shadowxxz96 Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Witam. Chciałbym zrobić partycje na pendrive, ale nie moge znaleść odpowiedniego programu. Zarządzanie dyskami w xp i partition magic w wersji 8 odmówiły wykonania tej czynności. Możecie mi polecić program, który to potrafi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Jesteś pewien, że na Pendrivie da się zrobić partycję ?? Nigdy o tym nie słyszałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 (edytowane) Aby podzielić pendrive'a "na części" w Windowsie XP wybieramy kolejno Zarządzanie komputerem, Magazyn,Zarządzanie dyskami. Otwiera się lista partycji. Należy odszukać urządzenie, najpierw trzeba usunąć partycję, prawoklik i Usuń partycję..., ponownie prawoklik i wybieramy Nowa partycja..., ukazuje się kreator nowych partycji, korzystając z kreatora możemy podzielić urządzenia na mniejsze partycje. Trzeba pamiętać, że istnieją minimalne wielkości (8MB dla NTFS, 16MB dla Fat16 i 33MB dla FAT32). źródło Edytowane 20 Października 2006 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Niestety u mnie opcja "usuń partycje nie jest aktywna. Widocznie u mnie sie nieda :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...