Skocz do zawartości
Payti

Wymiana Płytki Na S939 Agp - Gigabyte Ga-k8v Ultra Agp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

dla konfiga jak z podpisu chciałem zmienić sobie płytkę na S939 + jakiś Athlon 64 X2.

Założenie narazie takie, że pozostaje grafa niezmieniona na AGP 7800GS i RAM'y.

Co polecacie z płytek na S939 w granicach 200PLN? Ja myślałem o GigaByte GA-K8V Ultra-939 K8T800Pro Socket939.

Do tego procek Athlon 64 X2 3800+ gdzieś po jakiejś promocyjnej cenie ;)

Generalnie narazie nie zakładam zmiany RAM'ów a jedynie dokupienie jeszcze 1 GB.

Cała operacja musi się zmieścić gdzieś z dokładką do ok. 400PLN uprzednio po sprzedaniu Athlona XP 2500+ Barton

i Epox 8RDA+.

Prośba o opinie i porady co byście jeszcze polecili.

Pozdrawiam,

Edytowane przez Payti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

dla konfiga jak z podpisu chciałem zmienić sobie płytkę na S939 + jakiś Athlon 64 X2.

Założenie narazie takie, że pozostaje grafa niezmieniona na AGP 7800GS i RAM'y.

Co polecacie z płytek na S939 w granicach 200PLN? Ja myślałem o GigaByte GA-K8V Ultra-939 K8T800Pro Socket939.

Do tego procek Athlon 64 X2 3800+ gdzieś po jakiejś promocyjnej cenie ;)

Generalnie narazie nie zakładam zmiany RAM'ów a jedynie dokupienie jeszcze 1 GB.

Cała operacja musi się zmieścić gdzieś z dokładką do ok. 400PLN uprzednio po sprzedaniu Athlona XP 2500+ Barton

i Epox 8RDA+.

Prośba o opinie i porady co byście jeszcze polecili.

Pozdrawiam,

Skasuj temat (moderacja i tak go zamknie) i poczytaj sobie o Asrocku dual Sata i

jego wersjach. Tanie a dobre

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK o Asrocku poczytałem - w sumie płytka OK. Generalnie za podobną cenę jest teraz też ten Gigabyte. Czy ktoś używa tej płyty i podzieli się opiniami?

Pozdrawiam,

jakbyś dokładnie poczytał o Asrocku to już byś dawno wiedział co wybrać :rolleyes:

jeżeli przesłanie niezrozumiałe........BIERZ ASROCKA !!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie zależy ci na mocniejszym oc, a bardziej na dodatkach, to myślę, że za tą kaskę to warto. Chipset VIA KT800PRO jest wydajny oraz ma blokadę AGP/PCI, więc to HTT250 pewnie wyciągniesz, poza tym dwa jajca z reguły kręcą się trochę gorzej niz jedno. Grafikę masz mocną i pewnie jej w najbliższym czasie wymieniać nie będziesz, więc płyta z AGP może być. Co do procka, to osobiście brałbym raczej Athlona San Diego :).

W BIOS raczej ubogo, ale płyta powinna wspierać pamięci ECC, więc można się tanim kosztem zaopatrzyć w 2x1 GB ECC na allegro :).

Opcje BIOS:

- timingi: tylko CAS;

- mnożniki LDT: 1x, 2x, 3x, 4x, 5x;

- CPU FAN Smart Control - regulacja obrotów wentylatora

- vCPU 0,8-1,7V

- vAGP i vRAM - +0,1V +0,2V

- HTT: 200-300MHz (?)

Edytowane przez luk1999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co byście powiedzieli jako użytkownicy na temat tej płytki:

GigaByte GA-K8U-939 Uli1689 Socket939 DualDDR SerialATA RAID AGPx8 Sound 8ch USB 2.0

Prośba o opinie userów i czy ma ona jakieś możliwości regulacji FSB, VCORE, mnożnika w biosie.

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn. na którą GigaByte GA-K8U-939 Uli1689 czy GigaByte GA-K8V Ultra-939 K8T800Pro? Bo narazie się zastanawiam co wybrać. A może jednak Asrocka wybrać. Generalnie tak ~200PLN. Nie doczytałem nigdzie, która z nich ma najwięcej możliwości regulacji w biosie (łacznie z Asrock).

Pozdrawiam,

Edytowane przez Payti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego, co się orientuję, to ten Gigabyte na Uli nie ma blokady AGP, więc o oc możesz zapomnieć. A jak jest z dzielnikami, to niestety nie wiadomo... ASRocki na Uli1695 można trafić jeszcze na allegro, ale ceny są z kosmosu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi