Radzyn Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 (edytowane) Dziś po południu zamawiam zestaw i miałem Galaxy kupić ale.... jak zobaczyłem Asus x1950PRO będzie tańszy o 30 złotych i w testach jest nawet lepszy od Galaxy! http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=366&...ctr_str_numer=1 No może przy wyższych rozdziałach Galaxy 7900GS jest ciut lepsze ale czy nie warto jednak kupić tego Asusa?? Czekam na wasze opinie Edytowane 23 Października 2006 przez Radzyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 (edytowane) Jak chcesz podkręcić to ten Galaxy (chyba po to go nabywasz :>) powinien być sporo lepszy w grach - no chyba że patrzysz na marki - Radek ma marne OC i wiele więcej to z niego nie wyciśniesz. Zaletą Ati jest za to Hdr + AA. Pisząc wyższe rozdziałki masz na myśli 1280x1024? Jak dla mnie to standardowa rozdziałka a 1024 jest niska ... Edytowane 23 Października 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 (edytowane) Biez radka, nawet jak podkręcisz na maxa tego galaxy to te kilka fps nie zrobi az takiej wielkiej róznicy. No i w radeonie włączysz hdr+aa, czego w geforsie nie da sie zrobic. Dla mnie odpowiedz jest jasna. Tylko ati. Edytowane 23 Października 2006 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 Wez tez pod uwage fakt,ze w tej rodzinie kart ati mozesz za posrednictwem softu regulowac sobie napiecia spod windy,a panowie w tescie na pewno nie korzystali z tej opcji :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 Tyle że niepokoją mnie przypadki padnięcia 7900GS przy OC :? Pisząc wyższe rozdziałki miałem na myśli właśnie 1280x1024 :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 Ja bym się na twoim miejscu nie zastanawiał. Bardzo duzo argumentów przemawia na korzysc radeona. GF jest spoko i się ładnie podkręca, tego nie mozna ominąć, ale czy oc jest az tak wazne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 (edytowane) Ja bym się na twoim miejscu nie zastanawiał. Bardzo duzo argumentów przemawia na korzysc radeona. GF jest spoko i się ładnie podkręca, tego nie mozna ominąć, ale czy oc jest az tak wazne? No to jestem pod ścianą. Na Radeona musze poczekać pewnie do Poniedziałku jakbym jutro zamówił zestaw. Pytałem się i dopiero będzie w dostawie ale ju cena jest 760 złotych przy czym w Komputroniku aż 899 złotych :blink: Skąd taka róźnica w cenie?? Dodam że tyle samo pamięci mają To jest problem bo ludzie mający ATI doradzają ATI a ludzie mający Nvidie to Galaxy 7900GS ale za ATI przemawia niższa cena 30 złotych róźnica choć nie jest wielką róźnicą ale ma te dodatkowe funkcje oraz lepszy obraz http://podzespoly.idg.pl/news/101287.html opis x1950PRO Asusa i Powercolor. Asus nie ma wejścia Video jedynie a Powercolor ma chłodzenie Arctic Coolera Edytowane 23 Października 2006 przez Radzyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 ja bym brał powercolora ;] a widziałeś opis tej karty na komputroniku.. 512mb DDR3 1,4ns !! 128 BIT !! nie wiem gdzie oni widzieli ze takie karty istnieja, ale te karty są u nich w ofercie od ponad miesiąca (nic o nich nawet nei wiedzą, piszą bzdury) a cena tak samo bzdurna jak specyfikacja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 128 bit?! w recenzji na pclabie pisali, że ma pamieci 256 bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 (edytowane) wiem że ma 256bit.. ale komputronik jest tak doinformowany że wg nich ma 128bit.. żenada :/ bezczeszczą imie karty która wyladuje w moim piecyku najwcześniej za 1,5 tygodnia najpiźniej za 2 miesiące :P Edytowane 24 Października 2006 przez Reynevan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 I jeszcze te ceny w komputroniku :-| jak dobrze że znalazłem tego Asusa za 730 zeta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 BTW: gdzie można kupić te karte za 730? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 BTW: gdzie można kupić te karte za 730? Ja ją znalazłem po troche długim szukaniu na Warszawskiej Giełdzie Elektronicznej gdzie są same sklepy komputerowe. Możliwe że Sirius też obniży Asusa do 730 zeta. Widać że cenowo Radeon chce rozwalić Geforce aby te karty szły jak świeże bułeczki bo na mój gust taka karta powinna kosztować około 800 zeta ale dobrze niech obniżają cene :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Wszystko fajnie tylko że na dzień dzisiejszy dostępność Asus-a 1950pro jet delikatnie mówiąc marna. Gdzie się nie spojrzy wszystkie egzemplarze zarezerwowane. Ewentualnie są ale w cenach kompletnie nieprzystępnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar25 Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Hmm a mnie by interesowalo porownanie np gry typu Splinter Cell Double Agent na tych dwoch kartach opisanych w temacie. Tam jest konieczny pixel shader 3.0. Ati ma duza ilosc potokow wlasnie za to odpowiedzialnych wiec powinna byc szybsza od 7900GS. Jezeli przegralaby ten test to bylaby lekka porazka :( Ja juz od tygodnia mysle co kupic i nie moge sie zdecydowac :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Hmm a mnie by interesowalo porownanie np gry typu Splinter Cell Double Agent na tych dwoch kartach opisanych w temacie. Tam jest konieczny pixel shader 3.0. Ati ma duza ilosc potokow wlasnie za to odpowiedzialnych wiec powinna byc szybsza od 7900GS. Jezeli przegralaby ten test to bylaby lekka porazka icon_sad2.gif Ja juz od tygodnia mysle co kupic i nie moge sie zdecydowac mur.gifPojęcie potok już dawno odeszło. Ma więcej ps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hesus Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 no właśnie jak to jest z tymi shaderami.... nv ma 20/7, ati 36/8. zegary prównywalne, pamieć również. nie jest tak ze ati powinno łoić 7900gs?? a tu widze ze produkt nvidii okazuje się lepszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 (edytowane) Hdr + aa nie da się włączyc w Gf? Co za bzdura [; Jakos counter strike source działa z HDRem + AAx2,4 itd do wyboru, na luzie. To że w jednej grze (pewnie chodzi o obliviona) nie da sie odpalic hdr + aa nie znaczy że w żadnej się nie da. No chyba że moj 6600gt jest jakis wyjątkowy o_O Osobiście skłaniał bym się ku radkowi, co prawda ja przymierzam się do wersji AGP x1950pr0 i testy dogłębnie analizowałem, wyniki się wahają, raz jest lepszy gf raz radeon (czyli bez zmian w tych firmach, jedynie 8800 teraz nie ma przeciwnika, ale już niedługo i znowu się będą wyniki wahały raz na korzysc nvidii a raz na korzyśc atii ;) ). Ten radek ma coś w sobie. Edytowane 12 Lutego 2007 przez apo5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 apo5 - wszedzie pisza, ze sie nie da, a ten temat jest o 7900GS a nie 6600GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 W górników się bawicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Badz co badz, temat nadal aktualny i prowadzi do wielu klotni :D Wybor miedzy tymi dwoma modelami ciezki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Wybor miedzy tymi dwoma modelami ciezki.Nie jest :wink: 7900gs - niższa cena a po o/c większa wydajność :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Nie jest :wink: 7900gs - niższa cena a po o/c większa wydajność :)a po oc jest na równi z x1950 (czasami lepsza czasami gorsza) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Hdr + aa nie da się włączyc w Gf? Co za bzdura...Niestety nie bzdura. Wygładzanie krawędzi w połączeniu z HDR'em metodą FP16 nie działa na kartach nV z rodziny 6/7. Co do CSS (czy cokolwiek co wyszło spod ręki programistów HL2 i posiada HDR) to silnik Source nie wykorzystuję HDR'u metodą FP16 tylko robi to poprzez soft, ot taki prezent od programistów dla posiadaczy kart AMD (głównie wszelkich mutacji r300) :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clink Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 a po oc jest na równi z x1950 (czasami lepsza czasami gorsza) hehe http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=2468-40 no z tą wydajnościa ATI nie jest aż tak różowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 (edytowane) "Są chyba tylko dwie grupy osób, które zainteresują się Radeonem X1950 PRO: pierwsza to fanatycy, którzy kupują chyba z przekory." n/c Po jednym tescie, co widac po komentarzu - stronniczym, nie wydawalbym osadow. Taki komentarz jakby radek ledwo co osiagal polowe wydajnosci gf. Edytowane 15 Lutego 2007 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 palita X1950pro 512MB można już dostać za 670zł, chyba go wezmę ciekaw jestem jego możliwości bo ta wersja jest z pamięciami 1,1ns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Lepiej kupić GF od Galaxy - co z tego ,że w Radku można włączyć jednocześnie HDR i wygładzanie, skoro i tak będzie kulał w grach - jest za słaby. Do tego ATI ma problemy ze sterami i w niektórych grach tj np :Cold Fear na X1900 XTX max osiągniesz 30 klatek - jest coś nie tak z cieniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Najlepszym zakupem pod względem cena/jakość jest Palit 7900GS - za 580zł mamy karte z dobrym chłodzeniem, która da sie dobrze podkręcić. X1950PRO kosztuje około 700zł, moim zdaniem nie warto dokładać tych 120zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Lepiej kupić GF od Galaxy - co z tego ,że w Radku można włączyć jednocześnie HDR i wygładzanie, skoro i tak będzie kulał w grach - jest za słaby. Ale HDR i AAx4 w Test Drive Unlimited to niezla frajda :) A na FPS nie narzekam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...