Skocz do zawartości
Pietrro

Zasilacz + Obudowa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przymiezam sie do modernizacji kompa, na pierwszy zut idzie zasilacz i obudowa, prosze o wasz opienie o produkatach ww firmy a konkretnie o zasilaczu Tacens Valeo Smart 560W rev.2 link oraz o obudowie Tacens Sagitta (Black) link Zalezy mi na sprzecie bardzo dobrym jakosciowo ale po przystepnej cenie wiec niekoniecznie tylko markowym.Prosze o wasze opinie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i ja się przyłącze do pytania - jak z jakością wykonania budy od tacensa ?

zasysanie powietrza od dołu (filtr chyba we własnym zakresie) i całe boki - imo świetny pomysł, 1m2 gąbki akustycznej + fandery i mamy cichy konfig

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

test na jet-p

imo warta ceny, gdyby nie to że wykrwawiłem się na plyte i procka + czekam na nowy dźwięk to pewnie bym ją zamówił ;) a tak zostaje mi odłożenie decyzji w czasie ;)

nie chce ktoś kupić Jessico Open Air ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o zasialczu zaczniemy rozmawiac jak napiszesz co ma zasilać ;)

coś co mi się nie podoba,, ta obudowa nie jest zbyt duża ;) 430X200x450mm to odrobinę mniej niż moja obecna obudowa

Puki co obudowa ma pomiescic pentium d805 z Scythe Infinity. czy nie jest zamala jak na ten radiator? Co do confa to za 2-3 miechy kupuje c2d i zamierzam myslec intensywnie o oc wiec pytam o zasilacz. karta ktora mam obecnie to galaxy gf 7900 gs. Narazie wszytko jest na chifftecu 350 i jakos dziala ale o oc niemam co myslec bo to ledwie ledwie styka do dzialania stabilnego;) Mysle tez o przyszlosciowym przejsciu na wc. Dlatego chce miec do tego porzadna bude i zasilacz. obecnie mysle o ww tt soprano i taganie 580W U15 Easycon. co o tym myslicie? Dla mnie za i przeciw:

1wszzy conf tecans:

za:

- taniej za podobna moc

- panej z informacjami

- wiecej wentyli,az 3 wentylatory wysyujace powietrze w komplecie

przeciw:

- brak pewnosci co do stabilnosci zasilania

- troche mala ilosc miejsca w obudowie

2gi zestaw tagan + tt soprano

za:

- pewny dobry zasilacz

- duzo miejsca w budzie

- wyglad

przeciw

- cena

- malo wentylatorow jak i miejsc na nie

To mniej wiecej sie rownowazy... sam nie wiem co poczac.Kazdy z tych zestawow ma istotne plusy ktorych nie ma 2gi wiec co zrobic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież to jest podpicowany codeshit. Za tę cenę w zyciu bym tego nie kupił. Za 50% owszem.

Co do zasilacza to za około 350zł można mieć chiefteca CFT 560 a 12S który bierze tego tacensa w z palcem w .....

Absolutnie chybione zakupy robicie panie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi