koval_ski Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Witam! Mam problem bo kupiłem płytę gł. pochodzącą z serwera Acer Altos 1200, czyli m25c. Ma ona 2x socket 370. Niestety się nieuruchamia, kod błedu jest taki: 1-1-1-3 (tzn. trzy "piknięcia" z dłuższymi przerwami i trzy szybkie). Mam ściągniętą instrukcję ale niestety nie ma w niej objaśnienia tych błędów. Raczej to nie pamięć bo jak całkiem wyjąłem ram'y to kod był taki: 1-1-3. Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Masz 2 procesory na tej plycie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval_ski Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 Próbowałem z dwoma procesorami jaki i z jednym + terminator, ale błąd był ten sam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 A RAM masz z ECC, czy zwykly? Skoro to serwerowa plyta, to moze z ECC wymaga? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval_ski Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 (edytowane) RAM jest zwykły, ale w instrukcji jest napisane że może być zwykły. ---------edited------------------ Chyba to jednak problem braku ECC, bo w instrukcji w części dot. RAM'u jest że ram ECC jest zalecany (a zalecany to chyba nie to samo co wymagany). Natomiast w części dot. chipset'u jest napisane że obsługuje ECC, więc chyba tylko ECC. Edytowane 22 Października 2006 przez koval_ski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...