Skocz do zawartości
maxxim

awaria kompa - blad ochrony windows

Rekomendowane odpowiedzi

Nie dalej, jak wczoraj poproszony zostalem o naprawienie komputerka, w ktorym w pare minut po starcie pojawial sie taki komunikat. Po ogledzinach okazalo sie, iz wiatrak na coolerze od procka umarl i duron 700 sie przegrzewal. Szybka wymiana coolera i temperatura nie przekraczala juz 30 stopni. Komuter chodzil blizej nieokreslony czas (ja juz sie wynioslem) a tu dostaje telefon, ze znowu robi sie taka sama awaria, z tym ze teraz wystepuje duzo rzadziej (co godzine czy jakos tak). Tak wiec mam pytanie, co moze byc powodem takowego zachowania kompa. Procesor ogladalem, nie byl ukruszony, ani nie wygladal na przejaranego - naklejki nie pozmienialy koloru (ale tez nie mial naklejki bezposrednio pod jadrem) zasilacz jakie 230W, ale poza cd, prockiem, 1xsdr 128 mb i cd rom-em oraz grafika nic tam nie ma. Jakies sugestie? Od razu pisze, ze ramu nie bylem w stanie sprawdzic... Za pomoc z gory dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem że to się działo już po uruchomieniu windows'a? U mnie się coś takiego działo jak za bardzo podniosłem fsb i coś (pamięci albo dysk) nie wyrabiało, ale to było w momencie uruchamiania windowsa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawde powiedziawszy podejzewam, ze ten procesor jest jednak walniety, ale nie mam jak tego sprawdzic. Kazalem na wszelki wypadek zrobic skan systemu mks-em "online" ale nie doczekalem sie odpowiedzi. Procek ustawiony standardowo, ram na 100+33.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ramik raczej mam w firmie kompa duron 1000 na płycie biostar m7vka

i za chińskiego boga nie działa poprawnie na ramie 100+33

ustaw ram na 100 i powinno być ok

ale mógł wię też widosyf wysypać :evil: no reinstalik jak nic wtedy :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...