Jarogniew Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Witam ! Mam dość głupi problem, a mianowicie zakupiłem sobie dystanse do chłodnicy z COOLING.PL jednak są za małe do chłodnicy Coolteka (śruby, które dostałem w Coolteku też nie pasują do dystansów). Jestem pewien, że w Coolteku są gwinty M3, takie same jakie miały mieć te dystanse. Z Cooling.pl napisali mi że do chłodnic Black Water pasują, ale mi to zwisa czy pasują czy nie;) Czas na pytanie: Czy w Cooltekach jest gwint M3, czy tylko mi się coś uroiło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 w cooltekach jest m3,5 m3 jest za male m4 za duze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 :/ super, nigdzie nie znalazłem dystansów m3,5 ;) same m3 m4.. Myślałem, że jest to m3, bo właśnie śruby m4 mi nie pasowały. Mój błąd:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 :/ super, nigdzie nie znalazłem dystansów m3,5 ;) same m3 m4.. Myślałem, że jest to m3, bo właśnie śruby m4 mi nie pasowały. Mój błąd:( Twoj nie;) producenta ze se taki gwint wybral ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Witam ! Mam dość głupi problem, a mianowicie zakupiłem sobie dystanse do chłodnicy z COOLING.PL jednak są za małe do chłodnicy Coolteka (śruby, które dostałem w Coolteku też nie pasują do dystansów). Jestem pewien, że w Coolteku są gwinty M3, takie same jakie miały mieć te dystanse. Z Cooling.pl napisali mi że do chłodnic Black Water pasują, ale mi to zwisa czy pasują czy nie;) Czas na pytanie: Czy w Cooltekach jest gwint M3, czy tylko mi się coś uroiło? to wez te m3 wklej klejem na goraco i bedzie spokoj a pozniej latwo taki klej usunac jakby co wiec to chyba najlepsza opcja GLUEGUN r0X :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Panowie gdzie znajdę takie dystanse jak w cooling do chłodnicy B.W, bo sobie wykombinowałem żeby zrobić trochę większy dystans, a te z cooling są małe i drogie, nigdzie indziej nie mogę czegoś takiego znaleźć. Potrzebuje do Colossusa 16 dystansów, jakbyuym chciał zwiększyć dystans to 32 z cooling załatwi sprawę, ale 80zł za dystanse płacić mi się nie opłaca. Ewentualnie porpszę o jakieś inne rozwiazanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 pokombinuj z dystansami od mocowania mobo w budzie tylko inny gwint ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Jarogniew oraz Worms14, odezwijcie sie na GG, dla was obu mam rozwiazanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Jaro to już chyba problem rozwiązał (patrz data). A nie możesz się publicznie pochwalić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Jaro to już chyba problem rozwiązał (patrz data). A nie możesz się publicznie pochwalić ? A no faktycznie, nie spojrzalem na date utworzenia tematu, ale problem Wormsa dalej aktualny :) Publicznie to nie wiem, mama mi mowila ze to nie ladnie tak przy wszystkich :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 No ja zakupiłem Cooltek Triple z tydzień temu i załączony śrubunek jest m3. Mierzone suwmiarką :wink: Do tego zakupiłem sobie zwykły pręt m3 o długości 1metra ( 4pln ) i na tym po odpowiednim docięciu zamocowałem chłodnicę, wkreca się tak jak powinno, z lekkim oporem, po prostu m3 :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 w nowych rewizjach jest inny gwint i ameryki nie odkryłes... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 No ja zakupiłem Cooltek Triple z tydzień temu i załączony śrubunek jest m3. Mierzone suwmiarką :wink: Do tego zakupiłem sobie zwykły pręt m3 o długości 1metra ( 4pln ) i na tym po odpowiednim docięciu zamocowałem chłodnicę, wkreca się tak jak powinno, z lekkim oporem, po prostu m3 :-PKupiłeś starego Coolteka czy tego wzorowanego na BIXie? Bo te drugie mają gwinty M3 od zawsze. Szlag by trafił te M3,5, nigdzie nie można dostać ładnych śrubek. Właściwie żadnych śrubek nie można dostać... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 (edytowane) Po pierwsze to faktycznie też na datę pierwszego posta nie spojrzałem... Dosatąłem tą na BIX... W zasadzie szkoda, bo chciałem tą starszą, w Andzeli patrzałem na wagę i to mnie zmyliło... A tak w ogoóle to uważam, ze M4 byłby o wiele lepszy :-P A te M3,5 bym przegwintował na M4 i tyle.... Się nie ma co za dużo.... Edytowane 26 Września 2007 przez Jarek_135 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...