neomagnet Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 I dementuje plotkę o HDR+FSAA- z takim wyświetlaniem miały problemy karty 7800xx z natury technicznej-naprawiono programowo, tracac co nieco na wydajnosci ale nie najnowsze.... Czyli wszystkie oprocz 7100xx i 7800xx GF'y nie maja problemow z HDR+FSAA. Sory, ale nie ośmieszaj się, to jest poprostu brednia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sahem Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 (edytowane) Wzięłem się ostro do pracy (jak na kogoś kto ledwo odróżnia Radeona od GeForce'a :P). Narazie zastanawiam się nad czymś takim: Procesor: Intel Core 2 Duo E6600 2,40 GH Płyta główna: 1. ASUS P5W DH Deluxe, albo 2. ASUS P5N32-SLI SE Deluxe * Karta graf.: MSI 7900GTO Pamięć RAM: 2GB (narazie tylko ilość :P) Zasilacz: 1. TAGAN 480W, lub 2. Chieftec 620W * Ad.* Nie chcąc zaśmiecać forum, pytam się w tym temacie: Co lepsze z dwóch opcji podanych w.w. punktach? Edytowane 31 Października 2006 przez Sahem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Jak nie bedziesz się bawił w SLI to bierz mobo i zasiłkę nr. 1 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sahem Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Jak to bawił w SLI? I jakie mobo? (pamiętajcie, że rozmawiacie z kimś kto na komputerach zna się jak pięcioletnie dziecko :P). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cahir- Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 sli - dwie karty graficzne współpracujące ze sobą. mobo -płyta główna. Asus P5B Deluxe ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 SLI - Scalable Link Interface . Technologia znana jeszcze z kart 3DFX , potem po przejęciu 3DFX przez NV SLI w nowej wersji pojawiło się kartach NV ( od serii 6 ) - umożliwia łączenie 2 lub więcej kart tak aby obraz był obrabiany przez wszystkie karty , efektem tego jest wzrost liczby FPS czyli płynniejszą mamy grę . Teoretycznie przy 2 kartach wzrost FPS powinien byc niemal 2x ,w praktyce nie wygląda tak różowo - w serii 6 wzrost był tylko o ~ 30 % , dopiero seria 7xxx dała wzrost o ponad 60 % , w serii 7 pojawiła się też możliwość łączenia 4 kart ( albo 2 kart serii 7950GX2 ) . SLI jest możliwe tylko na kartach PCI-E , nie każda gra wykorzystuje SLI , do tego trzebna odpiwednio mocnego zasilacza . Do SLI musisz kupić drugą GTO - to jakieś 2 200 zł , chociaż i tak wychodzi to taniej niż kupno 2 7900GT/GTX , GTO spokojnie idzie podkręcić do zegarów GTX , ale w perspektywie 1 x G80(8800GTS/GTX ) = 2 x 7900GT/GTX z kupnem drugiej karty lepiej się wstrzymać Płyta nr. 2 ma własnie obsługę SLI . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sahem Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Łączyć kart chyba raczej nie zamierzam... Więc te SLI nie jest mi potrzebne. Wezmę chyba tę pierwszą kartę. A jaką zasiłkę radzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Hmmm skopiować Sahem z pewnego forum ?? ;) Nick Pingwin coś Ci mówi ?? :P Wiedziałem, że topic mi coś mówi :P. A co do zasiłki jak już pisałem, Tagan, Chieftec, Sea Sonic, Topower powyżej 400w będzie dobrym wyborem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sahem Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 (edytowane) Zaraz skopiować :P To mój nick i tyle <lol> Możecie jeszcze doradzić jakiś dobry RAM? Zastanawiałem się nad Geil lub PDP Patriot (jakieś 800 MHz) I jakąś dobrą obudowę? Tylko bez tych całych drzwiczek i tym podobnych. Jakąś prostą, a dobrą ;) Edytowane 3 Listopada 2006 przez Sahem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Bardzo dobre są goodramy pro 800MHZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 (edytowane) Goodram PRO jest teraz mniej więcej w cenie wg. mnie lepszych pamiątek, jak np.: http://znak.pl/index.php?cid=305&scid=...1024800Ge+Ult+3 (w znak'u te Goodramy są po 1150zł...). Oczywyście chodzi mi tu standardowe ustawienia itd. Nie rozpatruję o/c (choć w przypadku Geili powinno być lepiej, chyba, że trafi na dobre kostki pamięci w PRO), bo użytkownik nie ma zamiaru się w to bawić raczej. Edytowane 4 Listopada 2006 przez serwal4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Goodram PRO korzysta z D9 GMH, czyli kostek BARDZO DOBRYCH, ale jest jeden problem - niestety osiągi nie są adekwatne do kości innych producentów opartych na GMH, np. Gskill HZ/Corsair 6400C3 itp. Max to jest +/- 500 MHz 4-4-4-14 2,3v. Większe napięcie już nic nie daje, a wiele kości GMH pracuje nawet na 2,8v i nic im nie jest (OC naturalnie większe :wink:). Najprawdopodobniej coś jest skopane w SPD bądź PCB (ale zbudowane są na BrainPower PCB, czyli powinno być dobrze...). Ja zdecydowałem się na Geile z linku. Tańsze i parametry w standardzie lepsze. Póki co mnie się udało uzyskać 475 MHz 4-4-4-14 2,13v dual SuperPI 16M stable :wink: Niestety większego V bez vmoda nie mogę dać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sahem Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Potrzebuje jeszcze dobrego dysku twardego. Coś ok. 400GB (?). Zastanawiałem się nad Seagate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 (edytowane) 400Gb? Jak co to Seagate Barracuda 7200.10 s-ata 2 (16mb cache i zapis prostopadły) 320Gb to ~400zł, a 400 to ~600zł. Edytowane 4 Listopada 2006 przez serwal4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sahem Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Mam pytanie: jest możliwość zakupienia 380GB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Ja bym raczej zabrał 2X250GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sahem Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Wracając do obudowy: potrzebuję jakiejś "fajnej", ale bez tych drzwiczek. No i oczywiście dobrej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 jak masz 1000 to bierz msi 7900gto.a gdzie dorwe 790GTO za 1000zł? Obecnie jak sprawdzalem to są minimum za 1200zł :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sahem Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 W każdym sklepie internetowym. Przynajmniej ja, kiedy szukam to zawsze znajduje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 W każdym sklepie internetowym. Przynajmniej ja, kiedy szukam to zawsze znajduje.Mozesz jakieś przykłady podac? Bo za 1000zł chetnie byl taką dziabnął :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sahem Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Wpisz sobie w google ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Wpisz sobie w google ;) @Sahem - Wpisz sobie dostepnosc... BTW - ciekawe podejscie - kolega Kalego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 @Sahem - Wpisz sobie dostepnosc...ta, w 3/4 sklepach jest niedostepna, badz wycofana ze sprzedaży :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sahem Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 http://proline.pl/shop.php?prodid=MSI+7900GTO+512+256 - pierwszy lepszy sklep z googli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 http://proline.pl/shop.php?prodid=MSI+7900GTO+512+256 - pierwszy lepszy sklep z googli...Pierwszy lepszy brak towaru. A czy może gdzieś mozna kupić tę kartę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sahem Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Nie ja się tutaj znam na kompach, więc mnie nie pytajcie. Kartę można zamówić i poczekać, aż będzie dostępna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Pierwszy lepszy brak towaru. A czy może gdzieś mozna kupić tę kartę ? W zasadzie tylko na allegro już i to drogo. Jak pytałem w siriusie na przykład to mi powiedzieli że już prawdopodobnie ani jednej nie dostaną. Karta była miesiąc na rynku... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sahem Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 (edytowane) Czyli jest duże prawdopodobieństwo, że karty nie kupię? Nawet w sklepie? (nie mówię o internetowym). Edytowane 9 Listopada 2006 przez Sahem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 No właśnie o tym mówię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sahem Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 No tak... To może macie jakąś kartę w zastępstwie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...