Skocz do zawartości
Bodziej

Zestaw Do Oceny

Rekomendowane odpowiedzi

Złożyłem sobie taki zestaw:

Procesor AMD Athlon 64 X2 4200+ BOX (Socket 939) - 855.00

Płyta główna Asus A8N-SLI Premium nForce4 SLI -506.00

Pamięć RAM GeIL 1GB PC-400 CL3 523.00

Karta graficzna GeForce 7900 GS Galaxy 256MB HDTV & 2x DVI (PCI-E) (540/1500 1.2ns) Zalman 859.00

Dysk twardy IDE/SATA Samsung SpinPoint P120S 250 GB (SATA II, 8MB cache, NCQ) 308.00

Zasilacz Zasilacz do obudowy Chieftec (CFT-500A-12S) 500W 329.00

ceny są dużo zawyżone, bo z komputronik.pl...

A więc: czy dobrze wybrałem? Może lepiej postawic na AM2?

prosze o fachową pomoc!

Za ten zestaw zapłace koło 2950zł w njatanszym sklepie w krk. potrzebuje jakąś fajną obudowe do tego ale zupełnie sie nanich nieznam. Sugerowac sie tylko wyglądem? Czy są jakieś firmy godne polecenia? Aha i obudowa bez zasiłki do 250zł ;)

Edytowane przez Bodziej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obudowe bierz od chiefteca. Ja bym w tym zestawie zmienił duzo. Na początek to powiem ze lepiej brac am2. Czyli proc, mobo i ramy do zmiany. Z grafą to bym sie zastanowił czy nie lepiej x1950pro. Zasilacz, za tą cene mozna jakiegos tagana albo topowera, nie wiem jak spisuje się ten chiftec. Twardziela tez bym zmienił na seagate 7200.10 16mb 250gb z zapisem prostopadłym. Praktycznie zmieniłbym wszystko ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do grafiki to na pewno biore tego 7900gs a reszta sie moze zmienic.

Myslalem tez nad tym sagetem i raczej wezme proca pod am2 tj. tego 3800+ bo co do inteli to niemam jeszcze przekonania... Tak więc bede brał ddr2... teraz pytanie: jakie ddr2 polecacie?

EDIT

A najbardziej prosiłbym o złożenie zestawu do 3000 -3200 zawierającej galaxy gf7900gs. Reszta chce zeby była wydajna i przyszłościowa (tj. mozliwosc pużniejszej rozbudowy czyli s939 chyba odpada)

Edytowane przez Bodziej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyszłościowa to AM2 ok ale najbardziej przyszłościowa będzie Core 2 duo :D chociaż do X2 nic nie mam bo dwa rdzenie są niezłe ale Core 2 Duo bardziej wydajne. Ja bym Tobie radził tego Asusa lub Powercolor x1950PRO. Cenowo podobne do GF Galaxy 7900GS ZALMAN ale za to masz super obraz :)

Rozumiem że będziesz glownie do gier stosował kompa??

Edytowane przez Radzyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to bierz Asus x1950PRO :D no chyba że bardzo chcesz się bawić w OC to Galaxy ale ja proponuje tego Asusa bo grafika świetna będzie no i cena zaskakująco niska 750 złotych choć ja zamówiłem za 730 złotych :D http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...DR3_256bit.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi