Skocz do zawartości
desperadox

Pentium M A Core Duo?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Obecnie planuje zmienic swojego laptopa i przesiasc sie z Celerona na Pentium M / Core Duo

Chcialem sie Was zapytac jakie sa takie konkretne roznice miedzy Pentiumem M a Core Duo jesli chodzi o np wydzielane cieplo wydajnosc?

Zastanawiam sie nad kupnem modelu F-S Pi 1505

Laptop na Core Duo 1280x800 1gb ramu dysk 80gb tylko ze karta intela

Zalezy mi na jednej rzeczy: cisza i jeszcze raz cisza

Bo na Celeronie to sie mija z oczekiwaniami

Glownie zalezy mi na tym zeby wiatrak wlaczal sie zadko przy niewielkim obciazeniu

Np tylko sluchanie muzyki czy (i) sciaganie plikow nocą - aby wtedy wiatrak sie nie załaczal w wyniku nieduzego obciazenia

Czy jest cos takiego mozliwe?

I jak jest z P i CD jesli chodzi o maksymalne obciazenie np przy jakichs obciazajacych aplikacjach? Czy wtedy i tak takie lapki sa cichsze niz takie na Celeronie?

Co do laptopa zastanawiam sie tez nad Toshiba L100-120 (CD) i nad F-S M1451G (PM ale tez Ati X300)

Najciekawsza oferta jest wydaje mi sie ten F-S Pi 1505 tylko nie moge znalezc konkretnych opinii na jego temat

Jesli mozecie podzielic sie ze mna informacjami to z gory dzieki za info

Pozdro

Z gory dzieki za opinie

Edytowane przez desperadox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi