maniosz Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Zasilka jak w podpisie. Po głupim podsunieciu kompa w półce, najpierw nie chcial mi sie komp uruchomic. Nastepnie po kilku wlaczeniach i wylaczeniach zasilacza uruchamia sie ale na krótko 40s-1min. Nawet po polaczeniu celem sprawdzenia zasilki zielonego i czarnego przewodu chodzi ten sam czas i wylacza sie. Pozostale rzeczy (procka pamieci grafike) raczej wykluczam zostaly mi zasilka lub plyta [ciach!]a. Ktos moze spodkal sie z czym takim. Wszelkie porady mile widziane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 no skoro wykluczyles zasilacz zwierajac zielona i czarna zyle w zlaczu atx - czyli plyta nie byla podlaczona wtedy (?dobrze rozumiem?) i nadal to samo, to sproboj odlaczyc (jesli tego nie robiles) reszte molexow (od hd, cd itd) i jesli nadal to samo to bycmoze cos zwiera ? (jesli nie w zasilce to w obudowie?) ew. sproboj wszystko "na pająka" podpiąc i sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 mar_cin lepiej się wyśpij bo głupoty piszesz. nie wykluczył zasilacz tylko sprawdził :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniosz Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Sprawdzilem zasilke jak to ktos opisal w FAQ. Zielony przewód z czarnym, ale W FAQ-u pisze ze po takim podlaczeniu powinien chodzic caly czas. A moja zasilka wylacza sie co ok 1min. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Sprawdzilem zasilke jak to ktos opisal w FAQ. Zielony przewód z czarnym, ale W FAQ-u pisze ze po takim podlaczeniu powinien chodzic caly czas. A moja zasilka wylacza sie co ok 1min. No to zasiłka pada :) Na 99% Miałem te same objawy,co opisałeś w pierwzym poście. Z tą jeszcze różnicą,że mi się komp wyłączał - po prostu zasilacz robi pyk i cisza. Własnie wysyłam swojego chiefa 420 DF na gwarę. Obecnie jadę na jakiejś zastepczej zasiłce 450W o symbolu cp4-450ws. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 A dales jakies obciazenie do wlaczonego na sucho zasilacza?? poza tym sprawdzil bym na innym kablu zasilajacym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniosz Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Oczywiscie ze dalem obciazenie DVD rom. Na innych kablach to samo wylacza sie po ok 1min. Dzieki za pomoc. Pozostaje zmiana zasilki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 sprawa pewnie ogranicza sie do zje...ych kondow w zasilce ale jak sie nie znasz (chociaz w minimalnym stopniu) to lepiej sie za to nie bierz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 sprawa pewnie ogranicza sie do zje...ych kondow w zasilce ale jak sie nie znasz (chociaz w minimalnym stopniu) to lepiej sie za to nie bierz ;) To nie sa kondki (chyba ze zwary dostaja ) wieksze prawdopodobienstwo pada na przetwornice STD-BY która gasnie i nie zasila sterownika przetwornicy PWM.. Ale to i tak tylko gdybanie Sprawdz jakie masz napiecie pomiedzy zielonym a czarnym jak ci sie zasiłka wyłaczy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...