ZooM Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 Wiem że było ale sytuacja się troche zmieniła z s754 bo to przestarzała podstawka, a potrzebuję takiego mobo taniego i dobrego ;] Powinienem wziąć: 1. 8KDA3J Rev 1.0 (134pln) 2. MSI K8N NEO-V (185pln) Czy ze sklepu Gigabyte K8NS 2.0 (170pln) lub Asus K8N (190pln). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 (edytowane) po co Ci plytka z AGP?? Nie lepiej wziąć jakiegos Biostarka TForce z zintegrowaną grafą?I tak lepsza od tej w podpisie http://www.bino.pl/go/_info/?user_id=17665 cena troche duza ale to pierwszy lepszy sklep wiec mozesz pewnie znalezc ~200zł Edytowane 23 Października 2006 przez Nicko13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZooM Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 (edytowane) To ASrocka SATA z tą samą grafą mógłbym wziąc, ale nie bardzo zamierzam rozbudowywać tego kompa, jakbym się przesiadal to na Conroe, a teraz potrzebuje taniej i pewnej podstawki pod s.754 Czyli taki np ASRock http://www.asrock.com/product/K8NF4G-SATA2.htm bylby teraz lepszy pod Athlona 3000+? Bo na razie grafy i tak nei bede wymieniał. Edytowane 24 Października 2006 przez ZooM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 lepszy ten biostar,ale asrock też nie jest zły ;) Grafa zintegrowana spoko wyprzedzi Radzia 9100 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 a moze 8npa7i, w sklepach ~170zl, na allegro 130zl - tylko mam watpliwosci co do tej 'wersji oem'.. sprzedajesz radka za 40-50zl i kupujesz zamiast niego jakiegos x300-x550 na pci-e. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZooM Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 ale na razie grafy nie zmieniam, a co mi za roznica czy na PCI czy AGP skoro jeszcze karty nie wykorzystuja maks mozliwosci szyny PCI? producenci przeciez celowo zanizali taktowania wersji na AGP zeby te PCI byly szybsze, wiec jaka bedzie roznica miedzy 7600GS PCI a 7600GS AGP? 3-5%? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 (edytowane) przejrzalem allegro, na agp sa tylko 7600gs na ddr2 w cenach od 415zl. na pci-e wersja ddr2 kosztuje 360zl... od 425zl masz wersje ddr3 z chlodzeniem zalmana. podsumowujac: 1) karta na pci-e jest o ponad 10% tansza biorac pod uwage wersje ddr2. 2) karta na ddr3 jest w tej samej cenie co ddr2 na agp a wydajnosciowo.. coz, pewnie ja zmiazdzy :P nie wiem po co na upartego sie trzymac agp, skoro praktycznie 'za nic' masz okazje przesiasc sie na pci-e. dodatkowo taki x300 czy x550 bedzie szybszy od Twojego obecnego 9100. Edytowane 24 Października 2006 przez tomos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZooM Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Ale z 8NPA7I wyjdzie mi drożej =/ Ten 9100 ma uszkodzone wyjscie D-SUB (chodzi na DVI), wiec juz pojdzie sporo taniej. Wiec nie zmieszcze sie w 200 za mobo (+ ew. grafa) Poradz cos taniego/dobrego z AGP i zostanie na razie ten 9100, a jesli bym wymieniał to dopiero za rok, a wiesz ze to kuuuupa czasu i wiele sie zmieni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Tak jak pisal Nicko13 najlepszym wyborem będzie mobo na GF6100 (Biostar TForce 6100-7, Jetway 754GT3-P ostatecznie ASRock K8NF4G-SATA2). Na przyszłość masz SATA2 i PCIEx16, do tego nienajgorsze możliwości o/c. Pakowanie się w nF3 250 jest bez sensu, chyba że się ma jaką konkretną grafikę AGP. Co do Epoxa 8npa7i, to podejrzanie dużo modeli nie tylko na allegro ale i w niektórych sklepach jest sprzedawanych jako "poserwisowe", więc ja bym się dwa razy zastanowił... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZooM Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 (edytowane) Ale na 939 proc drozszy. Nie ma niczego na s754? edit dobra zastanowie sie nad ASrock K8NF4/6 dzięki Edytowane 24 Października 2006 przez ZooM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Co do Epoxa 8npa7i, to podejrzanie dużo modeli nie tylko na allegro ale i w niektórych sklepach jest sprzedawanych jako "poserwisowe", więc ja bym się dwa razy zastanowił...dlatego napisalem, ze mam watpliwosci co do tej z allegro. a w sklepach jesli sa to w q-x-a, ale wyraznie jest tam napisane, ze to sprzet poserwisowy. nowe, nieuzywane sa po 170-180zl w sklepach. jesli nie ta opcja to dobry bedzie wyzej wymieniany biostar, albo k8ns jesli ma zostac agp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZooM Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Dobra chłopaki, chce juz wziac ASRock K8NF4G-SATA2 ale sprzedawca ma ASUS K8N-VM w tej samej cenie. Co teraz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 (edytowane) tomos >> Skoro jest dużo poserwisowych, to znaczy, że pewnie często padają... :-| ZooM >> Odpowiedziałem ci na PW, sorki, że tak późno... Edytowane 26 Października 2006 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZooM Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 w sklepie moze byc ASRock K8NF6G-VSTA, wiecie moze czym sie rozni od K8NF4G? Ktory lepiej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Chyba kartą muzyczną... i BIOSem. Nie pasują do niego te od starszego modelu (czyli te modowane do oc). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 k8nf"6"g rozni sie tez chipsetem,imo wez zamow ze sklepu to nie bedzie problemow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 tomos >> Skoro jest dużo poserwisowych, to znaczy, że pewnie często padają... :-|ja nie mialem z nia problemow, podobnie jak reszta uzytkownikow tu na forum. jest temat o tej plycie, nie pamietam zeby komus padla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...