gr00bY Mazur"] aha, i co polecash do podkręcania karty ? czy moje sugestie we wcześniejszym poscie są słuszne ?? Tak - GF MX mają słąbe pamięci (nie pamięcie :LOL). A do podkręcania polecam wpis w rejestrze coolbits..... jak mi polecisz zabierać się do tego chłodzenia ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 skad wzisc radiatory na pamieci czy wystarczy taki od straego amd 200mhz nawet z webtylatorem i gdzie go podlaczyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 skad wzisc radiatory na pamieci czy wystarczy taki od straego amd 200mhz nawet z webtylatorem i gdzie go podlaczycZawsze możesz je kupić w sklepie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 skad wzisc radiatory na pamieci czy wystarczy taki od straego amd 200mhz nawet z webtylatorem i gdzie go podlaczycZawsze możesz je kupić w sklepieW jakich cenach są radiatory np. na pamieci na karte ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 skad wzisc radiatory na pamieci czy wystarczy taki od straego amd 200mhz nawet z webtylatorem i gdzie go podlaczycZawsze możesz je kupić w sklepieW jakich cenach są radiatory np. na pamieci na karte ??Wiesz kolega dał mi namiar ale jeszcze nie sprawdzałem. Ale z tego co mówił to są to groszowe sprawy (1-5zł zależnie od wielkości) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Radiatorki na pamięć są stosunkowo tanie. Najtańsze kosztują 5,5 - 5,9zł (są na jedną kość pamięci). Możesz takie cóś znaleźć na 4max. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Z sklepach elektronicznych warto poszukać przeciez radiatory nie sa używane tylko w komp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Ja kiedyś kupiłem sobie radiator na slotowego celerona o grubości z 4 cm za 10 zł i pociełem na małe radiatorki do pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 a jak je potem rzylaczyc ta tasma czy powiedzmy samemu cos zrobic bo gdzie pasta a na 4max sa zestawy razem z tasma nawet wiec jak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Radiatorki na pamięć są stosunkowo tanie. Najtańsze kosztują 5,5 - 5,9zł (są na jedną kość pamięci). Możesz takie cóś znaleźć na 4max.No własnie na 4max nic nie ma.Tylko jest jakis zestaw chłodzący pamięć sdram i ddram i jeszcze w tym zestawie jest coś do chłodzenia kary graf. Ja kiedyś kupiłem sobie radiator na slotowego celerona o grubości z 4 cm za 10 zł i pociełem na małe radiatorki do pamięci.Dobry interes :lol: BRACO !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 W 4max są radiatorki. Wystarczy zajrzeć do działu 3D. Tam na dole są : 1)GlobalWIN HDC 08 19.8mm x 12.6mm x 8mm 2)GlobalWIN HCC 08 28mm x 28mm x 8mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 W 4max są radiatorki. Wystarczy zajrzeć do działu 3D. Tam na dole są : 1)GlobalWIN HDC 08 19.8mm x 12.6mm x 8mm 2)GlobalWIN HCC 08 28mm x 28mm x 8mm Ehh, jak zobaczłem ceny radiatorków to żem sie ucieszył, tyle że przesyłka dużo kosztuje (poczta polska najtaniej poniżej 1 kg. bo 13 zł.) :( :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gloam Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 YOu know what? W moim ch... GeForciku 2 MX 200 32 MB to właśnie rdzeń sie lepiej kręci. Może dlatego, że kupiłem se na niego wiatraczek łożyskowy za całe 5 PLN :D Teraz chodzi caly czas rdzen na 205 Mhz, ale gorzej z pamięciami. Gdy podkręcam je powyżej 185 Mhz to mi sie rozpływają literki w WinXP :? Może przypadkiem ktos wie co z tym zrobić???? Może sobie kupie radiatorki ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Ja kiedyś kupiłem sobie radiator na slotowego celerona o grubości z 4 cm za 10 zł i pociełem na małe radiatorki do pamięci. Witam w klubie :-) Moja stara Riva TNT2 od Diamonda (V770) ma radiatory na pamięci zrobione właśnie taką metodą. A cooler+radiator na rdzeń ma z socketowego celka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 proponuje zebys kaloryfer odemnie wzial ten radiatorek zielony od wentylatora Spire (taki maly na k. graficzna). Kaloryfer: Potniesz sobie go na male czesci i bedzie rox 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 proponuje zebys kaloryfer odemnie wzial ten radiatorek zielony od wentylatora Spire (taki maly na k. graficzna). Kaloryfer: Potniesz sobie go na male czesci i bedzie rox 8)No dobra ale musisz mi cene spuścić do 4 zł. do w sklepach są po 5 zł., już zacząłem ciąć ten radiator od maćka ale chyba mi nic nie wyjdzie bo to grube jak cholera a niemam brzeszczota (bo chyba brzeszczotem sie tnie metal nie ?) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 skad wzisc radiatory na pamieci czy wystarczy taki od straego amd 200mhz nawet z webtylatorem i gdzie go podlaczyc :twisted: Wzisc brzeszczot i wyciac do cholery ze starego radiatora i przykleic takowe poxipolem przezroczystym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 skad wzisc radiatory na pamieci czy wystarczy taki od straego amd 200mhz nawet z webtylatorem i gdzie go podlaczyc :twisted: Wzisc brzeszczot i wyciac do cholery ze starego radiatora i przykleic takowe poxipolem przezroczystym A jak jest w tym poxipolu z przewodzeniem ciepła ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...