KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 MOGE MIEC OD RAZU CB W SKLEPIE,BRAC CZY CZEKAC NA HB-TYLKO NIEWIADOMO KIEDY BEDA MIELI PROSZE O SZYBKĄ ODP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 he ja tak samo mam i kupiłem cb i tez jest ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Twoja płyta i tak nie wyciągnie maxa z tego procka, więc bierz spoko JIUCB. On bez żadnego wysiłku idzie na 2,0 GHz (2400+). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Twoja płyta i tak nie wyciągnie maxa z tego procka,buhahahahha buhahahahha buhahahahha dobre zarty!!!!!!!. Czekaj na JIUHB najlepiej 0252 albo 0251 ewentualnie mozesz sie rozgladnac za 0303. Abit KX7 333 jest wyjebisty! i ja daje sobie procka spalić ze płyta nie bedzie ograniczeniem!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Twoja płyta i tak nie wyciągnie maxa z tego procka,buhahahahha buhahahahha buhahahahha dobre zarty!!!!!!!. Czekaj na JIUHB najlepiej 0252 albo 0251 ewentualnie mozesz sie rozgladnac za 0303. Abit KX7 333 jest wyjebisty! i ja daje sobie procka spalić ze płyta nie bedzie ograniczeniem!!! A ile z niej można wyciągnąć max FSB ??? Jeśli pójdzie na np. 11x200 to zwracam honor i mówię "weź JIUHB"... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Twoja płyta i tak nie wyciągnie maxa z tego procka,buhahahahha buhahahahha buhahahahha dobre zarty!!!!!!!. Czekaj na JIUHB najlepiej 0252 albo 0251 ewentualnie mozesz sie rozgladnac za 0303. Abit KX7 333 jest wyjebisty! i ja daje sobie procka spalić ze płyta nie bedzie ograniczeniem!!! A ile z niej można wyciągnąć max FSB ??? Jeśli pójdzie na np. 11x200 to zwracam honor i mówię "weź JIUHB"... www.XtremeSystems.org tam wyciskali z niej ponad FSB 220mhz. Znam duzo osób które miały na niej >200mhz FSB. To bardzo dobra płyta do o/c jedyny mankament to Voltage's ale zawsze mozna Moda zrobić :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Twoja płyta i tak nie wyciągnie maxa z tego procka, więc bierz spoko JIUCB. On bez żadnego wysiłku idzie na 2,0 GHz (2400+).Jego plyta bez problemu wyciagnie max z tego procka.Jest jedna z lepszych plyt,a na kt333 najlepsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Twoja płyta i tak nie wyciągnie maxa z tego procka, więc bierz spoko JIUCB. On bez żadnego wysiłku idzie na 2,0 GHz (2400+).Jego plyta bez problemu wyciagnie max z tego procka.Jest jedna z lepszych plyt,a na kt333 najlepsza.oj kolego na kt333 napewno nie jest najlepsza :) mialem w rekach prawie wszytskie plyty na Kt333 i ci musze powiedzieć że EPX 8K5A2+ to najlepsza płyta na KT333 wyciskają na niej stabilne 220mhz FSB (wrr szkoda ze nie mialem wtedy jakiś PC3200 :( ) ma Vcore do 2.2V i Vdimm do 3.2V! a Abit tylko 1.85V , 2.85V. Owszem pod względem wydajnosci gdy w abicie ustawimy wszystkie timmingi na max bedzie w czołówce wydajności ale do O/C bez modyfkiacji to on najlepszy nie jest... Płytka jedna z najlepszych ale nie najlepsza :) jeszcze 8K3A v.1.1 (obecnie tego uzywam) na KT333CE (ulepszony KT333) jest bardzo dobra. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Twoja płyta i tak nie wyciągnie maxa z tego procka, więc bierz spoko JIUCB. On bez żadnego wysiłku idzie na 2,0 GHz (2400+).Jego plyta bez problemu wyciagnie max z tego procka.Jest jedna z lepszych plyt,a na kt333 najlepsza.oj kolego na kt333 napewno nie jest najlepsza :) mialem w rekach prawie wszytskie plyty na Kt333 i ci musze powiedzieć że EPX 8K5A2+ to najlepsza płyta na KT333 wyciskają na niej stabilne 220mhz FSB (wrr szkoda ze nie mialem wtedy jakiś PC3200 :( ) ma Vcore do 2.2V i Vdimm do 3.2V! a Abit tylko 1.85V , 2.85V. Owszem pod względem wydajnosci gdy w abicie ustawimy wszystkie timmingi na max bedzie w czołówce wydajności ale do O/C bez modyfkiacji to on najlepszy nie jest... Płytka jedna z najlepszych ale nie najlepsza :) jeszcze 8K3A v.1.1 (obecnie tego uzywam) na KT333CE (ulepszony KT333) jest bardzo dobra.Nie.Przy tych samych ustawieniach Epox jest mniej wydajny od Abita.Co mi po tym ze na Epoxie ustawie wyzsze fsb jesli na Abicie uzyskuje to sporo wczesniej??Oczywiscie na slabszych pamieciach Abit bedzie najlepszym wyborem.Ale my tu gadu-gadu a i tak najlepszy jest 8RDA+.Reszta to tylko namiastki plyt.Chce 8RDA+ i juz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 No dobra, może i na tej płycie można wyciągnąć więcej. Ale myślę, że KAZIK będzie chciał w pełni stabilnie, cicho (pewnie ma AC) i chłodno ;) pracować. Tak więc, nie będzie kręcił wyżej niż 2,0GHz (2400+). A do tego nie potrzebny mu jest JIUHB. Bo tak to JIUCB chodzi z palcem w [gluteus maximus]. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 No dobra, może i na tej płycie można wyciągnąć więcej. Ale myślę, że KAZIK będzie chciał w pełni stabilnie, cicho (pewnie ma AC) i chłodno ;) pracować. Tak więc, nie będzie kręcił wyżej niż 2,0GHz (2400+). A do tego nie potrzebny mu jest JIUHB. Bo tak to JIUCB chodzi z palcem w <font color="#FF0000">[ciach!]</font>.Jasne,nie mozna sie nie zgodzic.Ale jest jedno ale.Jezeli seria Jiuhb kreci sie wyzej np 2600+ to jak dam jedynie 2400+ to moge obnizyc napiecie/moc wydzielana/obroty wiatrakow/glosnosc ??Cos w tym jest... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Heh... i tak to jest na tym forum- gość zadaje pytanie, dostaje jedną, dwie odpowiedzi po czym zaczynają się "kłótnie" między forumowiczami a właściwe pytanie pozostaje bez odpowiedzi. Nie zauważyliście takiej prawidłowości? I nie mówię tu tylko o tym konkretnym topicu... Dobra JIUCB kręci się na 2.05V do 2350MHZ na WC. JIUGB kręci się na 1.7V do 2300MHz na coolerze (napięcia nie jestem pewien, ale napewno znacznie niższe niż w wypadku mojego JIUCB) JIUHB 0251 kręci się do 2800MHz- o tym czytałem, z własnego doświadczenia nie wiem. Takie efekty daje b.dobre chłodzenie wodne i wysokie vcore. JIUHB 0302- kręci się ponoć kiepsko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Heh... i tak to jest na tym forum- gość zadaje pytanie, dostaje jedną, dwie odpowiedzi po czym zaczynają się "kłótnie" między forumowiczami a właściwe pytanie pozostaje bez odpowiedzi. Nie zauważyliście takiej prawidłowości? I nie mówię tu tylko o tym konkretnym topicu... No trudno się nie zgodzić. Ale często winą jest nieprecyzyjne pytanie. Gościu chociaż w trakcie dyskusji powinien wtrącić co chce robić z tym prockiem. A najlepiej juz na wstępie napisać: Mogę mieć zaraz JIUCB, albo czekać na JIUHB. Mam zamiar wycisnąć 2600MHz na WC. Co polecacie??? albo: Mogę mieć zaraz JIUCB, albo czekać na JIUHB. Chcę sobie lajcikowo podkręcić (np. 2200XP+), mam cichy wiatrak i nie będę wyciskał 7 potów z procka. Co polecacie??? Przyznasz mechl!n, że wtedy odpowiedź byłaby dużo prostsza. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 dzieki za odpowiedzi;) ile moge mniej wiecej wyciagnac z tego jiucb na titanie?:) abit jest zajeb.tylko ze zawiesil mi sie ostatnio w biosie,zresetowalem i do serwisu:)-tak na marginbeisie. aha mam jeszcze jedno pyt. w sklepie maja jeszcze:AIUGA0247MPM-co to jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 hm:)jak bede mial kase na wc to bede wyciskal ostatnie poty,ale to z czasem.a 2200xp+ to na 0,18microna wyciągam na titanie... dlatego chce czegos wiecej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Heh... i tak to jest na tym forum- gość zadaje pytanie, dostaje jedną, dwie odpowiedzi po czym zaczynają się "kłótnie" między forumowiczami a właściwe pytanie pozostaje bez odpowiedzi. Nie zauważyliście takiej prawidłowości? I nie mówię tu tylko o tym konkretnym topicu... Dobra JIUCB kręci się na 2.05V do 2350MHZ na WC. JIUGB kręci się na 1.7V do 2300MHz na coolerze (napięcia nie jestem pewien, ale napewno znacznie niższe niż w wypadku mojego JIUCB) JIUHB 0251 kręci się do 2800MHz- o tym czytałem, z własnego doświadczenia nie wiem. Takie efekty daje b.dobre chłodzenie wodne i wysokie vcore. JIUHB 0302- kręci się ponoć kiepsko. lol! kazdy CPU kręci sie inaczej pisz dokładniejsze serie! jak je miales i podaj jak sie kręcą .JIUCB bodajze 0245 nie idzie nawet na 2000mhz!. Ogólnie JIUCB to najslabszy steeping z B0 bo najstarszy. Ja bym osobiscie nigdy nie kupil JIUCB. o JIUHB 0302 pisałem juz... Osobiscie bralbym JIUHB 0252 (obecnie chyba najlepszy steeping low endowych b0). AIUHB 0303 sreci sie bardzo ladnie ~2.5Ghz to moze JIUHB 0303 tez bedzie dobry... Aha nawet nak dorwiesz JIUHB 0252 to nie bedziesz mial pewnego nawet 2200mhz! ,kazdy proc moze sie krecic inaczej nawet jak są z jednego tygodnia. Przykład? prosze bardzo z moich doświadczeń Duron 1300mhz AHLDA 0225 max. 1489mhz przy 1.85V i Titan Duron 1300mhz AHLDA 0225 max. 1350mhz przy 1.85V i Titan więc mechlinku pisz dokładniej serie ,bo tak ogólnie to nic nie mówi tylko miesza w głowie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Uff... Wreszcie jakieś konkrety na temat serii procków. mech!n thx :) Zxc no masz racje, że nawet procki z jednej serii trafiają się gorsze i lepsze ale i tak jak ktoś poda, że ten i ten z tego tygodnia chodzi taka i tak to daje to jakieś wyobrażenie o danej serii. Jest to patykiem na wodzie pisane, ale ... Rozumiesz o co mi chodzi.. Kupując go można już się mniej więcej czegoś spodziewać. Jeszcze takie pytanko. Czego można się spodziewać po tym JIUGB 0251 na wodnym? Miałem wybór między tym a JIUCB 0251. Dobrze wybrałem? Na razie jak widać w podpisie nie mogę go sprawdzić, a chciałbym wiedzieć jaki mam target :wink: na 8rda+ KAZIK czy mógłbyś dodać w temacie też JIUGB? Powstał by wtedy jeden dobry topic o tych procach 0.13 i nie trzeba by było szukać tego w kilkunastu topicach koło tego tematu. Proszę. Wszyscy ostatnio oszaleli na punkcie tych procesorów (0.13) i ciągle o to pytają. Zaoszczędzi to zbędnych pytań w przyszłości. Ok? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Nie mam zamiaru dyskutować "nie na temat". Zxc- zauważ tylko, że gość nie pytał o JUICB xxxx i JUIHB xxxx a tylko o CB i HB. EOD Cieszę się, że mój post wywołał tak spontaniczną reakcję i odpowiedzi w temacie. Wiem jaką męką jest czytanie postów w stylu "moje zawsze na wierzchu" :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Miało być: JIUCB xxxx i JIUHB xxxx - sorki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Jeszcze takie pytanko. Czego można się spodziewać po tym JIUGB 0251 na wodnym? Miałem wybór między tym a JIUCB 0251. Dobrze wybrałem? Na razie jak widać w podpisie nie mogę go sprawdzić, a chciałbym wiedzieć jaki mam target na 8rda+ Ja tez chce o to zapytac ..ja mam JiUCB chyab 0251 nei jestem pewien ... i rowniez mam zamiar zmienic płytre i jestem cielkaw co z niego wycisnba a moze i zamienie wersje bede maił taka okazje jak sie kiepski okarze :) ale to musze wtedy wiedziec na 100% bo nei bede mogł przetestowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Nie mam zamiaru dyskutować "nie na temat".Nawiązując do mojego pytania. Czy uważasz że powinienem założyć nowy topic z pytaniem jak wyżej? Nie uważam, że to jakiś straszny off topic w tym przypadku. Sam też nie popieram dyskusji nie na temat. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Nie mam zamiaru dyskutować "nie na temat".Nawiązując do mojego pytania. Czy uważasz że powinienem założyć nowy topic z pytaniem jak wyżej? Nie uważam, że to jakiś straszny off topic w tym przypadku. Sam też nie popieram dyskusji nie na temat. :wink: Nie, nie- to nie było do Ciebie :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Jeszcze takie pytanko. Czego można się spodziewać po tym JIUGB 0251 na wodnym? Miałem wybór między tym a JIUCB 0251. Dobrze wybrałem? Na razie jak widać w podpisie nie mogę go sprawdzić, a chciałbym wiedzieć jaki mam target na 8rda+ Ja tez chce o to zapytac ..ja mam JiUCB chyab 0251 nei jestem pewien ... i rowniez mam zamiar zmienic płytre i jestem cielkaw co z niego wycisnba a moze i zamienie wersje bede maił taka okazje jak sie kiepski okarze :) ale to musze wtedy wiedziec na 100% bo nei bede mogł przetestowac Jeżeli faktycznie masz JIUCB 0251 to mamy takie same proce- oto mój: Wykręciłem go do 2320MHz na WC. Wstawił bym obrazek, ale ktoś się może przyczepić, że daję ten sam w kilku topicach. Dlatego tylko link: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=20855 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Jeszcze takie pytanko. Czego można się spodziewać po tym JIUGB 0251 na wodnym? Miałem wybór między tym a JIUCB 0251. Dobrze wybrałem? Na razie jak widać w podpisie nie mogę go sprawdzić, a chciałbym wiedzieć jaki mam target na 8rda+ Ja tez chce o to zapytac ..ja mam JiUCB chyab 0251 nei jestem pewien ... i rowniez mam zamiar zmienic płytre i jestem cielkaw co z niego wycisnba a moze i zamienie wersje bede maił taka okazje jak sie kiepski okarze :) ale to musze wtedy wiedziec na 100% bo nei bede mogł przetestowac Jeżeli faktycznie masz JIUCB 0251 to mamy takie same proce- oto mój: Wykręciłem go do 2320MHz na WC. Wstawił bym obrazek, ale ktoś się może przyczepić, że daję ten sam w kilku topicach. Dlatego tylko link:http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=20855 a przy jakim napieciu i w jakiej konfiguracji??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 sorki wszedlem na ten link i juz wszystko wiem........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Jeżeli faktycznie masz JIUCB 0251 to mamy takie same proce- oto mój: Wykręciłem go do 2320MHz na WC. Wstawił bym obrazek, ale ktoś się może przyczepić, że daję ten sam w kilku topicach. Dlatego tylko link:http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=20855 a przy jakim napieciu i w jakiej konfiguracji???Umiesz czytać? Nie zaśmiecaj forum. Update: Spox. Coś mi się net ślimaczy. I jeszcze raz poproszę: Czego można się spodziewać po tym JIUGB 0251 na wodnym? Miałem wybór między tym a JIUCB 0251. Dobrze wybrałem? Na razie jak widać w podpisie nie mogę go sprawdzić, a chciałbym wiedzieć jaki mam target na 8rda+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 I WRESZCIE MAM JIUCB0251 TPXW,ALE NA RAZIE NIE MOGE SPRAWDZIC BO ABIT W SERWISIE MA BYC JUTRO,BEDE SIE JUTRO BAWIL I NAPISZE CO I JAK,A JAK MYSLICIE DAM RADE 2GHZ NA TITANIE?CZY SIE ZESRAM PRĘDZEJ?:) LAWECIARZ A JAK TO SIE ROBI? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 I WRESZCIE MAM JIUCB0251 TPXW,ALE NA RAZIE NIE MOGE SPRAWDZIC BO ABIT W SERWISIE MA BYC JUTRO,BEDE SIE JUTRO BAWIL I NAPISZE CO I JAK,A JAK MYSLICIE DAM RADE 2GHZ NA TITANIE?CZY SIE ZESRAM PRĘDZEJ?:) LAWECIARZ A JAK TO SIE ROBI? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 UPS,SORRY ZA DUBLA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sZiBis Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 mam wlasnie JIUCB 0251 i jak widac podkrecilem go tylko troszeczke dokladniejsze testy zrobie po modyfikacji plyty :) i naprawde o co sie tu klucic ta seria juz i tak sie miodzio kreci :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...