josef Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Ave Często pracuje w rozdziałce 1280x1024x85 - niby obraz jest dobry ale... mógłby być lepszy. Czuję że to przez filtry wyjściowe na karcie - jak spuszczę odświeżanie do 75Hz to poprawa obrazu - 60Hz to super żyleta tylko że wtedy to już cholernie mruga :evil: Szukałem jak zrobic przeróbek ale nie znalazłem - w sieci były tylko przeróbki gainwardów lub jakichś prolinków itp. - leadteka niet :? . Szukałem optycznie na grafie które to mogą być elementy - teoretycznie namierzyłem 2 zestawy LC ale nie jestem pewien czy 3 zestaw poprawnie zlokalizowałem bo jest po drugiej stronie grafy? Jeśli ktoś przerabiał GF3 Ti200 TDH Leadteka to niech się wyłoni i podzieli informacjami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Niestety nie moge ci pomoc, ale z tego co rozumiem to chcesz polepszyc obraz na ti 200?? Z tego co sie orientuje to zalezy od RAMDAC-ow , radeon 9000 ma 2 x ramdac 350 mhz (a mzoe 400 mhz) i obraz byl super ostry, teraz mam gainwarda ti 200 ktory ma tylko 1 x RAMDAC i obraz jest naprawde zauwazalnie gorszy od tego na radeonie. Mysle ze nie tedy droga......... ale fachowcem nie jestem :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Cytat Ave Często pracuje w rozdziałce 1280x1024x85 - niby obraz jest dobry ale... mógłby być lepszy. Czuję że to przez filtry wyjściowe na karcie - jak spuszczę odświeżanie do 75Hz to poprawa obrazu - 60Hz to super żyleta tylko że wtedy to już cholernie mruga :evil: Szukałem jak zrobic przeróbek ale nie znalazłem - w sieci były tylko przeróbki gainwardów lub jakichś prolinków itp. - leadteka niet :? . Szukałem optycznie na grafie które to mogą być elementy - teoretycznie namierzyłem 2 zestawy LC ale nie jestem pewien czy 3 zestaw poprawnie zlokalizowałem bo jest po drugiej stronie grafy? Jeśli ktoś przerabiał GF3 Ti200 TDH Leadteka to niech się wyłoni i podzieli informacjami. a jesli mozna wiedziec... to gdzie znalazles troszke o filtrach na gainwardzie?? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josef Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Ano po pierwsze był już taki topic na forum - więc możesz zdybać tego gościa co przerabiał, po drugie zapodaj wyszukiwarkę (lub kilka) i poszukaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Cytat Cytat Ave Często pracuje w rozdziałce 1280x1024x85 - niby obraz jest dobry ale... mógłby być lepszy. Czuję że to przez filtry wyjściowe na karcie - jak spuszczę odświeżanie do 75Hz to poprawa obrazu - 60Hz to super żyleta tylko że wtedy to już cholernie mruga :evil: Szukałem jak zrobic przeróbek ale nie znalazłem - w sieci były tylko przeróbki gainwardów lub jakichś prolinków itp. - leadteka niet :? . Szukałem optycznie na grafie które to mogą być elementy - teoretycznie namierzyłem 2 zestawy LC ale nie jestem pewien czy 3 zestaw poprawnie zlokalizowałem bo jest po drugiej stronie grafy? Jeśli ktoś przerabiał GF3 Ti200 TDH Leadteka to niech się wyłoni i podzieli informacjami. a jesli mozna wiedziec... to gdzie znalazles troszke o filtrach na gainwardzie?? :) Było już o tym!!! Jka się nie mylę Zibi wywalił filtry ze swojego Gainwarda... Cytat Niestety nie moge ci pomoc, ale z tego co rozumiem to chcesz polepszyc obraz na ti 200?? Z tego co sie orientuje to zalezy od RAMDAC-ow , radeon 9000 ma 2 x ramdac 350 mhz (a mzoe 400 mhz) i obraz byl super ostry, teraz mam gainwarda ti 200 ktory ma tylko 1 x RAMDAC i obraz jest naprawde zauwazalnie gorszy od tego na radeonie. Mysle ze nie tedy droga......... ale fachowcem nie jestemA z tego co mi wiadomo do drugi ramdac jest po to by karta mogła obsłużyć 2 monitory jednocześnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Cytat Niestety nie moge ci pomoc, ale z tego co rozumiem to chcesz polepszyc obraz na ti 200?? Z tego co sie orientuje to zalezy od RAMDAC-ow , radeon 9000 ma 2 x ramdac 350 mhz (a mzoe 400 mhz) i obraz byl super ostry, teraz mam gainwarda ti 200 ktory ma tylko 1 x RAMDAC i obraz jest naprawde zauwazalnie gorszy od tego na radeonie. Mysle ze nie tedy droga......... ale fachowcem nie jestem :-) Wydaje mi sie ze drugi RAMDAC nie ma nic do wyswietlanego obrazu. Liczy sie czestotliwosc. Drugi przydaje sie do ogladania filmoof na telewizorze i pracy dwumonitorowej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Cytat ...Jeśli ktoś przerabiał GF3 Ti200 TDH Leadteka to niech się wyłoni i podzieli informacjami. czy masz taka karte pewnien nie jestem co do tego Leadteka ale zibi322 na Gainwardzie wywalal filtry w winnym miejscu niz mozna by sie spodziewac - momo ze gniazdo VGA jest u dolu to filtry sa u gory (miedzy gniazdem wentylatora a sledziem - 3 najwyzsze sciezki, najblizsze krawedzi laminatu) podejzewam ze ten Leadtek jest tez oparty na referencynjm PCB - jak chcesz miec pewnosc to poszukaj dokladnego opisu gniazda DVI a dokladnie pinow C1-C5 z tego opisu ewentualnie sprobuj obejsc same cewki (L3xx) w tych 3 torach (przy pomocy lakieru przewodzacego prad) - na podanym zdjeciu widze ze sa po 2 cewki w kazdym - jak zobaczysz jakies roznice w obrazie tzn ze to na 100% sa filtry i wtedy wg standardowego opisu - wywal kondesatoki, obejdz cewki (kazda osobno bo sa tez diody) a diody zostaw :!: PS a moze samo obejscie cewek da juz zadowalajace rezultaty - choc sporo osob twierdzi ze samo bocznikowanie cewek daje odwrotne rezultatu od zamierzonych - ale mozna sprobowac lakier (np ELECTON 40AC) mozna potem usunac i nic nie tracisz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josef Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Cytat Cytat ...Jeśli ktoś przerabiał GF3 Ti200 TDH Leadteka to niech się wyłoni i podzieli informacjami. czy masz taka karte pewnien nie jestem co do tego Leadteka ale zibi322 na Gainwardzie wywalal filtry w winnym miejscu niz mozna by sie spodziewac - momo ze gniazdo VGA jest u dolu to filtry sa u gory (miedzy gniazdem wentylatora a sledziem - 3 najwyzsze sciezki, najblizsze krawedzi laminatu) podejzewam ze ten Leadtek jest tez oparty na referencynjm PCB - jak chcesz miec pewnosc to poszukaj dokladnego opisu gniazda DVI a dokladnie pinow C1-C5 z tego opisu ewentualnie sprobuj obejsc same cewki (L3xx) w tych 3 torach (przy pomocy lakieru przewodzacego prad) - na podanym zdjeciu widze ze sa po 2 cewki w kazdym - jak zobaczysz jakies roznice w obrazie tzn ze to na 100% sa filtry i wtedy wg standardowego opisu - wywal kondesatoki, obejdz cewki (kazda osobno bo sa tez diody) a diody zostaw :!: No karta wyglada na tą co na zdjęciu - w domu sprawdze :D Swoją drogą co do podpisu - też mam jeszcze atarusa, kurzy sie biedak :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...