Skocz do zawartości
djsilence

Otyłość W środowsku It

Otyłość w środowsku IT  

284 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile ważysz?

• 50 - 60kg
      30
    • 61 - 70kg
      79
    • 71 - 80kg
      80
    • 81 - 90kg
      51
    • 91 - 100kg
      32
    • powyżej 100kg
      12

Rekomendowane odpowiedzi

168 cm -- 48 - 49 kg

Rodzina i kobieta mi mówią że zdechne przed tym kompem albo się wykończe w pracy :?

Od zawsze byłem chudy, nawet jak nie miałem jeszcze kompa i pracy.Jem tyle ile moge, chcę przytyć, próbowałem na wakacjach, coś tam podskoczyło do 53-54 kg, ale zaraz spadłem z wagą do obecnego poziomu.

Może jakieś rady ?

Polecam kilkudniową "kuracje" w mc'donalds B-)

Edytowane przez TheBlackLotus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

168 cm -- 48 - 49 kg

Rodzina i kobieta mi mówią że zdechne przed tym kompem albo się wykończe w pracy :?

Od zawsze byłem chudy, nawet jak nie miałem jeszcze kompa i pracy.Jem tyle ile moge, chcę przytyć, próbowałem na wakacjach, coś tam podskoczyło do 53-54 kg, ale zaraz spadłem z wagą do obecnego poziomu.

Może jakieś rady ?

Jesuuu!

No i tak wyszło, że jestem najgrubszy na całym forum.

Wzrostu tylko ciut więcej od Greg'a ale za to wagi, wstyd się nawet przyznać, ale więcej niż X 2.

Tyle, ze to nie od kompa.

Jak mam możliwość poruszania się to z niej korzystam :)

I Wam też chudziaki radzę odessać się od PeCetów, zanim Was dodatkowe kilogramy ciuchutko zza węgła nie dorwą. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe, widze ze kazdy ma problemy, gruby chce schudnac, chudy przytyc :) ja chce przytyc i nie moge, i wydaje mi sie ze metabolizm tu odgrywa najwieksza role a tryb zycia (siedzacy badz aktywny) jest na drugim planie. ja nie ukrywam ze spedzam duzo czasu przy kompie (na razie, zacznie sie prawdziwe zycie, praca itp to nie bedzie tyle czasu). wystaje z ziemi na 173cm i waze 65kg.

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ile dokladnie bo mysle ze na forum jest troche osob co waza wiecej niz G.R.E.G 2x wzięty B-) w tym ja. :wink:

Przyjmując, że Greg waży 48,5 kg to będzie 2,3917525773195876288659793814433 X więcej niż GREG.

Moja waga z pomiaru sprzed 5 minut. :)

Carson ma rację z tym metabolizmem, no cóż mój nie jest najlepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carson ma rację z tym metabolizmem, no cóż mój nie jest najlepszy.

To przejdź na dietę 1000 kalorii i tyle. Poza tym ważniejsza jest sprawność, niż kilogramy. Dodatkowo próbując zrzucać kg przez sport, masz ten minus że tkanka mieśniowa też waży, więc jak chcesz zrzucać - 1000 kalorii i tracisz kilo na tydzień :wink: Spróbuj, ja już -10cm w pasie mam :wink: Tylko chwilowo mi się odechciało i do 2000 wróciłem :oops: Ale imo warto, bo nie ma fajniejszego uczucia niż spodnie które ci z dupska spadają (o ile się miało czegoś za dużo). Poza tym policz sobie BMI, nadwaga a otyłość to też dwie różne sprawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:|

właśnie mnie naszło żeby na wagę wejść...i co widzę ?...76 kg...

niby wszystko według bmi ok...ale jakoś dla mnie za dużo...trzeba będzie 2-3kg zrzucić ;)

trzeba rozpocząć wreszcie sezon halowy...alboz psem zacząć na spacerki śmigać (tu to można schudnąć ;] )

Edytowane przez raven_88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy "dowodowych" 177cm wzrostu w zaleznosci od pory dnia, stanu pokarmu w żołądku waze jakies 70-74KG.

Zawsze bylem uwazany za bardzo szczupłego, nawet lekki kaloryfer bylo widac ( :lol: ), a przez ostatnie pol roku brzuszek mi sie zrobil :| . Brak ruchu robi swoje ;)

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój wzrost : 184cm Waga: 71 kg

BMI: 21

Tak jak ktoś wcześniej wspomniał, waga nie zależy od trybu życia, ale od przemiany materii. Są osoby które przesiadują przed komputerem praktycznie cały dzień i są szczupłe.

Ktoś wcześniej także napisał, że jego przemiana jest słaba i przez to jest grubszy. Przemiane materii w organizmie można przyśpieszyć.

Edytowane przez humax5400

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój wzrost : 184cm Waga: 71 kg

BMI: 21

Tak jak ktoś wcześniej wspomniał, waga nie zależy od trybu życia, ale od przemiany materii. Są osoby które przesiadują przed komputerem praktycznie cały dzień i są szczupłe.

Ktoś wcześniej także napisał, że jego przemiana jest słaba i przez to jest grubszy. Przemiane materii w organizmie można przyśpieszyć.

Wiele rzeczy można. :) Onegdaj byłem u jednej (podobno znanej i cenionej) pani profesor od problemów z nadwagą.

Stwierdziła, że mój przypadek można leczyć farmakologicznie.

Na zachętę dała próbkę leku na zmniejszenie łaknienia na 10 dni kuracji i receptę na kontynuację.

Środek działał umiarkowanie skutecznie. (wieczorami byłem już niestety głodny).

Ale nie to powstrzymało mnie od kontynuacji leczenia.

Jak miałem wykupić receptę, okazało się, że ten lek kosztuje ponad 200 PLN (miesięczna kuracja).

No niestety wymiękłem. :( Jak na lek nie ratujący życia i moje możliwości finansowe za drogo.

Zapewne gdyby było mnie stać, brałbym ww lek.

Ale niestety prawie jak zawsze wszystko rozbija się o pieniądze.

Podobno szczęścia nie dają (bo i same z siebie rzeczywiście nie dają), ale ich brak to nieszczęście murowane.

Konkludując jednak chciałem zauważyć, że otyłość jako problem nie jest wyłącznie specyficzna dla środowisk IT.

Poza naturalną lepszą lub gorszą przemianą materii daje znać o sobie życie w pośpiechu, stresie, nieregularna posiłki, czasem konieczność (marne finanse) kupowania taniej przeważnie naszpikowanej tłuszczem żywności, czasem pójście na łatwiznę (pizza, fast-food itp.)

Do tego brak regularnego ruchu i problemy gotowe.

Oczywiście ww. okoliczności nie muszą występować jednocześnie, czasem jedna czy dwie wystarczą aby być bardziej podobnym do kaszalota niż do człowieka :)

To nie oznacza wprawdzie, że tak musi być, ale nie zawsze starcza środków, czasu i woli aby podjąć zdecydowane działania.

P.S. Podczas pisania tego postu straciłem na wadze ok 1g.

ZADANIE:

Ile postów muszę, jeszcze napisać, żeby ważyć mniej niż nasz wzorcowy GREG ??

(Pozostałe dane do zadania w moim poprzednim poście :). Aha i od tego czasu straciłem 2kg (ale nie od pisania postów) :)

Pozdrawiam

Chudziaki trzymajcie się swej chudości, chudy ma lżej w życiu!! (dosłownie i w przenośni!)

Edytowane przez wheelerfan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz 175/63, 2 kg przytyłem. Mam dobrą przemianę materii, lubię dużo zjeść, czasem w nocy penetruję lodówke, np potrafię wstać o 3.00 i zrobić sobie kisiel, jakąś chińską zupkę z torebki, płatki itp. Teraz mniej wychodzę z domu, mniej się ruszam. Tak z 68 kg chciałbym ważyć. Zawsze byłem szczupły i "wyglądałem jak 5 zł".

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi