Payti Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 (edytowane) Witam, dla konfiga jak z podpisu chciałem zmienić sobie płytkę na S939 + jakiś Athlon 64 X2. Założenie narazie takie, że pozostaje grafa niezmieniona na AGP 7800GS i RAM'y. Co polecacie z płytek na S939 w granicach 200PLN? Ja myślałem o GigaByte GA-K8V Ultra-939 K8T800Pro Socket939. Do tego procek Athlon 64 X2 3800+ gdzieś po jakiejś promocyjnej cenie ;) Generalnie narazie nie zakładam zmiany RAM'ów a jedynie dokupienie jeszcze 1 GB. Cała operacja musi się zmieścić gdzieś z dokładką do ok. 400PLN uprzednio po sprzedaniu Athlona XP 2500+ Barton i Epox 8RDA+. Prośba o opinie i porady co byście jeszcze polecili. Pozdrawiam, Edytowane 29 Października 2006 przez Payti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Witam, dla konfiga jak z podpisu chciałem zmienić sobie płytkę na S939 + jakiś Athlon 64 X2. Założenie narazie takie, że pozostaje grafa niezmieniona na AGP 7800GS i RAM'y. Co polecacie z płytek na S939 w granicach 200PLN? Ja myślałem o GigaByte GA-K8V Ultra-939 K8T800Pro Socket939. Do tego procek Athlon 64 X2 3800+ gdzieś po jakiejś promocyjnej cenie ;) Generalnie narazie nie zakładam zmiany RAM'ów a jedynie dokupienie jeszcze 1 GB. Cała operacja musi się zmieścić gdzieś z dokładką do ok. 400PLN uprzednio po sprzedaniu Athlona XP 2500+ Barton i Epox 8RDA+. Prośba o opinie i porady co byście jeszcze polecili. Pozdrawiam, Skasuj temat (moderacja i tak go zamknie) i poczytaj sobie o Asrocku dual Sata i jego wersjach. Tanie a dobre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 nie dostanie juz nigdzie ASRocka Dual-SATA2/VSTA bo juz ich nie produkuja, a ludzie teraz wykupuja wszystkie resztki jakie sa na magazynach :) - mozliwe, ze mu sie uda gdzies wyczaic lecz bedzie to bardzo trudne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 OK o Asrocku poczytałem - w sumie płytka OK. Generalnie za podobną cenę jest teraz też ten Gigabyte. Czy ktoś używa tej płyty i podzieli się opiniami? Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjuszo Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 OK o Asrocku poczytałem - w sumie płytka OK. Generalnie za podobną cenę jest teraz też ten Gigabyte. Czy ktoś używa tej płyty i podzieli się opiniami? Pozdrawiam, jakbyś dokładnie poczytał o Asrocku to już byś dawno wiedział co wybrać :rolleyes: jeżeli przesłanie niezrozumiałe........BIERZ ASROCKA !!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 (edytowane) Jeśli nie zależy ci na mocniejszym oc, a bardziej na dodatkach, to myślę, że za tą kaskę to warto. Chipset VIA KT800PRO jest wydajny oraz ma blokadę AGP/PCI, więc to HTT250 pewnie wyciągniesz, poza tym dwa jajca z reguły kręcą się trochę gorzej niz jedno. Grafikę masz mocną i pewnie jej w najbliższym czasie wymieniać nie będziesz, więc płyta z AGP może być. Co do procka, to osobiście brałbym raczej Athlona San Diego :). W BIOS raczej ubogo, ale płyta powinna wspierać pamięci ECC, więc można się tanim kosztem zaopatrzyć w 2x1 GB ECC na allegro :). Opcje BIOS: - timingi: tylko CAS; - mnożniki LDT: 1x, 2x, 3x, 4x, 5x; - CPU FAN Smart Control - regulacja obrotów wentylatora - vCPU 0,8-1,7V - vAGP i vRAM - +0,1V +0,2V - HTT: 200-300MHz (?) Edytowane 24 Października 2006 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 A co byście powiedzieli jako użytkownicy na temat tej płytki: GigaByte GA-K8U-939 Uli1689 Socket939 DualDDR SerialATA RAID AGPx8 Sound 8ch USB 2.0 Prośba o opinie userów i czy ma ona jakieś możliwości regulacji FSB, VCORE, mnożnika w biosie. Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Ile forsy masz na tą płytę główną?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) Tzn. na którą GigaByte GA-K8U-939 Uli1689 czy GigaByte GA-K8V Ultra-939 K8T800Pro? Bo narazie się zastanawiam co wybrać. A może jednak Asrocka wybrać. Generalnie tak ~200PLN. Nie doczytałem nigdzie, która z nich ma najwięcej możliwości regulacji w biosie (łacznie z Asrock). Pozdrawiam, Edytowane 29 Października 2006 przez Payti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Tylko tyle że już ASRocka raczej nie dorwiesz, a zwłaszcza za 200zł. Bardziej bym się skłaniał w kierunku GigaByte GA-K8U-939. Jakoś nie mam zaufania do chipsetów VIA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Generalnie płytka w miarę droga nie jest. Drożej wychodzi AMD X2 ;( Za Bartona i Epox'a 8RDA+ max co dosanę to ok. 250PLN łącznie. Także będę musiał ze 300-400 dołożyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiding Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Nio szkoda ze Asrocka juz nie ma, bo chociaz mialbys drugie zlacze PCI-Express i jakbys chcial kompa troche zmodernizować nie wywalalbys kase na nowa plyte. Ale ten Gigabyte moze zostać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Zastanawiam się także czy nie wyszłoby taniej przesiadka na S775 z AGP i jakiś Pentium D lub Core2Duo po promocyjnej cenie. pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Z tego, co się orientuję, to ten Gigabyte na Uli nie ma blokady AGP, więc o oc możesz zapomnieć. A jak jest z dzielnikami, to niestety nie wiadomo... ASRocki na Uli1695 można trafić jeszcze na allegro, ale ceny są z kosmosu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...