Skocz do zawartości
Jarogniew

Gwninty W Chłodnicach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Mam dość głupi problem, a mianowicie zakupiłem sobie dystanse do chłodnicy z COOLING.PL jednak są za małe do chłodnicy Coolteka (śruby, które dostałem w Coolteku też nie pasują do dystansów). Jestem pewien, że w Coolteku są gwinty M3, takie same jakie miały mieć te dystanse. Z Cooling.pl napisali mi że do chłodnic Black Water pasują, ale mi to zwisa czy pasują czy nie;)

Czas na pytanie:

Czy w Cooltekach jest gwint M3, czy tylko mi się coś uroiło?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !

Mam dość głupi problem, a mianowicie zakupiłem sobie dystanse do chłodnicy z COOLING.PL jednak są za małe do chłodnicy Coolteka (śruby, które dostałem w Coolteku też nie pasują do dystansów). Jestem pewien, że w Coolteku są gwinty M3, takie same jakie miały mieć te dystanse. Z Cooling.pl napisali mi że do chłodnic Black Water pasują, ale mi to zwisa czy pasują czy nie;)

Czas na pytanie:

Czy w Cooltekach jest gwint M3, czy tylko mi się coś uroiło?

to wez te m3 wklej klejem na goraco i bedzie spokoj a pozniej latwo taki klej usunac jakby co wiec to chyba najlepsza opcja GLUEGUN r0X :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie gdzie znajdę takie dystanse jak w cooling do chłodnicy B.W, bo sobie wykombinowałem żeby zrobić trochę większy dystans, a te z cooling są małe i drogie, nigdzie indziej nie mogę czegoś takiego znaleźć. Potrzebuje do Colossusa 16 dystansów, jakbyuym chciał zwiększyć dystans to 32 z cooling załatwi sprawę, ale 80zł za dystanse płacić mi się nie opłaca.

Ewentualnie porpszę o jakieś inne rozwiazanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaro to już chyba problem rozwiązał (patrz data).

A nie możesz się publicznie pochwalić ?

A no faktycznie, nie spojrzalem na date utworzenia tematu, ale problem Wormsa dalej aktualny :) Publicznie to nie wiem, mama mi mowila ze to nie ladnie tak przy wszystkich :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja zakupiłem Cooltek Triple z tydzień temu i załączony śrubunek jest m3. Mierzone suwmiarką :wink: Do tego zakupiłem sobie zwykły pręt m3 o długości 1metra ( 4pln ) i na tym po odpowiednim docięciu zamocowałem chłodnicę, wkreca się tak jak powinno, z lekkim oporem, po prostu m3 :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja zakupiłem Cooltek Triple z tydzień temu i załączony śrubunek jest m3. Mierzone suwmiarką :wink: Do tego zakupiłem sobie zwykły pręt m3 o długości 1metra ( 4pln ) i na tym po odpowiednim docięciu zamocowałem chłodnicę, wkreca się tak jak powinno, z lekkim oporem, po prostu m3 :-P

Kupiłeś starego Coolteka czy tego wzorowanego na BIXie? Bo te drugie mają gwinty M3 od zawsze.

Szlag by trafił te M3,5, nigdzie nie można dostać ładnych śrubek. Właściwie żadnych śrubek nie można dostać... :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze to faktycznie też na datę pierwszego posta nie spojrzałem...

Dosatąłem tą na BIX... W zasadzie szkoda, bo chciałem tą starszą, w Andzeli patrzałem na wagę i to mnie zmyliło... A tak w ogoóle to uważam, ze M4 byłby o wiele lepszy :-P

A te M3,5 bym przegwintował na M4 i tyle.... Się nie ma co za dużo....

Edytowane przez Jarek_135

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi