Szymon Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Sprzet jak ponizej :-) Problem polega na tym ze jak wlaczam kompa i zalozmy wlaczy sie normlanie. To jak potem wylacze i ponownie zalacze to monitor sie nie wlacza a PC SPEAKER robi duuu, diii, duuu,diii jak karetka pogotowia np. :-) Jestem troszke skolowany :roll: wczesniej jak kupilem plyte to komp chodzil na biurku nie w obudowie. Osobno wszystko bylo i chodzilo ok. Bez zadnego titania itd. Dodam ze obuda ktora mam nie jest standardowa i plyta jest troche za wysoko zamocowana (2-3 MM) bede musial to poprawic , w kazdym razie powoduje to ze karty rozszerzen sa troszke wygięte w dól (bo inaczej nie trafilbym w zaslepki na koncu budy). Wczesniej mialem ASUS`a A7V i z tym pipaniem tez sie spotkalem (jak dalem ostro procesorowi w dupe) ale nie bylo problemu z wlaczaniem i wylaczaniem. Jak włacze zacznie pipac a potem pstryczkiem na zasilce wylacze doplyw pradu i znowu nacisne ON to wlacza sie normlanie. Za kazdym razem musze to robic zeby wlaczyc kompa , lekko irytujace. Dodam ze bios najnowszy , dzisiaj updatnalem z nadzieja ze rozwiaze to moj problem ale nic z tego. Za to komp jakegos kopa dostal :D. Ostatecznie wszystko rozbiore i ta plyte zrobie tak jak ma byc. Ale watpie zeby to byl powod. Bo chodzily juz tak pare miesiecy kidys i bylo ok. Ma ktos jakis pomysl? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Widze że masz coraz wiecej problemów z tą płytą widac Ci nie pisana :D A co do "duuu, diii, duuu,diii" to może masz ustawiony jakiś alarm od wiatraków czy coś w biosie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 hmmm to chyba pierwszy powazny problem jaki mam z ta plyta :-/. Wiec moze mnie z kims pomyliles :-). A wiec fakt ze waitraczki lacznie z procesorowym mam zasilane osobno znaczy sie do rheobus`a a rheobus do wtyczki 12V i nie mam pomiaru predkosci. Zaraz zrobie test, podlacze spire`a na ktormy wczesniej z pomiarem predkosci chodzil i nie pipał :-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 no i kupa :-( ten sam objaw. ps. dodam ze moge resetowac po wlaczeniu do woli. Raz udalo mi tez wlaczyc bez odcinania pradu. :-/. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 to jest tzw.karetka lub syrena, u mnie sie wlacza jak za bardzo skrece proca, zobacz na ile masz ustawione cpu warning temp w pc health Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 wiec temp. procka od 35 - 39 stopni. A cpu warning temp, nawet jak wylacze to efekt ten sam. Przed chwila np. uruchomil mi sie normalnie, ale potem znowu to samo. Hmm...wiem tez ze mam jakas po<span style="color:red;">[ciach!]</span>a zasilke. Jak chodzi pionowo to prawktycznie w ogole nie chce dzialac. A teraz musialem ja dac do gory nogami bo by mi kabla nie styklo do plyty glownej :-/. Ostatecznie chyba jutro zrobie tak ze rozbiore wszystko do zera i na nowo. Bo skoro wszystko blyo ok. To mam nadzieje ze nadal jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 prawdopodobnie to moze byc, jak sam napisales, wina sprzetu w sledziach, m.in. karta graficzna - jest za bardzo wygieta, lub po prostu RAM niedocisniety Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Ja tez stawiam na grafike,albo ram.. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 ok poki co to zrobilem to: zmienilem zasilke na moja stara 235 W - gowno ten sam efekt. Wyjąłem w ogole karte grafiki - gowno ten sam efekt PRzelozylem RAM do Bank nr.2 - gowno ten sam efekt :-/ zaraz bede wyciagac bebechy na stolik i po kolei sprawdzac :-/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 z ostatniej chwili :-) wyciagnalem go i wszystrko gra. Na zewnatrz chodiz bez problemu ;-/. Moze nie lubi mojej obudowy po porstu :-). Dziwne tez bylo to ze w obudowie mimo wciagnietej w OGOLE karty grafiki tez nie chcial dzialac. Widocznie nie lubi mojej budy, ale bedzie musial sie przyzwyczaic :twisted: Nadal nikt nie wie co to moze byc za objaw :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 A robiłeś Clear CMOS? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 tak,tak nic to nie daje, mysle ze cos musi mi w budzie zwierac. Dam od dołu ta "gąbke" z ktora mi przyszla plyta glowna to odizoluje ja od obudowy. Teraz juz chodzi ze 3 godziny na zewnatrz obudowy (na biurku) i wszystko gra, wlacza i wylacza sie jak chce :-). Orientuej sie ktos moze czemu sekundy w mp3 i filmach tak zapieprzaja pod win98 :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 a moze zrob uziemienie obudowy?, moze w tym lezy problem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 rozkrec zasilke i zobacz czy nie masz gdzies zwarcia np radiator i obudowa zasilacza :) moze jakis kabelek od zasilania jest przerwany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 rozkrec zasilke i zobacz czy nie masz gdzies zwarcia np radiator i obudowa zasilacza :) moze jakis kabelek od zasilania jest przerwany. Albo jakiś wkręt styka z mobo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Smieszna sprawa,ale faktycznie moze jakies przebicia.. Pozdrawiam BTW :"Didu didu wiecej speedu" - to chyba powinno byc haslo overclockerow :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Smieszna sprawa,ale faktycznie moze jakies przebicia.. Pozdrawiam BTW :"Didu didu wiecej speedu" - to chyba powinno byc haslo overclockerow :) albo "Puff, Puff , Wiecej Voltoof" ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Ja sie znow podepne :> Czy u Was na Epoxie też 3.3V jest źle wskazywane ?? Mam zasiłke X-Power o niezłych parametrach i mam 3.3 na poziomie 2.62 ZAWSZE !! Zmieniłem na HuntKeya i to samo. Dodam ze spokojnie sys biega na 11x185@1.7V Czy Was wskazania sa ok ?? PS NIe mam skąd skołować miernika :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 ja tak mam jak ustawie za niskie timingi ramu a widze ze ty ich wysokich nie masz :) ale jak chodzi ci bezproblemow na zewnatrz to pewnie cos gdzies sie styka wymien bude na inna i po klopocie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Ja sie znow podepne :> Czy u Was na Epoxie też 3.3V jest źle wskazywane ?? Mam zasiłke X-Power o niezłych parametrach i mam 3.3 na poziomie 2.62 ZAWSZE !! Zmieniłem na HuntKeya i to samo. Dodam ze spokojnie sys biega na 11x185@1.7V Czy Was wskazania sa ok ?? PS NIe mam skąd skołować miernika :P u mnie dokladnie to samo 2.62 ale nie odbija sie to w zadnym razie na stabilnosci wiec sie tym nie przejmuje :) pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 co do pamieci to juz probowalem jednego forumowicza oswiecic :-) ale dostalo mi sie po uszach. Coz powiem jezsce raz, wedlug mnie te 2.6 ktore wam sie pokazuje jest ok. Bo to jest napiecie RAMU!!! SDR`y chodzily na 3.3 V to wam pokazywalo 3.3 a a DDR`y maja inaczej ,zmien sobie w biosie np. napiecie pamieci na 2.77 to zobaczysz jak Ci 3.3V podskoczy na 2.77 itd :-). Co do kompa faktycznie byly jakies przebicia, w budzie powkladalem izolator tam gzdie trzeba i hula ze az milo sie patzry :-). Wlacza , wylacza. Problem rozwiazany ;-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 niecaly rok temu jak skladalem kompa w sklepie mialem problem z jedym... przez 2h meczylem sie z wsadzeniem do obudowy kompa, po prostu nie chcial dzialac! na zewnarz bylo ok, w innej tez ok, ale klient chcial w takiej! pokombinowalem troche i jakos sie udalo, ale za miesiac znow ten laps przyszedl, wiec mu wymienilem obodowe :D PS. to byl Celeron 1.7 na plycie LiteOn'a :-? o ile mnie pamiec nie myli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 z zamierzchłych czasów ..... : pamiętam że na płytach SOYO (na VX chyba) ni w ząb nie mogłem odpalić karty graficznej S3 Virge GX ... gdzieś coś robiło spięcie i objaw jak powyżej. Co ciekawe komponenty te chodzą do dziś, tylko w dwóch różnych kompach ... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 o ile mi wiadomo w BIOS nie ma monitoringu napiecia 3,3 V - jest tylko VBat. Co do programow monitorujacych to w USDM tez nie ma 3,3 V tez jest VBat - w Sandrze pokazuje mi przy +3,3 V zawsze ok 2,61 V ale to pewnie wina programu ze zle pokazuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 Może wyjdzie jakiś nowy Bosik to sie poprawi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 no wlasnie, w sandrze i innych takich programa pokazuje przy napieciu 3.3B napiecie pamieci. Nie wiedziec czemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 programy monitorujace maja problemy z odczytem - pewnie wina ukladu Winbond :-/ taki MBM dopiero niedawno dostosowali do plyt na nForce2 - wczesniej nie dzialal jak powinien. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...