hardwin Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 (edytowane) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=135467266 bawil sie ktoś tym? potrzebuje SATA podlaczyc przez cos takiego do płyty obsługującej ATA66 zastanawiam sie czy pojdzie i czy wogole to dziala? czy wystartował by windows z takiego dysku?? Edytowane 19 Października 2006 przez hardwin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralphi13 Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 (edytowane) Mam coś takiego w wersji od Gigabyte, działa, można system postawić a nawet przełączyć działający system z ata na sata. edit: różnic w wydajności brak, można tylko plątaninę kabelków zmniejszyć, dobre rozwiązanie przy modernizacji jak brakuje ata na płycie edit 2 : opisałem w 2 stronę , sorki podłączałem ata do sata ale odwrotnie powinno być ok Edytowane 19 Października 2006 przez ralphi13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Pytanie tylko czy bios rozpozna poprawnie rozmiar dysku w co w przypadku tej plyty watpie. A to niestety nie zawsze sprowadza sie do podzielenia dysku pod windowsem na partycje. U mnie bios sie zatrzymywal przy zbyt duzym dysku i po ptakach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Jak stara płyta źle rozpozna dysk. Podziel go na nowszym kompie, a spokojnie możesz używac na docelowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Domik napisalem wyzej ze wlasnie nie koniecznie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Domik napisalem wyzej ze wlasnie nie koniecznie :/ ew. miec system na jakims mniejszym dysku [moja plyta na bank nie rozpozna poprawnie wiecej niz 40GB] a gdy przyjdzie POST wpiąć kontroler, windows XP powinien juz normalnie wykryć dysk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1401 Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Sorrki, za odkopywanie staroci, ale chyba lepiej kontynuować istniejący temat niż zakładać nowy i robić śmietnik. Kupiłem ten konwerter. Podłączyłem do starej płyty Intela jeszcze na socket 370. Do tego dysk Seagate 200GB 7200.9 i mi go nie wykrywa ani w biosie ani w windzie. Ma ktoś jakiś pomysł jak to uruchomić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Jak stara płyta/jaki chipset/model? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1401 Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Chipset jest INTEL 810. Model ciężko określić. Nie widzę napisu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...