nrl Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 (edytowane) Jak w tytule. Co to ma być jakiś rodzaj pokazywania władzy?? na forum. przykład http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=179229&st=0 chciałem właśnie nastrugać faq lol, a tu Ten post był edytowany przez marco: 31 sie 2006, 13:42 w ogóle pytał się ktoś mnie o zdanie czy może edytować mój post?? z tego wiem to nie wiec do jasnej ......... co to ma być?? ostatnio zauważyłem więcej takich incydentów i chyba nie tylko ja. Następnym razem proszę spytać mnie o pozwolenie. Edytowane 20 Października 2006 przez Nierealny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Śmieszny jesteś. Administracja może edytować Twoje posty w różnych przypadkach. Czytałeś regulamin? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 CHyba jest wyraznie napisane 'Ponieważ pierwotne obrazki już nie działają - edycja. Tekst dostarczony przez Mike, edycja marco:'. Mozna z tego wywnioskowac, ze obrazki nie dzialaly i ktos chcial to naprawic, marco edytowal post i tyle, chyba nie wyrzadzil tym zadnej szkody. Poza tym to jego forum i nie musi sie nikogo pytac o zgode. : P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Z tego co wiem w regulaminie jest napisane że mod może edytować Twoje posty, zreszo z tego co widze marco zmienił tylko obrazki które wczesniej nie działały to chyba nic takiego sie nie stało.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 (edytowane) Posty i wątki niezgodne z regulaminem będą usuwane lub ich treść będzie modyfikowana przez moderatorów. Awatary, podpisy i inne pola pozostawione do dyspozycji użytkownika również mogą być modyfikowane, usuwane a niekiedy blokowane, jeżeli będą zawierać niedozwolone treści. @tom3k3 - O tym mowisz? Edytowane 20 Października 2006 przez SKRYTOBOJCA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 (edytowane) Przyjmując twój tok myślenia to administracja może wszystko tylko jest jakaś granica przyzwoitości, która powinna być przestrzegana. Rozumiem jak moderator lub inne „władze” edytują post z przyczyn łamiących regulamin, ale nie w takim wypadku. ps. śmieszny jesteś ps2. jest jakiś problem w tym żeby marco napisał do mnie wiadomość że linki ze screenami są nieaktualne?? ps3. marco zmienił dużo więcej niż linki ze zdjeciami. Edytowane 20 Października 2006 przez Nierealny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Ale on nie zrobil niczego na Twoja szkoda, a zachowujesz sie, jakby wlasnie do tego doszlo... imo przewrazliwiony jestes. Poza tym takie blahostki da sie zalatwic na pw, chyba, ze miales na celu pokazanie, jak to perfidnie moderatorzy wykorzystuja swoja przewage i moga bezkarnie edytowac czyjes posty. ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 (edytowane) Śmieszny jesteś. Administracja może edytować Twoje posty w różnych przypadkach. Czytałeś regulamin? Sam czytałeś? Pokaż taki zapis w regulaminie. Edytowane 20 Października 2006 przez rxg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Ale on nie zrobil niczego na Twoja szkoda, a zachowujesz sie, jakby wlasnie do tego doszlo... imo przewrazliwiony jestes. Poza tym takie blahostki da sie zalatwic na pw, chyba, ze miales na celu pokazanie, jak to perfidnie moderatorzy wykorzystuja swoja przewage i moga bezkarnie edytowac czyjes posty. ;] Po prosu nie lubię jak ktoś grzebie w moich postach. Ot cała filozofia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Przyjmując twój tok myślenia to administracja może wszystko tylko jest jakaś granica przyzwoitości, która powinna być przestrzegana. Rozumiem jak moderator lub inne „władze” edytują post z przyczyn łamiących regulamin, ale nie w takim wypadku.Czy w sytuacji gdy moderator chce poprawić literówkę też ma się pytać o zgodę? Może niech moderatorzy zaczną się pytać, czy można usunąć nieregulaminowego posta, albo dać komuś %. :huh: Gdyby powtórzyła się sytuacja jak z 2003 roku, to romek zlikwidowałby takiego moderatora. ;) Może marco nie chciał do Ciebie pisać, bo to była drobna poprawka i można było to załatwić w ciągu minuty. Gdyby miał się Ciebie spytać pewnie trwałoby to znacznie dłużej, być może nawet kilka dni. No to mamy kolejny temat o tym, jacy to moderatorzy i administratorzy są źli. :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 (edytowane) Tez mialem podobny przypadek, tylko ze moj caly watek na dziale foto z "FAQ" ktory istnial dlugi czas, zostal przekopiowany do postu innego uzytkownika. Co bardzo mi sie nie spodobalo, bo moja praca zostala przypisana do innej osoby. No ale moderacja robi co chce bez uzgadniania tego z tworca FAQ. Wlasciwie to jedna osoba, ale nie bede juz tego wypominac. Edytowane 20 Października 2006 przez SKRYTOBOJCA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 No to mamy kolejny temat o tym, jacy to moderatorzy i administratorzy są źli. :blink: I jak wiernie czuwają lizidupy :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Czy w sytuacji gdy moderator chce poprawić literówkę też ma się pytać o zgodę? Może niech moderatorzy zaczną się pytać, czy można usunąć nieregulaminowego posta, albo dać komuś %. :huh: Gdyby powtórzyła się sytuacja jak z 2003 roku, to romek zlikwidowałby takiego moderatora. ;) No to mamy kolejny temat o tym, jacy to moderatorzy i administratorzy są źli. :blink: czy ja złamałem regulamin tym postem?? nie. zrobiłem w poście literówke?? nie, a nawet jak bym zrobił to bym wołał o tym zostać powiadominy. Może marco nie chciał do Ciebie pisać, bo to była drobna poprawka i można było to załatwić w ciągu minuty. Gdyby miał się Ciebie spytać pewnie trwałoby to znacznie dłużej, być może nawet kilka dni. uwież mi, że reakcja byłaby bardzo szybka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Skrytobojca jeśli tak się stało, to jest to bardzo dziwne........... :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Skrytobojca jeśli tak się stało, to jest to bardzo dziwne........... :/ No coz, ja sie bardziej zdziwilem gdy wchodzilem na forum i patrze co z moim FAQ sie stalo. Teraz troche inaczej to wyglada, ale nadal nie jestem zadowolony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Panowie a wy kurde znów co? Proszę pamiętać, że pierwszy post w temacie typu FAQ czy o grze/płycie/procesorze są zawsze uzupełniane o kolejne informacje/zdjęcia/ceny/aktualizacje itp. Tak poprawiamy bardzo często (mówię z swojego doświadczenia) posty innych użytkowników. Nawet posuwam się dalej bo poprawiam błędy, linki, zdjęcia (zmniejszam ich wielkość i daje lepszy serwer) a posty off top lub łamiące ostro regulamin ukrywam. Oczywiście mogę to zostawiać i ostro wlepiać procenty, tylko jak patrzę co dnia na większość postów to uwierzcie mi, większość z Was już tu by nie było pod tymi nickami. Wielu userów wie o czym mówię i myślę, że potwierdzi moje słowa. Spytajcie się moderów, bronie zawsze userów i ba nawet nieraz się przekomarzam z moderacją by dać jeszcze raz szansę userowi bo chce się poprawić i wrócić do społeczności PurePC. Powiem wam tak, nie liczcie na to, że będę pytał się o zgodę na poprawienie zdjęć, błędów czy dodanie w pierwszym poście jakiś informacji, które uchronią forum przed zalewem 100 takich samych pytań, jakie można znaleźć w środku tematu lecz większość idzie na łatwiznę i pyta się 101 raz. Po to właśnie są instytucje FAQ. @Nierealny rozumiem, że się wkurzyłeś tylko dlaczego na osobę, która poprawiła ci posta i uzupełniła go o dodatkowe informacje? Wiesz co to PW i powinieneś znać do mnie i do niego GG. Nie widzę nic złego w zachowaniu @marco. Ktoś mi powie gdzie się mylę w tym twierdzeniu? @SKRYTOBOJCA możesz mi powiedzieć dokładniej o co chodzi bo nie kumam jakie faq i co się stało? Najwyżej napisz na PW to się temu przyjrzę jak wrócę jutro z uczelni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Jak w tytule. Co to ma być jakiś rodzaj pokazywania władzy?? na forum. przykład http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=179229&st=0 chciałem właśnie nastrugać faq lol, a tu Ten post był edytowany przez marco: 31 sie 2006, 13:42 w ogóle pytał się ktoś mnie o zdanie czy może edytować mój post?? z tego wiem to nie wiec do jasnej ......... co to ma być?? ostatnio zauważyłem więcej takich incydentów i chyba nie tylko ja. Następnym razem proszę spytać mnie o pozwolenie. 1) Forum nie umożliwia dodania dodatkowego postu na #1 miejscu w temacie, żeby służył jako FAQ, ani nie pozwala na edycje jego właściciela 2) Dokładnie opisałem gdzie była rozpoczęta edycja, a gdzie została ona zakończona, więc widać wyraźnie co było Twoim postem, a co nie. 3) Nie zamierzam Ciebie przepraszać, ani prosić o pozwolenie na dodanie *wyraźnie* oznaczonego FAQ'a do pierwszego postu w jakimkolwiek temacie. 4) Nie przypominam sobie "incydentów". Jedyny incydent z nieoznaczoną modyfikacją postów zakończył się pozbawieniem funkcji moderatora przez osobę która tego dokonała. 5) Tak w zasadzie to co chciałeś mi przekazać tym postem? Namiary prywatnie do mnie są dostępne - jeśli masz jakiś ze mną problem zapraszam do kontaktu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 (edytowane) @Nierealny Post byl edytowany 31 sierpnia, a dzisiaj jest 21 pazdziernik. ;] Cos slabo sie interesowales do tej pory pierwszym postem w temacie. :P Dla mnie sprawa jest prosta, edycja byla uzasadniona bo wnosi cos nowego i naprawia stare (niedzialajace linki do screenow) do pierwszego posta, ktory powinien byc czyms w rodzaju FAQ. ;] Edytowane 21 Października 2006 przez Santi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Nierealny, wstales lewa noga. Idz pobiegaj po parku, bedzie Ci zdecydowanie lepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Taka malutka uwaga dotycząca wstawiania obrazków w FAQ. Apeluje aby w/w wymienione screeny/zdjęcia były wrzucane na boardowego ftp jako załącznik. Żeby potem nie było kwiatków w stylu, jest faq a nie ma ilustracji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 No ale imageshack wystarcza chyba... Nierealny Administrator ma chyba prawo edytować czyjś post jeśli np. linki są nieaktualne. Po takim czasie nagle sie burzysz. Trochę Ciebie nie rozumiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 No ale imageshack wystarcza chyba...Ale z imageshack'a fotki kiedyś znikają... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 ADMINISTRATOR - osoba zarządzająca forum. Może wszystko. ;-)Tak btw.. :wink: ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 temat do kasacji, z marco nie ma nawet o czym dyskutować. No comment Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Ohh kurcze no nie wiem co myśleć człowieku na twój temat. Widzę, że marco zrobił wszystko dobrze a ty się obrażasz na niego przez jego prawo do edycji. No cóż chcesz to zamykam no problem. Jak będziesz miał jakieś dodatkowe pomysły to pisz na PW/GG to się pogada normalnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...