Skocz do zawartości
baca_18

Jak rozpoznać producenta mobo???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam płyte główną na czipsecie sis5597, ale niewiem jakiego producenta.Sprawdzałem progsem sisoft sandra 2003 ale on tylko mi podał właśnie chipset.Czy jest jakiś sposób na sprawdzenie z kąd ta płyte wyszła??Mianowiće mam taki problem.Na tej mobo są dwa wejścia na zasilanie.Teraz pracuje na zasiłce AT 200W ale koło tych wejśc jest jeszcze takie same gniazdo jak w zasilaczach ATX.Czyżby ta mobo obsługiwała dwa rodzaje zasiłek?? :roll:

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

benek daje nallepszyu sposob. Poprostu po takim identyfikatorze rozpznaje sie plyte. Jak komp startuje, tyo na gorze to jest.

niekoniecznie... widzialem juz mobo, ktore nie mialy opisanego modelu przy starcie systemu i tez nie mialy napisu na laminacie, ale nie twierdze, ze tak jest w tym przypadku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeszcze jedno pytanie co do tych wejść.Czy to możlyiwe żęby mobo obsługiwałą dwa rodzeje zasilaczy?

To się chyba nazywało Baby- AT. Powiedz czy gniazda I/O masz na śledziach czy trwale na płycie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawde nie ma nic napisane? No jeszcze czegoś takiego to nie widziałem . Nawet żadnego symbolu w stylu "ucu7176" (to tylko przykład ) . W płytach ATX ten symbool jest na naklejce na LPT (naklejka chyba z kodem kreskowym ale dobrze nie pamiętam) jakbyś znalazł coś takiego to dalej już sprawa prosta. Odpalasz google wpisujesz ten symbol i zsukasz. Wywali ci pewnie jakieś serwisy i sklepy . wtedy włazisz na stronke CTRl-F i oznaczenie. I znajduje ci model płyty wraz z producentem. Domyslam sie że wiesz jak to zrobić tylko tego oznaczenia naprawde nie ma . Ale wolałem Ci napisać . Bo może tak nie próbowałeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...