Skocz do zawartości
pisarz

Telewizja Cyfrowa - Którą Wybrac?

Którą platformę cyfrową wybrac?  

151 użytkowników zagłosowało

1. 1. Którą platformę cyfrową wybrac?

• Cyfra +
      42
    • Polsat Cyfrowy
      20
    • n
      89

Rekomendowane odpowiedzi

Mam cyfre+, i wszystkim odradzam, polsat 2 na 365 kanale i nie ma mozliwoscie przestawienia kanalow wedlug swojej kolejnosci, tylko w n jest takak mozliwosc. Nastepnie w n mozna nagrywac filmy na HDD, i za to placimy +30zl, razem za moj wybrany pakiet zaplacilbym za wszystko 77 zl, i zarabiste kanaly w super jakosci dzwieku i obrazu. Zadna cyfra i polsat nie wchodzi w ogole w gre. Ja zrobilem ten blad wzailem cyfre, nie zrobcie tego samego bledu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam cyfre+, i wszystkim odradzam, polsat 2 na 365 kanale i nie ma mozliwoscie przestawienia kanalow wedlug swojej kolejnosci, tylko w n jest takak mozliwosc.

Ja mam CP i jakoś mogę segregować kanały w dowolnej kolejności, dodatkowo można sobie dzielić na różne grupy np. muzyka, sport itd. Wszystko zależy od dekodera...

Edytowane przez -=KAX=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cyfra odpada. N albo Polsat-brabym polsat- 50 zeta - pelen pakiet i spokoj. A jak sie zrezygnuje to zostaja ci wszystkie kanaly z satelity i nikt ci dekodera nie zabierze tak jak w cyfrze+

49,80 zł :wink: Teraz za dekoder EchoStar DSB 717 płaci się 99zł. Czy to dobry dekoder ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to dobry dekoder ?

Aż tak sie w temat nie zaglebialem-Mysle ze jest dobry.Na sprzecie sie nie znam ani mi nie zalezy.Sedno tkwi w Kanalach i cenie-wydaje mi sie ze najlepsza oferta to polsat.

Edytowane przez Yearman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja od kilku dni jestem posiadaczem ntv.

jakosc programow w HD - porazajaca. choc zdarzaja sie tez programy ktore wygladaja jakby byly za mocno skompresowane - ale to maly procent na szczescie.

MGM mnie satysfakcjonuje - uwielbiam klasyke i przyznaje, ze maja dosc dobry repertuar (Mistrzowie horroru syca). szkoda tylko, ze jak na razie wszystkie filmy sa w DD 2.0.

jakosc zwyklych kanalow - bez komentarza. zdarzaja sie dosc dobrej jakosci, ale jednak wiekszosc to syf.

pauzowanie programow, przewijanie ich, mozliwosc nagrywania w kazdej chwili - niezaprzeczalne zalety, ktorych nie sposob nie docenic.

BTW - po updacie dekodera pojawil mi sie miernik dla Astry. bede musial pogrzebac na ich stronie zeby sie dowiedziec o co jakby biega i czy sie da podlaczyc 4 anteny (2x2 ;)) - chyba, ze ktos cos wie wiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko do tych, ktorzy przesiadali sie z Cyfry+ na 'n' - trzeba przestawiac antene?

wprawdzie sie nie przesiadalem, ale testowalem dekoder u znajomego i anteny przestawiac nie trzeba. ale gdybys bral HDRecorder to musialbys podlaczyc albo dwie anteny albo zmienic konwekter.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Recorder mi zbedny

mi tez sie tak wydawalo - ale jak wczoraj udalo mi sie nagrac "Skecz o papudze" Monty Pythonow nakrecony przez nich dla Saturday Night Live w zeszlym roku to cieszylem sie jak dziecko ze mialem taka mozliwosc :)

no i czasami leca 2 fajne rzeczy na raz - teraz jedna moge spokojnie ogladac, bo wiem, ze druga mi sie w tle nagrywa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi tez sie tak wydawalo - ale jak wczoraj udalo mi sie nagrac "Skecz o papudze" Monty Pythonow nakrecony przez nich dla Saturday Night Live w zeszlym roku to cieszylem sie jak dziecko ze mialem taka mozliwosc :)

no i czasami leca 2 fajne rzeczy na raz - teraz jedna moge spokojnie ogladac, bo wiem, ze druga mi sie w tle nagrywa :)

Ja jakos nie jestem przekonany - za duzo musze do tego interesu doplacic, a przesiadamy sie z Cyfry na N przede wszystkim ze wzgledu na redukcje kosztow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO Cyfra+ > N > Polsat

CYfra+ zdecydowanie wygrywa, praktycznie ma wszystkie ważniejsze i ciekawsze kanały a do tego wspaniały Canal+ i HBO,

N wymiatałby gdyby miał je w swojej ofercie...

a co do Polsatu (lol2) - kilku moich znajomych miało i wszyscy zmienili na C+ i są zadowoleni....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

C+ ma najlepszą ofertę właśnie dzięki C+ FILM i HBO a co może zaproponować POLSAT CINEMAX? hehe

ABO nie jest drogie ty my po prostu za mało zarabiamy.

Może kiedyś powstanie TV w której będzie można sobie wykupić oddzielne kanały i płacić za to co się tak naprawdę ogląda a nie płacić za pakiety

w których jest tak naprawdę jeden, dwa programy warte uwagi a reszta to syf - N ka tak ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

C+ ma najlepszą ofertę właśnie dzięki C+ FILM i HBO a co może zaproponować POLSAT CINEMAX? hehe

Co w ogolnym rozrachunku wychodzi na mniej-wiecej to samo - na abonament, zeby nie miec wycietych najciekawszych programow, trzeba wylozyc kupe kasy. Dla scislosci - filmy wole na DVD, a nie w telewizji.

Może kiedyś powstanie TV w której będzie można sobie wykupić oddzielne kanały i płacić za to co się tak naprawdę ogląda a nie płacić za pakiety

w których jest tak naprawdę jeden, dwa programy warte uwagi a reszta to syf - N ka tak ma.

Caly czas licze, ze w koncu ktoras telewizja zdecyduje sie na ten meski krok i wprowadzi w pelni dowolne ukladanie oferty - bede jednym z pierwszych ich abonentow (zakladajac rozsadne ceny). Co do N-ki - pakiety to i tak krok w dobra strone: nie place za badziew, ktorego nigdy nie ogladam, a dostaje (z dokladnoscia do zawartosci pakietu) samo "miesko". Mnie interesuje w zasadzie tylko Discovery (i to nawet nie HD, bo nie mam go do czego podlaczyc), ojciec wezmie sobie pakiet filmowy (bardzo lubi Ale Kino i Kino Polska) i problem z glowy - w C+ zeby dostac programy zawarte w tych pakietach trzeba wybulic o wiele wiecej niz w N.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze mnie nie pogieło żeby płacić 80zł za miecha skoro to co chce mam na Polsacie cyfrowym. Więc wybór ma każdy według własnego widzi mi się. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie interesuje w zasadzie tylko Discovery (i to nawet nie HD, bo nie mam go do czego podlaczyc), ojciec wezmie sobie pakiet filmowy (bardzo lubi Ale Kino i Kino Polska) i problem z glowy - w C+ zeby dostac programy zawarte w tych pakietach trzeba wybulic o wiele wiecej niz w N.

Ale kino nie ma w N. jest za to MGM HD - jak ktos lubi klasyke, to bardzo ciekawy program. i do tego Wojna i Pokoj - wczoraj byl debesciacki dokument o smierci Stalina - bodajze z '56 roku. MOC!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos mi sie pokielbasilo widac... niewazne, jest Kino Polska, a bardziej o to chodzi (jak juz mowilem, filmy wolimy na DVD). Zreszta, jak sam napisales, sa alternatywy do AK.

OT: bardziej mi sie podobala poprzednia wersja avatarka, bez tych czerownych oczu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki, że zawsze parę kanałów jest, a i koszty nie są wysokie...

co do HBO - imho strasznie na psy ten kanał zszedł...stąd u mnie rezygnacja z niego (i HBO2)...

Caly czas licze, ze w koncu ktoras telewizja zdecyduje sie na ten meski krok i wprowadzi w pelni dowolne ukladanie oferty - bede jednym z pierwszych ich abonentow (zakladajac rozsadne ceny). Co do N-ki - pakiety to i tak krok w dobra strone: nie place za badziew, ktorego nigdy nie ogladam, a dostaje (z dokladnoscia do zawartosci pakietu) samo "miesko". Mnie interesuje w zasadzie tylko Discovery (i to nawet nie HD, bo nie mam go do czego podlaczyc), ojciec wezmie sobie pakiet filmowy (bardzo lubi Ale Kino i Kino Polska) i problem z glowy - w C+ zeby dostac programy zawarte w tych pakietach trzeba wybulic o wiele wiecej niz w N.

Zdecydowanie popieram...

Mi w sumie do szczęścia wystarczyłaby cała oferta C+(czyli wraz z nowym kanałem HD daje to 5 kanałów), bez tego badziewia za który trzeba dodatkowo bulić...(stąd właśnie rezygnacja z hbo - parę złotych w kieszeni zawsze...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi