lores Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 Witajcie. Piszę w sprawie doboru monitora. Jakiś czas temu byłem zdecydowany na BenQ FP91GP, ktorego nadal uważam za odpowiedniego, ale niestety prawdopodobnie nie będzie już możliwości zakupu - jest niedostępny od kilku miesięcy. Z ww powodów ponawiam prośbę o radę: zależy mi na tanim monitorze "oszczędzającym" wzrok, co dzisiaj utożsamiam z monitorem LCD dobrej firmy i z dobrą jakością obrazu. Parametry FP91GP mi odpowiadały, a więc: LCD standardowy (niepanoramiczny), 19 cali, porządna matryca, niska cena (konkretnej nie podaję, ale powinna oscylować w okolicach kilku setek ponad tysiącem złotych; najlepiej mniej); monitor wcale nie musi być profesjonalny, ale chciałbym móc używać go do bardzo różnorodnych zadań: od pracy z tekstem (edytory witryn WWW, ogólne przeglądanie Sieci, Writer), przez oglądanie filmów i co nieco grania, po pracę z Blenderem czy 3DS Maxem... Z moich obserwacji wynika, że "następcy" tego BenQ są znacznie gorsi, więc byłbym bardzo wdzięczny za dobrą poradę. Było, oczywiście, dużo tematów o monitorach, ale, niestety, nie znalazłem żadnego, który by mnie satysfakcjonował... Z góry wielkie dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 cześć! ja też czekam na benka a mam informacje że maja się pojawić w większej ilości. w podobnej cenie to znalazłoby się coś, np: - Acer AL1923 - HP L1955 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 (edytowane) W artykule o Benq FP91GP na egiledzie na poczatku napisali takie cosik: O BenQ FP91GP było głośno na prawie każdym komputerowym forum dyskusyjnym. Ten dziewiętnastocalowy panel ciekłokrystaliczny bardzo szybko zyskał uznanie szerokiej rzeczy użytkowników chcących zakupić tani, a zarazem oferujący doskonałe parametry monitor. Niestety wyświetlacze rozeszły się jak przysłowiowe ciepłe bułeczki. Zdobycie, bardzo popularnego modelu BenQ graniczyło niemalże z cudem. Po dłuższej przerwie na półki sklepów wraca FP91GP w większych ilościach. :P Nie wiem na ile to info jest wiarygodne niestety. Link do artykulu ---> http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=2046-all Moze warto napisac do sklepow, ktore maja go w swojej ofercie i zapytac sie kiedy ten model bedzie dostepny. http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/78719 A najlepiej to wyslac maila do Benq Polska. ;) Edytowane 24 Października 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Pisalem do Siriusa; zamiast Acera 1923 (na ktorego sie juz praktycznie zdecydowalem) maja miec FP91GP, ale za... 1300 zl, i to ograniczona ilosc, przy czym bardzo duzo chetnych... Teraz tego Acera probuje gdzies znalezc, ale ciezko... Podobnie jak z BenQ :( cześć! ja też czekam na benka a mam informacje że maja się pojawić w większej ilości. w podobnej cenie to znalazłoby się coś, np: - Acer AL1923 - HP L1955 No praktycznie zdecydowalem sie na Acera tego, ale teraz z kolei on jest niedostepny :/ Dzieki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Nie wiem co to za sklep, ale napisane jest, ze ten BenQ dostepny jest od reki. ;] http://www.anis.com.pl/index.php?go=produk...amp;id_prod=712 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Nie wiem co to za sklep, ale napisane jest, ze ten BenQ dostepny jest od reki. ;] http://www.anis.com.pl/index.php?go=produk...amp;id_prod=712 Ech, ciekawe, szkoda tylko, ze taki sklep i ze taka cena (przynajmniej lepsza niz w Siriusie...) :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekM Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Polecam Philips 190p7 - patrz ten wątek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...