mebone Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 witam mam problem z dyskiem seagate 6gb podlanczam go slave poniewz ma sluzyc jako dysk dodatkowy , normalnie komuter wyswietla na poczatku ze sa dwa dyski podlaczone ale juz w windowse w ,,Moj Komputer,, widnieje tylko jeden dysk co moze byc nie tak ?? zworki ustawilem poprawinie w jednym dysku master w drugim slave. Probowalem na dysku tym zainstalowac winXP to wyswietla mi ze nie mam podlaczonego dysku. Co moze przyc przyczyna takiej sytuacji ??? moze jakies sterowniki ??? mam abita be6II ze slotem . POzdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 A moze nie masz na tym 2. dysku zalozonych jakichkolwiek partycji?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Probowales tryb cable select ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mebone Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Na dysku jest partycja , jescze musze sbrobowac cable select. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Na dysku jest partycja , jescze musze sbrobowac cable select.moze jest uszkodzona? sprawdz np. Prtition Magikiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 moze jest uszkodzona? sprawdz np. Prtition Magikiem dowaliłeś...... system mu dysku nie widzi to jak PM sprawdzi ? :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 dowaliłeś...... system mu dysku nie widzi to jak PM sprawdzi ? :>nooo... dowalilem jak cholera :oops: bios wykrywa dysk, podobno jest tam jakas partycja, windows jej nie widzi... ale za to PM moze ja zobaczyc (uszkodzone partycje oznacza na żółto) - mialem juz kilka podobnych przypadkow B-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 nooo... dowalilem jak cholera :oops: bios wykrywa dysk, podobno jest tam jakas partycja, windows jej nie widzi... ale za to PM moze ja zobaczyc (uszkodzone partycje oznacza na żółto) - mialem juz kilka podobnych przypadkow B-) jesli windows nie widzi dysku w menadżerze urządzeń to PM jej nie zobaczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 (edytowane) jesli windows nie widzi dysku w menadżerze urządzeń to PM jej nie zobaczy.a czy autor choc slowem wspomnial o memedzerze urzadzen? do autora tematu: sprawdz jeszcze czy ten dysk jest widoczny w zarzadzaniu dyskami (panel ster. - narzedzia admin. - zarzadzanie komp.) Edytowane 21 Października 2006 przez rosolini Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 a czy autor choc slowem wspomnial o memedzerze urzadzen? imho mam nadzieje ze choć odrobine pomyślał i to sprawdził na początku. Jak nie wykrywa dysku to trzeba kombinowac master-slave maser-cable cable-cable cable-slave musi wykryc, nie ma bata.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mebone Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 OK dzieki wielkie to jutro sie pobawie, a moze byc wina braku jakiegos sterownika??? mam windowsa 98, i abita BEII a chipsecie 440BX.pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 OK dzieki wielkie to jutro sie pobawie, a moze byc wina braku jakiegos sterownika??? mam windowsa 98, i abita BEII a chipsecie 440BX.pozdrawiamJezeli podpiales go pod HTP366 (o ile pamietam to byly biale gniazda na plycie), to moze byc to. Kontroler UATA66 do poprawnego dzialania wymaga sterownikow producenta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mebone Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Jezeli podpiales go pod HTP366 (o ile pamietam to byly biale gniazda na plycie), to moze byc to. Kontroler UATA66 do poprawnego dzialania wymaga sterownikow producenta. Ostatnio aktualizowalem biosa ,wgralem najnowszego gdzie ma juz te sterwowniki htp366. w Menadzeze urzadzen nie ma zadnego dysku :sad: ani glownego ani slave. jestynie to w innych uzadzeniach mam znak zapytania i dwa razy PCI mas storage controler. Moze jeszcze jakiegos sterownika brakuje??????? cable select tez nic nie pomogl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Ostatnio aktualizowalem biosa ,wgralem najnowszego gdzie ma juz te sterwowniki htp366. w Menadzeze urzadzen nie ma zadnego dysku :sad: ani glownego ani slave. jestynie to w innych uzadzeniach mam znak zapytania i dwa razy PCI mas storage controler. Moze jeszcze jakiegos sterownika brakuje??????? cable select tez nic nie pomogl i tak serowniki musisz zainstalowac ! a bios dobry wgrales ? ten dysk to sprawny w ogole jest ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mebone Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 i tak serowniki musisz zainstalowac ! a bios dobry wgrales ? ten dysk to sprawny w ogole jest ? zainstalowalem !!!!!!!! bios dobry wgralem teraz jak zainstalowalem wyskoczylo ze znakiem zapytania PCI serial bus chyba tez jakies sterowniki sa potrzebne jesli sie nie myle chodzi o usb. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...