Skocz do zawartości
Puchacz1

Monitor Nie Dostaje Sygnału

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wczoraj kupiłem sobie zasilacz TOPOWER 400 W i przesiadłem się z zasilacza firmy Procomp 350 W.

Problem w tym, że teraz komp czasami mi się sam włacza. Oprocz tego nie wyświetla się nic na obrazie.

Tak jest cały czas. Dodam, że to nie problem w Zasilaczu ponieważ kiedyś miałem taki sam problem i nic w kompie nie było ruszane. Co to może być ?? Temp były w normie. Bios zresetowany. Komputer poprostu po jakimś czasie się uruchomił (chyba po 3 dniach)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobacz czy wszystkie karty/pamieci/kabelki i inne ustrojstwa sa na swoich miejscach, i czy sa podociskane, jezeli tak to sproboj spowrotem podlaczyc stary psu, jezeli wsio bedzie ok to znaczy ze sprzedali ci jakiegos shitowatego toppowera ub codeshita z naklejka topower ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzie mam poszukać opcji wake-up lan ?? nie da się wejść na kompa bo monitor nie dostaje sygnału !!. Wszystkie kable posprawdzane !! Zasilacz inny podpietny i nadal to samo

Dodam, że wczoraj dziwnie mi się wiatraki na grafie zaczeły zachowywać. jak włączyłem kompa, wyłączyłem i jeszcze raz włączyłem to karta mi się załączała ale już bez wiatraka. Prosze o szybką odpowiedź.

Edytowane przez Puchacz1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem dwa takie przypadki. Okazało się że płyty poszły się ...... . Pierwszy to po prostu włączam i nic tak jak u Ciebie ,monitor nie dostaje sygnału. Drugi, przełożyłem części do innej obudowy i brak inicjacji monitora, tylko wiatraki ruszyły. Odłącz wszystko od płyty co się da i sprawdź. Zobacz czy RESET nie jest gdzieś zwarty. Wyłącza się przyciskiem POWER ?

Edytowane przez harryt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ekhm ... Karta Graficzna padła. Niestety. właśnie dostałem zastępczego radeona 9550 i mam z nim problem nie wyswietla niektorych ikonek na pulpicie na starcie i w mozzilli nie wyswietla tytułów stron. wie ktoś co to może być ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem juz rozwiazanu. Eh tęsknie już za moim starym dobrym GF 6600 GT

Patrzem na tego "radka"i widzę, że NVIDIA ma pożądne produkty i fajnie mi się na nich śmigało. No cóż muszę poczekać te 2 tygodnie aż mi mój GF przyjdzie z naprawy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi