Skocz do zawartości
acrobat13

Chieftec 360 Hpc-360-302df + Nowa Grafa

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki zasilacz jak w temacie. Przymierzałem sie do kupna nowej grafiki, GF 7900GTO od MSI. Czy ten zasilacz z tematu poradzi sobie z taka karta? Reszta komputera to:

Athlon 64 3200+ @ 2600mhz 1.525

DFI LP nF4 Ultra-D

ram 2x 1Gb @ 260mhz

1x Sata2 7200rpm

1x DVD+RW

2x wentyl 120mm + 1x 92mm

To chyba wszystko.. Jesli trzeba wymienić to na co? Poleccie cos przyszłościowego (np SLi, C2D) w rozsadnej cenie. :) Z gory dzieki za pomoc.

Edytowane przez acrobat13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam dokładnie ten zasilacz i ciągnie sprzęt z siga, do tego 4katody, kilka wiatraków (2x120mm , 6x80mm i 92mm + te w samej zasilce), 4 diody led + 2 panele (aerogate 1 i 2) i daje sobie bezproblemowo rade, podłączałem do kompa raz GF 7900GT i też działało bezproblemowo (jednynie przy więkrzym OC pojawiały się problemy ze stabilnością) wiec wydaje mi się że GF 7900GTO też powinno uciągnąć ale pewność będziesz miał jak ją podłączysz

sorki

tą grałe podłączałem na zmienionej płycie ale poza tym reszta była ta sama

Edytowane przez Zajdzik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem swojsko wygląda ten Fortron jaki pokazał -ShaDe-.

Puszka to praktycznie to samo co mój Chieftec 400W, tyle, że Fortron jak widzę ma ładnie oplecione przewody, a mój ma jedynie oplot przewodu do mobo.

Za tą cenę fajny zasilacz. Tyle, że przydałyby się jakieś jego testy.

P.S. Aż mnie dziwi, że za 225zł jest Fortron 500W. (dlatego wolę zobaczyć testy). Lecz jeśli okaże się dobry, to jest to ciekawa alternatywa do Chiefteca 450W jak i 500W.

Ze sprawdzonych za rozsądną cenę to brał bym Chiefteca 450W. Nie jest kolorowy, nie świeci i nie ma super oplotów, ale daje gwarancję stabilności napięć, a o to chodzi najbardziej.

Owszem fajne są Antec i Be Quiet (jeśli jesteś skłonny dać 350-400zł za 400-430W).

NATOMIAST jeśli chcesz coś przyszłościowego. To polecam np. tego Be Quiet! 430 Dark Power PRO. http://allegro.pl/item133708501__be_quiet_...30_w_gw_fv.html Miałem okazje z nim się spotkać i wywarł na mnie dobre wrażenie (niestety za niemałą cenę)

Albo Tagan U15 430W, za trochę mniej kasy http://allegro.pl/item134053592__tagan_u15...hl_gratis_.html

Albo Tagan U22 SLI 480W http://allegro.pl/item135385664_tagan_480_...atis_fv_gw.html

Niestety jeśli chcesz mieć PSU na przyszłość z dobrymi parametrami, musisz dać za niego trochę kasy.

No chyba, że wystarczy ci "nieprzyszłościowy" i stabilny LOL Chieftec.

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi