KonradGT Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Racuch ale to nie C2D tylko x2 3800+ ,chyba ze storm ogólnie kiepawo wypada z dwujajowacami... to tak na boku(jakos to dziwnie brzmi): co byscie wybrali X2L czy Kyniek/Misiek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Mihoo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Mihoo czyli Misiek? Apropo X2L mozna stosowac paste CLP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Tak, można stosować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Jak ci wejdzie spodzik 6 na 6 to chyba jednak cube 2 ultra le. Nie mam jak miarodajnie sprawdzić na swojej pogiętej mobo ale teoretycznie ten las pinów musi być ultra wydajny :wink: Moze to storm killer? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 (edytowane) Tylko ze misiek juz nie sprzedaje wersji ultra le... lipa ale nie wydaje mi sie zeby miedzy X2L a ultra le byla jakas duza różnica, chyba ze sie myle? Jarogniew napisał ze bloczek stawia opory, jesli chlodnica bylaby cooltec dual w przyszłości jeszcze jeden moze dwa bloczki to coolriver rev.2 pociągnie ten zestaw? Edytowane 28 Października 2006 przez KonradGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 (edytowane) @KonradGT Napisałem, że stawia mniejsze opory niż Storm. Co do Coolrivera rev.2 w poniedziałek powinienem dostać paczkę od samhaina z tą pompką. Zrobię porównanie laing dcc vs coolriver w układzie z 4 blokami i cooltekiem dual (może nawet dwoma :lol: ), nie będzie na razie pomiaru przepływu, tylko same temperaturki. Edytowane 28 Października 2006 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 no ciekaw jestem czy pociągnie 4 bloki i chłodnice...? przepływ i tak wiadomo że coolriver bedzie miał mniejszy,chyba ze chodzi Ci o spadek przepływu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 no ciekaw jestem czy pociągnie 4 bloki i chłodnice...? przepływ i tak wiadomo że coolriver bedzie miał mniejszy,chyba ze chodzi Ci o spadek przepływu? u mnie coolriver ciagnie 3 bloki rez easy + 2 chlodnice... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 (edytowane) @ Jarogniew czekam niecierpliwie na Twoj test. nie wiem czy pakowac sie w lainga badz innovateka 12v (w sumie podobny koszt) czy wystarczy coolriver do dosc zlozonego ukladu. Edytowane 28 Października 2006 przez sobih Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 co byscie wybrali X2L czy Kyniek/Misiek?X2L, co gwarancja to gwarancja. No i plexi jest już nudna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) @Xtreme Addict [OT] Wracając do mojej zasłabej pompki do Storma, troszkę poszukałem i... flow vs c/w (Apogee i Storm) Apogee, który jest pinowcem i reaguje podobnie na flow jak Storm.. Co ciekawe jest wg. tych wykresów wydajniejszy, mniejsza z tym. IMO mocniejsza pompa, jeśli by zwiększyła wydajność Storma, zwiększyła by się wydajność X2L. Storm i tak by wypadł niedużo lepiej niż teraz, nie zdziwiłbym się jakby był to tylko 1*C przy większym obciążeniu (albo i nie). zresztą: Athlon® 64 X2 4400+ Apogee vs. Storm Wykres i tekst ze stronki Swiftecha. Ewentualnie już nie myślę i źle interpretuję to co czytam/widzę. [/OT] Edytowane 29 Października 2006 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Laing DDC daje duży realny przepływ a Storm osiąga maksymalną wydajność przy 400-450 l/h, czyli DDC nadaje się idealnie do tego bloku. Apogee reaguje lepiej na niski przepływ niż Storm i jest wydajniejszy zwłaszcza przy niskich, potem(przy 350-450 l/h) już przewaga spada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Tylko ze misiek juz nie sprzedaje wersji ultra le... lipa To dziwne, bo w tym tygodniu doszedł do mnie nowy Cube2 UltraLE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Misiek mi napisał że już Ultra LE nie sprzedaje...tylko Pro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 @Puma[JFK] OK, ale te ~400l/h Laing będzie miał jak podłączysz wlot i wylot metrowym wężem, mam trochę bardziej rozbudowany układ (+ rez na laingu obniża wydajność), a sam storm zmniejsza przepływ jak 3 Apgee. Więc pewnie swoją wydajność pokazał by z mocniejszą pompą. Tylko jak pisałem IMO nie byłaby to duża różnica w porównaniu do wyników, które są teraz, Jak dostanę drugą pompkę i chłodnice, mogę podłączyć Storma i X2L z samą pompką i chłodnicą i szybko sprawdzić czy będą różnice. KonradGT Bierz X2L, dobry bloczek z gwarą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) Właśnie niebardzo, gdzieś czytałem wypowiedź Kyńka i w układzie ze Stormem i 2 Prisonami miał duży przepływ(ponad 400 l/h) Edytowane 29 Października 2006 przez Puma[JFK] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 to nie możliwe czemu? Andyn sprawdzał przy eheimie 1046 przeplyw, realny wyszedl 60 l/h przy 3 blokach i chlodnicy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) A czym to mierzył ? Jakoś nie chcę mi się w to wierzyć. W takim układzie flow spada o 13% KLIK zresztą zobacz jak zachowuje się płyn w rezie lainaga przy: a jak dla mnie (na oko :wink: ) to jest dość duży spadek przepływu... Edytowane 29 Października 2006 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 swissflowem Hmm te wyniki dają do myślenia, aczkolwiek użyte podzespoły nie są flowkillerami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) @Xtreme Addict pytanie było do Puma[JFK], bo w te 400l/h mi się nie chcę wierzyć Edytowane 29 Października 2006 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Mój błąd :lol: Tak BTW to jakoś nie wiem o co chodzi z tymi dziwnymi jednostkami, nie mogliby podać L/H? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) gph(gallon/h) = 3.785 l/h Edytowane 29 Października 2006 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 ehh ale to trzeba mnożnić :D ja jestem wygodny :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brush Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Nie jestem specem ale te bloki z tematu za ta cene sa wydajne (wedlug liczb) a tak jak już ktoś powiedzial jak ktos nie ma okna sie nadaja ,albo jak ktos woli metal niż plexi . Sam szukam czegos co w przyszlosci moge podlaczyc wiec z mila chęcią będę śledził wasze burzliwe rozważania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...