PeKaEs88 Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Witam, serdecznie. Na komputerze o następującej konf.: Athlon x2 4200+ , 1 GB DDR 2, K9N Ultra-2F, Dysk 250 gb, zasiłak 450 wat Chieftec (GPS-450AA-101A), x850xt. Mam taki problem że komputer się restartuje, a czasami wyłącza i zaczyna mrugać dioda powier i puki mruga to nie do się odpalić kompa (musze albo odczekać aż sama przestanie albo odlaczyć kompa z kabla na jakąś minutę). Dzieje się to też w określonych momentach jak np. scena wybuchu helikoptera (choć nie zawsze w tym samym momencie) w Just Cause czy kopiowanie przez sieć na ten resetujący się komputer danych. Nie wiem co jest przyczyną, ten zasilacz na podobnej konf. (mojej osobistej) chodził bardzo dobrze. Bardzo proszę o pomoc !! Testowałem już Pamięci (mem test 6 godzin i są dobre). Natomiast po odłączeniu karty graficznej i podłaczeniu starej pod PCI przy kopiowaniu z internetu wyłącza się później (dłużej chodzi). Bardzo proszę o fachowe rady. Zasilacz podłaczyłem inny i na tej karcie starej pod PCI chodzi tak samo, czyli grafika i zasilacz odpadają. Jeszcze jedna rzecz, na defoultowych ustawieniach komputer też się restartuje !! (bo zresetowaniu biosu) Coś musi być padnięte :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grandzu Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Obejrzyj dokładnie płytę główną, szczególnie kondensatory (wycieki, wybrzuszenia). Podłączyłeś dodatkowe wtyczki 12V do płyty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeKaEs88 Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Pod tym względem płyta wygląda dobrze, wszystko podłączyłem jeśli chodzi o zasilanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...