nowik Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 Witam, otoz dzisiaj przesiadlem sie z karty MSI 7600GS ( http://www.msi.com.tw/program/products/vga...ail.php?UID=735 ) na Gainward 7600GT ( http://www.gainward.net/products/product.php?products_id=67 ) no i wszystko by bylo ladnie pieknie gdyby to dzialalo normalnie ale neistety jak to zwykle bywa pojawil sie problem. Otoz zaczne od poczatku, wlozylem karte i odpalam kompa, zadnych sterownikow MSI nie odinsdtalowywalem no i komputer ladnie wykryl karte i chcial sterwoniki to zainstalowalem razem z Expertoolem Gainwarda, no i po resecie mysle ze tu wszyskto ladnei pieknie dziala a tu zonk :| Otoz patrze na taktowania karty w Expertool i sa one o polowe mniejsze niz standardowe 1500/575 Mhz i nie da sie ich podniesc nawet do tych standardowych. No to odrazu prawy wlasciwosci ekranu i tu kolejna niespodzianka. No i odrazu przypomnialo mi sie ze sterownikow od MSI nie odinstalowalem zatem to mzoe byc przyczyna, wiec uninstall res kompa, a potem czyszczenie jakims Driver Unistallem i reset kompa i kolejny blad, ktory byl bardzo zabawny... Wyczytalem ze to przyczyna tego ze ten program razem ze sterownikami od MSI usuwa jakas biblioteke zatem zainstlowalem jeszcze raz sterowniki MSI i usunalem i blad na szczescie zniknal, ale dalej mimo sterownikow od Gainwarda i karty Gainwarda pojawialo sie to, mimo ze zaraz po odinstalowaniu sterownikow tego nie bylo, to sie notorycznie po ich zainstalowaniu pojawialo!! No to wtedy sciagnalem inny program do usuwania sterownikow (nVidia Files Uninstaller) i usunalem wszystko co znalazl i nawet w rejestrze ile znalazlem tyle usunalem. No i ostatnia proba... zainstalowalem najnowsze sterowniki od nVidii i najnowszego Expertool-sa i w nim taktowania pojawily sie wkoncu normalne... no to uradowany mysle ze to durne MSI zniknelo z wlasciwosci ekranu a tu dalej zonk i jest nadal tylko tym razem wyswietla blad przy probie wejscia na dodatek jeszcze nei mam zakladki w zaawansowanych ustawieniach z opcjami karty jak to kazda nVidia posiada (zakladka na poczatku za pierwszym razem byla!!) A i jeszcze kary nigdzie nie wykrywa jako Gainwarda, wsziedzie widzi ja poprostu jako Nvidia GeForce 7600GT... No i moje pytanie brzmi: co mam zrobic zeby to durne MSI zniknelo oraz rozpoznawal mi karte jako Gainwarda i mogl ja normalnie krecic Expertoolem albo innym narzedziem ? Mial ktos moze podobny problem ? ps. przepraszam za dziwny styl tekstu ale jestem juz padniety po kilku godzinach walki... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZwieRZakwawa Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 wydaje mi się że teraz już tylko pomoże format c: może gdybyś odrazu odinstalował wszystko drive cleanerem było by ok ale teraz watpie żeby nawet dc pomógł więc radze porządny formacik potem wszystkie sterki ładnie po kolei... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Za dużo kombinowania. Postaw system od nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...