zulik_ Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 (edytowane) Witam. Nie wiem czy nie powinienem wpsiać w temacie z tym asrockiem, ale tam wszystko o kręceniu tej mobo jest a mi nie o to chodzi. Otóż wczoraj przy próbie włączenia kompa nie włączał się monitor. Tak jak by nie był komputer włączony. Komp pracuje, wszystki wiatraki i hdd oprocz cd-romów. Nie chca sie wysówać, pomaga dopiero wyciągnięcie kabla IDE. Sprawdzałem pamięci grafę, patrzyłem na innej grafie na AGP i nic. Zero reakcji. Co ciekawe podobna sytuacje miałem kilka dni wczesniej ale wtedy za 2 czy 3 włączeniem cd rom sie otworzył i komp ruszył. Doszły mnie słuchy że to może być wina płyty bo te asrocki mają jakies problemy na stockowym biosie a u mnie nic nie zmieniane. Tak więc ma ktoś jakiś pomysł co moge zrobić zeby w koncu komp odpalił? Pozdrawiam edit: Moj komp: Mobo w/w asrock, A64 3200+(939), 2x512mb kingstone, gf7300gt by zalman, fortron 350w, 160 gb samsung HD160JJ Edytowane 20 Października 2006 przez zul22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Sprobuj uaktualnic bios do wersji 1.30 i zobacz wtedy. Mialem podobny problem, tak zwane coldboty i po wgraniu tego biosu jest spokoj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulik_ Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Sprobuj uaktualnic bios do wersji 1.30 i zobacz wtedy. Mialem podobny problem, tak zwane coldboty i po wgraniu tego biosu jest spokoj.Tylko ze komp sie nie wlacza wogóle, tzn nie wlaczal bo doszukałem sie ze trzeba go wlaczac i wylaczac az do skutku i poszlo:) Temat do zamkniecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Biosa można w tym ASROCKU zaktualizować z poziomu Windowsa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulik_ Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Biosa można w tym ASROCKU zaktualizować z poziomu Windowsa ? Oczywiście że można. Jednak po zmianie bisou problem nie mija. Probowałęm wszystkich dostępnuch i dalej kupa. Jakie moga byc inne przyczyny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...