Skocz do zawartości
Kean

Proc Na Przeczekanie Ok 1/2 Roku

Rekomendowane odpowiedzi

Aktualnie posiadam to co w sigu, czyli w sumie niezle ale nie ma PCI-e... i to jest problem

bo chce kupic nowe VGA, a w AGP sie juz nie pcham

No i padla decyzja zeby kupic jakis budget i mega rozwojowa plyte -> Asrock 775Dual-VSTA, ale do czasu az wiecej kasy bedzie i nowe zabawki czyli, nowe chipsety intela, ddr3 itd.

Teraz nie wiem jakiego proca mam tam zaladowac, bo jedni polecaja celka 326, inni PD 805 a ja bym chyba najbardziej sie sklanial ku PD 920 (ale problem z dostepnoscia).

Pamieci(do nowej mobo w 2007) i VGA(ok 1-1,5 miesiaca) zostaja narazie

Zalozenie jest takie zebym za duzo nie dolozyl do interesu patrzac na to ze moj sprzet za jakies 600zl pchne, wiec mamy jakies 400zl na proc

Co radzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualnie posiadam to co w sigu, czyli w sumie niezle ale nie ma PCI-e... i to jest problem

bo chce kupic nowe VGA, a w AGP sie juz nie pcham

No i padla decyzja zeby kupic jakis budget i mega rozwojowa plyte -> Asrock 775Dual-VSTA, ale do czasu az wiecej kasy bedzie i nowe zabawki czyli, nowe chipsety intela, ddr3 itd.

Teraz nie wiem jakiego proca mam tam zaladowac, bo jedni polecaja celka 326, inni PD 805 a ja bym chyba najbardziej sie sklanial ku PD 920 (ale problem z dostepnoscia).

Pamieci(do nowej mobo w 2007) i VGA(ok 1-1,5 miesiaca) zostaja narazie

Zalozenie jest takie zebym za duzo nie dolozyl do interesu patrzac na to ze moj sprzet za jakies 600zl pchne, wiec mamy jakies 400zl na proc

Co radzicie?

Sadze, ze zanim ddr3 sie upowszechni na tyle, ze ceny stana sie w miare rozsadne, mnie dluzej niz pol roku i dluzej niz rok. Ja bym kupil ta plyte, czemu nie... I teraz sa dwa warianty

1)kupujesz 920 lub 915 i od razu masz nienajgorszego kompa.

2) kupujesz celka i po pol roku wymieniasz na conroe 4300 na szynie 200MHz. Takiego conroe da sie pewnie niezle podkrecic nawet na tej plycie (ktora osiaga to 266Mhz dla conroe, ale wyzej to juz przeprawa przez Andy). I cieszysz sie niezlym sprzetem do czasu upowszechnienia nowych technologii.

Sam ocen co i jak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm no w sumie tak...

Przy czym ja sie licze z duzym wydatkiem na nowy komp i jak cos to mysle ze jakis mainstream'owy kentsfield powinien byc (jakis odpowiednik dzisiejszego E6600) no i mobas borzadny.

Co do proca... PD 820? za 360zl sa na allegro,

czy lepiej drozszy presler i 915/920 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imo doplacac 200zl do 915 tylko po to zeby uzywac go przez pol roku nie ma sensu

lepiej zainwestuj te pieniadze jakos a w przyszlosci kupisz juz jakies conroe ;]

kupujac drozszego proca, za pol roku stracisz wiecej, niz kupujac taniego i sprzedajac go po tym samym czasie

D805 powinien ci wystarczyc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm no w sumie tak...

Przy czym ja sie licze z duzym wydatkiem na nowy komp i jak cos to mysle ze jakis mainstream'owy kentsfield powinien byc (jakis odpowiednik dzisiejszego E6600) no i mobas borzadny.

Co do proca... PD 820? za 360zl sa na allegro,

czy lepiej drozszy presler i 915/920 ?

Zastanawia mnie, co zyskasz zmieniajac obecne 4ghz na d805 czy d820. Pol roku nie wytrzymasz? :)

edit: ok, rozumiem, ze chodzi o pci-e. Ale skoro chcesz ja zmienic za 1,5 miesiaca, to poczekaj miesiac i zobacz jakie wtedy beda ceny...

Edytowane przez komisarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tia super okazja 70 zeta oszczedzasz a masz 7 dni gwarancji zamiast 3 lat z boxa.

Ja bym raczej bral na przeczekanie karte graficzna AGP sredniej klasy i za te 6-9 miesiecy wymienial calosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi