Kuba14 Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Witam mam plyte Gigabyte GA-K8VT890-9 i odpalilem Everesta i patrze na temperatury a tam takie cos: http://img347.imageshack.us/img347/1812/tempnn1.png Z tym ze temperatura "Procesor" skacze od wartosci minusowych po wartosci ekstremalnie plusowe. Jednak nie to mnie niepokoi. (za temp. proca przyjalem "Dioda procesora") Chodzi mi dokladniej o temperature "Aux". Czy to jest temperatura układu dźwiękowego a moze mostka polnocnego albo poludniowego? Ta temperatura dochodzi momentami do ponad 50 stopni Celsjusza, boje sie wiec ze cos sie stanie. PS. dodam ze uklad chipsetu posmarowalem AS5 bo tam nie bylo oryginalnie zadnej pasty, i temp "Aux" sie nie zmniejszyla. :( PS2. mam na plycie glownej uklad oznaczony "VIA 8237R Plus" i nie ma na nim zadnego radiatora. Jak zaloze na niego radiator to temp "Aux" sie zmniejszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Jeśli komputer jest w 100% stabilny, to nie ma co się przejmować jakimś tam AUX-temp. VIA 8237R Plus to mostek południowy - raczej nie ma sensu zakładać radiatora, bo on raczej się nie nagrzewa za bardzo (sprawdź palcem :)) - zresztą nigdy nie widziałem płyty na VIA z chłodzonym mostkiem południowym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba14 Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 (edytowane) Chyba bede musial na niego zalozyc radiator jakis bo parzy..... :( i to chyba on jest oznaczony jako "Aux" Everescie.... Edytowane 21 Października 2006 przez Kuba14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 NIC ci to nie da. Aux to jest temp niczego... Na niektórych płytkach takie coś wywala... Kumpel ma temp aux 3*, a inny kumpel ma -35 ;] Nie przejmuj się tym ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba14 Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 (edytowane) Chociaz w sumie porownalem temp radiatora od chipsetu i temp samego mostka poludniowego (nie ma radiatora) to: 1. chipset ma temp 32* a parzy tak samo jak mostek poludniowy 2. mostek poludniowy nie ma radiatora i parzy tak samo jak chipset z radiatorem podsumowujac: aux to nie mostek poludniowy tylko temp niczego, a chipset chyba pokazuje zle bo temp 32* nie powinna parzyc WIEC SAM JUZ NIE WIEM //edit: wniosek: sprzedac gigabyte i kupic asrocka 939dual-vsta albo dozbierac z 150zl, sprzedac gigabyte i kupic dfi lp nf4 ultra-d :P Edytowane 21 Października 2006 przez Kuba14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...