Adagio Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 (edytowane) Witam! Ile prądu pobiera router wifi dsl? I jak obciąża sieć? 40Wat? I jak wylada sprawa z P2P. Czy można w routerze DSL-604T wydzielić pasmo dla P2P z małą przepustowością? Czy trzeba bedzie zainwestować z komputerek i tam stworzyć proxy na p2p? Bo chodzi mi o to żeby nie było takich ekscesów że siec mi totalnie zostanie zawalona przez p2p. (Nie daje ograniczeń klienckich ale z drugiej strony 512kbit dla kazdego styknie w zupełnosci a przy tym p2p sieci nie zawali, ale może stać się tak że 4 wskoczy na Peer2peer i zawali sieć :/) Pozdro Edytowane 19 Października 2006 przez Adagio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Co do poboru mocy danego urządzenia to trzeba zajrzeć do instrukcji, tam masz napisane ile pobiera watów, albo poprostu przeczytać to z tabliczki znamieniowej zasilacza. Ten router nie ma zarządzania pasma tylko kolejkowanie. Możesz ustawić, żeby ruch WWW miał pierszeństwo przed P2P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adagio Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 (edytowane) Dużo to pomaga? I jak do tej opcji się dostać?? A jest opcja ustawiania parametrów transweru do i od użytkonika dla każdego z osobna. Słyszałem coś o opcji wgrania biosu od modelu 624. Edytowane 19 Października 2006 przez Adagio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Jak już pisałem router nie posiada możliwości zarządzania pasmem, więc nie ma opcji ustawiania transferu. Kolejkowanie, o ile działa (a w tanich routerach zdarza się, że wogóle nie działa :) ) daje Ci własnie możliwość, tego że żadne P2P nie zamulą łącza, bo strony WWW będą miały przed nimi priorytet. O opcji podmieniania firmware z innego modelu nie słyszałem, ale jest to całkiem możliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@r3C3k Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 O opcji podmieniania firmware z innego modelu nie słyszałem, ale jest to całkiem możliwe. Tak jest to możliwe, ale jak coś pójdzie nie po Twojej myśli to czeka Cię serwis. Nie prościej było by postawić router na Linuxie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Jeśli chcesz dzielić łącze to kup Linksys WRT54GL-EU i wgraj alternatywny firmware. Do tego odpowiednio przygotowany skrypt i wszystko hula jak należy. Ja tak mam.... i jestem zadowolony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adagio Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Dzieki za konkreta lgolebio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...