KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 A JAKA MASZ DOKLADNIE SERIĘ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Spojrzcie na moj konfig i na moj wynik - moze nie jest on oszalamiajacy ale o niebo lepszy niz moja stara AGOIA. Moj proc podkrecilem do takej czestotliwosci przy VCORE 1.8V - dalej nie chcialem, a w zasadzie nie moglem gdyz mam krzywego CS i komp rozgrzewal mi sie do 50C w idle :evil: :evil: :evil: jutro to poprawie, ale i tak juz zamowilem innego bo ten "moj" jest tak naprawde kolegi - dzieki SonGOku_ :D Pozdrowka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Spojrzcie na moj konfig i na moj wynik - moze nie jest on oszalamiajacy ale o niebo lepszy niz moja stara AGOIA. Moj proc podkrecilem do takej czestotliwosci przy VCORE 1.8V - dalej nie chcialem, a w zasadzie nie moglem gdyz mam krzywego CS i komp rozgrzewal mi sie do 50C w idle :evil: :evil: :evil: jutro to poprawie, ale i tak juz zamowilem innego bo ten "moj" jest tak naprawde kolegi - dzieki SonGOku_ :D Pozdrowka a ty chlodzisz tego procka dalej wc z cpc czy cos wymieniales? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 mam wlasnie JIUCB 0251 i jak widac podkrecilem go tylko troszeczke dokladniejsze testy zrobie po modyfikacji plyty :) i naprawde o co sie tu klucic ta seria juz i tak sie miodzio kreci :)200mhz oc uwazasz ze to jest dobry wynik.......... miodzio to sie kreco te antki ktore chodza na 2,5ghz , albo 2,8ghz.... to jest miodzio........ wiem ze to nie twoj koncowy wynik ale ja 200mhz zysku mialem krecac AXP1600+ agoia i to w dodatku na plycie kt 133a ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 troche malutko bo ja mam 1826 bez podnoszenia napięcia (mam identyczną serie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeb Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Ja mam wykrecone na 2166MHz seria to JIUCB 51 chyba TPQW ale mam problemy przy wysokim fsb poprostu nie chce isc :( moze ktos cos wie? Chyba i tak zaloze osobny topic na ten temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Spojrzcie na moj konfig i na moj wynik - moze nie jest on oszalamiajacy ale o niebo lepszy niz moja stara AGOIA. Moj proc podkrecilem do takej czestotliwosci przy VCORE 1.8V - dalej nie chcialem, a w zasadzie nie moglem gdyz mam krzywego CS i komp rozgrzewal mi sie do 50C w idle :evil: :evil: :evil: jutro to poprawie, ale i tak juz zamowilem innego bo ten "moj" jest tak naprawde kolegi - dzieki SonGOku_ :D Pozdrowka a ty chlodzisz tego procka dalej wc z cpc czy cos wymieniales?Nic po zestawie z cpc juz nie mam, wszystko wymienilem na lepsze a wyszlo mnie 40 zl taniej niz ten cpc bo blok dostalem za darmo. W miare mozliwosci zapodam fotki mojego zestawu :D Pozdrowka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/// Kaszpir /// Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 A ja właśnie wymieniłem AMD XP JICB na JIHB 0302 :) I tak. Bez problemu procek wstał na 12x166 = 1992Mhz (XP 2400+) Poprzednio dopiero przy 1.85V wstawał a teraz przy 1.7V ... Niestety pech chciał że nie mam mnożnika 12,5 tylko odrazu 13x :( Na 13x tez wstaje przy 1.85V = 2158Mhz , niestety po kilku minutach następuje restart. nie wiem czy to wina zbyt wysokiego ustrawienia procka czy zasilacz nie wyrabia (mam Enlighta 250W) a w komputerze trochę sprzętu jest :) teraz jadę na 1992Mhz przy 1.7V (poprzednio na 1910) ale przy 1.75V , może to mało ale zawsze pojawiło się na ekranie że mam XP2400+ i odrazu humor mi się poprawił :) Niestety mam słabe pamieci Ram (PC266 noname) i cięzko u mnie z podkręcaniem i tak działają na najsłabszych ustwieniach :( Może kiedyś wypożyczę lepszy zasilacz i wtedy zosbaczę 13x166 przy 1.85V a może i troszkę wiećej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 A ja właśnie wymieniłem AMD XP JICB na JIHB 0302 :) I tak. Bez problemu procek wstał na 12x166 = 1992Mhz (XP 2400+) Poprzednio dopiero przy 1.85V wstawał a teraz przy 1.7V ... Niestety pech chciał że nie mam mnożnika 12,5 tylko odrazu 13x :( Na 13x tez wstaje przy 1.85V = 2158Mhz , niestety po kilku minutach następuje restart. nie wiem czy to wina zbyt wysokiego ustrawienia procka czy zasilacz nie wyrabia (mam Enlighta 250W) a w komputerze trochę sprzętu jest :) teraz jadę na 1992Mhz przy 1.7V (poprzednio na 1910) ale przy 1.75V , może to mało ale zawsze pojawiło się na ekranie że mam XP2400+ i odrazu humor mi się poprawił :) Niestety mam słabe pamieci Ram (PC266 noname) i cięzko u mnie z podkręcaniem i tak działają na najsłabszych ustwieniach :( Może kiedyś wypożyczę lepszy zasilacz i wtedy zosbaczę 13x166 przy 1.85V a może i troszkę wiećej :) restartowanie kompa moze byc przyczyna zasilacza i ramu...... wez od kumpla zasilacz 300w i obacz jak chodzi.jak beda restety to wsadz inne pamieci i zobacz czy nie ma restetów. Jak bedą to jush ni wim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Ja mam wykrecone na 2166MHz seria to JIUCB 51 chyba TPQW ale mam problemy przy wysokim fsb poprostu nie chce isc :( moze ktos cos wie? Chyba i tak zaloze osobny topic na ten temat. Mam ten sam problem i podobna plytke glowna. Moze to wina chlodzenia chipsetu. Jak ustawiam powyżej 2000 mhz na standard vcore to mi pisze, ze bios jest uszkodzony albo winda wywala blue screena :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeb Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Ja mam wykrecone na 2166MHz seria to JIUCB 51 chyba TPQW ale mam problemy przy wysokim fsb poprostu nie chce isc :( moze ktos cos wie? Chyba i tak zaloze osobny topic na ten temat. Mam ten sam problem i podobna plytke glowna. Moze to wina chlodzenia chipsetu. Jak ustawiam powyżej 2000 mhz na standard vcore to mi pisze, ze bios jest uszkodzony albo winda wywala blue screena :( Nie, to napewno nie jest wina chlodzenia chipsetu bo ja mam wentyl (taki swiecacy) i napewno jest mu chlodno :). Gdzies juz czytalem co z tym fantem zrobic ale niestety nie pamietam gdzie i co to bylo :(. Mialem procka steping A i spokojnie chodzil na 200MHz na tej samej plycie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Ja nie wiem co jest z moim wogóle nie wstaje na 166 przy mnożnikach powyżej 11,5, a chodzi na 11,5x180 a to przecież więcej MHz niż przy 12x166. Ani podnosznie napiecia nic nie daje, w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ia mnie to bo wcześniej chodził na 2,1GHz a teraz nawet na 2 nie cce iść. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Zxc (czy tristan cholera cie tam wie :P ) ,wedlug mnie to ze niby JUIHBy 0302 sie kreca fatalnie to tylko pogloska ,moze w porownaniu do AUIHB :P, wymienilem JUIGBa 51 na JUIHB 0302 i sie kreci deczko lepiej (wprawdzie tylko deczko ale zawshe) @2150 na 1.85v i titanie TTC (lol) :).2ghz na defaulcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sZiBis Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 jak pisalem ja nie podkrecilem go zeby zylowac tylko po to zeby miec szybciej bez wzrostu temperatury bo ja chce miec glownie chlodno i wydajnie pozatym moje 200 mhz podkrecenie starczy zwlaszcza ze mam temperaturke teraz 45 maks i o to mi chodzilo ale zrobilem na 2500+ czyli 1996 mhz i tez dzialal wiec spoko nie mam potrzeby probowac na wiecej bo nie mam silnego zasilacza nagrzewa sie znacznie przy kreceniu i pozatym nie potrzebuje nawet takiej mocy jak teraz mam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 ale zrobilem na 2500+ czyli 1996 mhz i tez dzialal Czy napewno?? Ja mam tak jak w podpisie i mi pokazuje przy starcie kompa 2400+ w wcpuid 2003 mhz :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 ale zrobilem na 2500+ czyli 1996 mhz i tez dzialal Czy napewno?? Ja mam tak jak w podpisie i mi pokazuje przy starcie kompa 2400+ w wcpuid 2003 mhz :? Jasne zeby "miec" 2500+ musialbys miec 2066Mhz - IMHO Pozdrowka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 ale zrobilem na 2500+ czyli 1996 mhz i tez dzialal Czy napewno?? Ja mam tak jak w podpisie i mi pokazuje przy starcie kompa 2400+ w wcpuid 2003 mhz :? Heh coraz częściej widzę, że ludzie strasznie się mylą w oznaczeniach AMD. Przecież wystarczy spojrzeć na jakikolwiek sklep netowy i zobaczyć, że 2,0GHz=Athlon 2400XP+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sZiBis Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 A ja nie mowie co mi wyswietlil bios tylko ile wycisnolem czyli to to jest teoretyczny 2500+ no nie ?? a to ze wyswietla 2400+ to jest inna sprawa :) z tego co wiem to jedna setka w pr amd to 66mhz wiec wynika 2400+ to mamy chyba dlatego ta roznice w opisiew biosie chyba sie nie myle ?? a jadnak pomyslka mala 2300+ ale i tak ronica mieczy 2200+ i 2400+ to jest 200mhz a potem miedzy 2400+ i 2600+ to juz mniej bo 66mhz to jest dosc zagmtwane ale coz niewazne to jest w sumie :D http://www.amd.com/us-en/assets/content_ty..._docs/20734.pdf tu jest kawa na lawe ale coz nielogiczne troszke ale nic :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 "]Zxc (czy tristan cholera cie tam wie :P ) ,wedlug mnie to ze niby JUIHBy 0302 sie kreca fatalnie to tylko pogloska ,moze w porownaniu do AUIHB :P, wymienilem JUIGBa 51 na JUIHB 0302 i sie kreci deczko lepiej (wprawdzie tylko deczko ale zawshe) @2150 na 1.85v i titanie TTC (lol) :).2ghz na defaulcie.AIUHB 0302! 2100+ TEZ SIE KRECI SLABO!!! jakies 2250mhz patrz na forum overclockers koles zalozyl topic poszukaj . XP 2100+ 0302 from neweeg isn't worth this money czy ajkos tak w kazdym razie w tym sensie!!. Zaś 0303 wycinol typek 2700mhz na Prometi a 2500mhz na WC!!! więc moze JIUHB 0303 bedzie sie krecil lepiej!. JIUHB sie kreca swietnie ale te 0252 i 0251! to samo AIUHB siwtenie sie kreca 0248 , 0250 i 0251!. Jasne ze dobrze krecacy sie JIUHB kreci gorzej niz dobrze krecacy sie AIUHB!! natomiast napewno lepiej sie bedzie krecil JIUHB 0252 niz AIUHB 0302 slabo krecacy sie!... JI - low end , AI - hihg end wiec chyba normlne a nie pogloska :P... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 "]Zxc (czy tristan cholera cie tam wie :P ) ,wedlug mnie to ze niby JUIHBy 0302 sie kreca fatalnie to tylko pogloska ,moze w porownaniu do AUIHB :P, wymienilem JUIGBa 51 na JUIHB 0302 i sie kreci deczko lepiej (wprawdzie tylko deczko ale zawshe) @2150 na 1.85v i titanie TTC (lol) :).2ghz na defaulcie.aa teraz zajarzylem o co chodzi :P zaspany jestem z deczka... jasne zobatrz post maniaca gdzie pisla ze sie slabo kreca to wtedy napisalem ze nie slabo tylko nawte nie zle i podalem pare linków z XtremeSystems.org! Kreca sie bardzo dobrze napewno lepiej niz JIUCB!. Ale niestety gorze niz 0251 i 0252. Ja czekam az sie wyjasni sprawa z JIUHB 0303 i jak beda ok to s ego wezme jak beda gorsze od 0302 to se kupie 0302 bo juz raczej 025X nie dostane :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Chodzilo mi o porownanie serii 1700+ ,wedlug mnie 2150mhz na Titanie TTC to jest dobrze krecacy sie procek, na wodzie bym mial 2300mhz.Owszem zdarzaja sie lepshe, ale taki procek i tak jest ponadprzecietny dlatego wedlug mnie pogloska o zle krecacych sie JUIHBach 0302 jest przesadzona, one sie nie kreca SWIETNIE tylko DOBRZE ale napewno nie ZLE :P.Got the point ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/// Kaszpir /// Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 A ja właśnie wymieniłem AMD XP JICB na JIHB 0302 :) I tak. Bez problemu procek wstał na 12x166 = 1992Mhz (XP 2400+) Poprzednio dopiero przy 1.85V wstawał a teraz przy 1.7V ... Niestety pech chciał że nie mam mnożnika 12,5 tylko odrazu 13x :( Na 13x tez wstaje przy 1.85V = 2158Mhz , niestety po kilku minutach następuje restart. nie wiem czy to wina zbyt wysokiego ustrawienia procka czy zasilacz nie wyrabia (mam Enlighta 250W) a w komputerze trochę sprzętu jest :) teraz jadę na 1992Mhz przy 1.7V (poprzednio na 1910) ale przy 1.75V , może to mało ale zawsze pojawiło się na ekranie że mam XP2400+ i odrazu humor mi się poprawił :) Niestety mam słabe pamieci Ram (PC266 noname) i cięzko u mnie z podkręcaniem i tak działają na najsłabszych ustwieniach :( Może kiedyś wypożyczę lepszy zasilacz i wtedy zosbaczę 13x166 przy 1.85V a może i troszkę wiećej :) restartowanie kompa moze byc przyczyna zasilacza i ramu...... wez od kumpla zasilacz 300w i obacz jak chodzi.jak beda restety to wsadz inne pamieci i zobacz czy nie ma restetów. Jak bedą to jush ni wim. Pamięci to Ty zostaw mi w spokoju :) Procesor działa stabilnie przy 12x166 więc nie są tu winne pamieci bo przy 13x166 tez działają na tych samych ustawieniach ... Myśle że winowajcą może być zasilacz , choć szkoda by było mojego starego druha - Enlighta 250W ;-) Chyba zostanie tyle ile jest :) XP 2400+ też ładnie wygląda , ale komp startuje jako XP 2700+ wiec nie jest źle :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...