Pawelek69 Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Witam! Mam router Speedtouch 510 (Neostrada) i dwa komputery w sieci. Chcę zablokować młodszemu bratu możliwość korzystania z sieci p2p po przez zablokowanie portów w routerze. I tu mam problem, ponieważ nie wiem jak to się robi. Wchodzę na panel poprzez wpisanie w przeglądarce adresu 10.0.0.138 i co dalej? Bardzo proszę o pomoc!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 (edytowane) Witam! Mam router Speedtouch 510 (Neostrada) i dwa komputery w sieci. Chcę zablokować młodszemu bratu możliwość korzystania z sieci p2p po przez zablokowanie portów w routerze. I tu mam problem, ponieważ nie wiem jak to się robi. Wchodzę na panel poprzez wpisanie w przeglądarce adresu 10.0.0.138 i co dalej? Bardzo proszę o pomoc!!! Szukaj w zakladce Firewall, blokowanie portow :> patrzysz jakie ip ma komp brata i blokujesz mu dane porty Edytowane 24 Października 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bebek Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Szukaj w zakladce Firewall, blokowanie portow :> patrzysz jakie ip ma komp brata i blokujesz mu dane portyW sumie ten temat tez mnie interesuje ale podane info jest niedokladne Trzeba otworzyc profil user.ini i tam w zakladce firewall ,blokowanie portow wpisac jakie port i komu niestety nie znam dokladnej skladni tego polecenia cos tak jakby rule create chain port destination tcp 54322 dropniestety nie pamietam wiecej Moze ktos poda poprawne polecenie do blokowania wybranych portow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanChin Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 żeby nie zakładać nowego tematu to tutaj napiszę... które porty warto zablokować żeby nie było dostępu do sieci P2P?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Przecież wystarczy zamknąc wszysttkie oprócz standardowych... programy p2p mają możliwość konfiguracji używanego portu. Działanie utrudni im zablokowanie UDP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksoul Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) po pierwsze wejdź w ADVANCED wybierz NAPT a potem po prawej u góry wybierz UPNP i przestaw na OFF. W tym momencie modem nie będzie sam tworzył forwardów. Potem wejdz w zakładkę NAPT ENTRIES i dla wybranych portów P2P wpisz przekierowanie na jakis adres inny niz ma Twoj brat (np na swoj wlasny albo inny nie istniejący w sieci, ewentualnie 127.0.0.1 jako adres routera ale nie wiem czy to dobry pomysl) Niestety sam w sobie router mimo posiadania sprzętowego firewalla (podobno) nie ma możliwości blokowania portów poprzez konkretne wpisanie go w konfiguracji. Właściwie wyłączenie UPNP powinno generalnie utrudnić bratu ściąganie (a próba ustawieniem przekierowan moze była by w stanie zablokować mu całkowicie dostęp do sieci P2P - blokując mu porty nasłuchu potrzebne do podłączenia sie do danej sieci P2P itp) Edytowane 13 Stycznia 2007 przez darksoul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...