Skocz do zawartości
PeKaEs88

K9n Ultra-2f , Dziwne Restarty (mrygający Power Led). Help !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, serdecznie.

Na komputerze o następującej konf.: Athlon x2 4200+ , 1 GB DDR 2, K9N Ultra-2F, Dysk 250 gb, zasiłak 450 wat Chieftec (GPS-450AA-101A), x850xt. Mam taki problem że komputer się restartuje, a czasami wyłącza i zaczyna mrugać dioda powier i puki mruga to nie do się odpalić kompa (musze albo odczekać aż sama przestanie albo odlaczyć kompa z kabla na jakąś minutę). Dzieje się to też w określonych momentach jak np. scena wybuchu helikoptera (choć nie zawsze w tym samym momencie) w Just Cause czy kopiowanie przez sieć na ten resetujący się komputer danych. Nie wiem co jest przyczyną, ten zasilacz na podobnej konf. (mojej osobistej) chodził bardzo dobrze. Bardzo proszę o pomoc !! Testowałem już Pamięci (mem test 6 godzin i są dobre). Natomiast po odłączeniu karty graficznej i podłaczeniu starej pod PCI przy kopiowaniu z internetu wyłącza się później (dłużej chodzi).

Bardzo proszę o fachowe rady.

Zasilacz podłaczyłem inny i na tej karcie starej pod PCI chodzi tak samo, czyli grafika i zasilacz odpadają. Jeszcze jedna rzecz, na defoultowych ustawieniach komputer też się restartuje !! (bo zresetowaniu biosu) Coś musi być padnięte :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi