paolowawa Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Witam Wszystkich. Jestem amatorem w temacie bloków wodnych i chłodzenia, ale mam znajomego który ma profesjonalny zakład w którym mam możliwość wykonania bloku wodnego. Dlatego chciałbym zapytać osoby znajace się na blokach 1>Jaka wielkość bloku bedzie najlepsza (AthlonXP2000+) czy 50x50x10 wystarczy? 2>Lepiej wykonać blok z miedzi czy aluminium? 3>Jakiego kształtu powinny być kanaliki? a)Spiralne od środka do zewnątrz takie jak się widuje w blokach firmy dangerden B) Zygzakowate, takie jak w tym nowym bloku miko z górą z plexi glasu c) A moze powinna być w środu podrostu pusta przestrzeń? Poproszę o wyczerpującą odpowiedz 4> czy warto robic górę bloku z plexiglasu albo szkła akrylowego albo innego przezroczystego materiału, czy użyć tego samego materiału z którego zrobiony jest blok 5>Czy jest w warszawie jakiś sklep z asortymentem i akcesoriami do watercoolingu oraz akcesoriami UV. Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam PaoloWAWA Czekam na paolowawa@o2.pl lub GG 1656273 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 juz czekam na tabliczke od reeda :) poszukaj a znajdziesz duzo wiecej niz ci potrzeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto19a Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Odpowiedzi: 1) takie rozmiary bloku wystarczą w zupełności 2) 100% miedź! 3) odpowiedzi a i b 4) góra z plexy jest tylko po to, żeby to ładniej wyglądało, no i przy okazji widzisz czy nie zbiera się jakiś syf no i oczywiście można określić gołym okiem czy dobrze odpowietrzyłeś blok 5) niestety nie znam odpowiedzi, nie mieszkam w Warszawie Szacuneczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Nie no gosciu SZUKAJ. Temat praktycznie na kazdym kroku poruszany. Duzo konkretow dowiesz sie z tej strony. Jest pare topicow o blokach, nagrzewniacach (chlodnicach), pompkach. :evil: :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...